"הלם: ההריון של שרית חדד מאייל גולן", כך מבשרת כותרת במאקו שצילום שלה מופץ בשעות האחרונות בקבוצות וואטסאפ. מתחת לתמונה של חדד וגולן מחובקים על הבמה בהופעה, כתוב גם "רוסלנה מצאה מסמכים רפואיים שמוכיחים שההריון של שרית חדד הוא מתרומת זרע של אייל גולן, אייל גולן מסתגר בביתו מהרגע שהעניין התפרסם".
אלא שכל זה לא קרה והכותרת הזו לא התפרסמה במאקו מעולם.
רגע, אז איך יש צילום שלה?
פשוט מאוד: בכל הדפדפנים הקיימים היום למחשבים, משולבות תכונות שמיועדות למי שמתעסק בבניית אתרים ומאפשרות לשחק עם הקוד של האתר. קליק ימני על חלק כלשהו באתר ובחירה ב"בדוק" (או Inspect באנגלית) מכניס אתכם לקוד של האתר ומסמן את החלק שעליו הקלקתם. בחרתם בכותרת של מאקו? אפשר פשוט לכתוב כל דבר שרוצים. זה נכון למאקו, וזה נכון לכל אתר חדשות אחר ואפילו לפוסטים בפייסבוק. במקרה הזה החליף מישהו גם את הכותרת, גם את כותרת המשנה וגם את התמונה.
אבל כל זה לא מספיק כדי לשנות כותרת במאקו - כי השינוי שעשיתם מוצג רק על הדפדפן שלכם ורק עד שתרעננו את העמוד. אז איך דואגים שעוד אנשים יראו את הכותרת המזויפת? מצלמים את מסך המחשב באמצעות הטלפון ומפיצים. ככה, כשזה לא צילום מסך, לא חושדים שזה פוטושופ או עיבוד אחר.
והנה מה שהעורך שלנו, אהוד קינן, עשה עם הכותרת הזו תוך כמה שניות. זו מעולם לא הייתה כותרת ראשית:
נזכיר שזו לא הפעם הראשונה בה ישראלים רבים מאמינים לצילום מזויף מאתר חדשות ישראלי: ביולי האחרון, בזמן שאחיה של בר רפאלי נחקר אך אסור היה לפרסם את זהותו, הפיץ מישהו בוואטסאפ צילום מ-ynet, בו נראים פניהם המטושטשים של בר והאח בסמוך לתמונה זהה של הדוגמנית הישראלית המצליחה ללא הטשטוש. הטענה, כמובן, היתה שעורכי -ynet פישלו וחשפו את זהותה בשל חוסר זהירות או רשלנות מכוונת - אלא שגם אז היה זה גולש שהחליף את התמונה המקורית מהידיעה בזו שיצר בעצמו עם תמונתה של בר מהפרסומת.