"לפני כמה ימים שאלתי בפייסבוק - האם יש פה אנשים בלי חיבור נורמלי לאינטרנט, ונדהמתי - לא רק מכמות התגובות, אלא מהמקומות שהם הגיעו. רמת הגולן, כרמי יוסף, מרכז תל אביב, עוטף עזה, צפת. רואים את המשותף? לא, כי אין משותף. כל המדינה הזאת היא לא רק פקק אחד גדול של תחבורה, אלא גם פקק גדול של אינטרנט", אומר דרור גלוברמן.
על רקע המצב הקשה שבו נמצא ענף התרבות בשל משבר הקורונה, יוסי מור, מפיק מוזיקלי ופסנתרן, הפך את הבית שלו לאולפן טלוויזיה, ומשם הוא מעביר הופעות חיות בזום. "אנשים מעבירים את ההופעות שלהם לאינטרנט. הופיעו כאן קובי אפללו, שירי מימון, דודו אהרון. כאן גילינו שגם בלב רמת גן, האינטרנט לא מספיק חזק כדי להעביר שידור חי איכותי. זה בהחלט משפיע על הפרנסה ומשנה לנו אם יש חיבור אינטרנט איכותי ויציב".
גילה ברמי מהר חברון, מנהלת לשכה, סיפרה כי הייתה בבידוד שבועיים, והתקשתה מאוד לעבוד מהבית. "זו משימה בלתי אפשרי, כשהאינטרנט לא זז", היא אמרה.
ברנדה אזרצקי, כתבת מעריב לנוער, ממושב גבעתי הוסיפה: "אני כותבת תוכן, יש לנו דד ליינים, חיוני לנו מאוד האינטרנט. החלפנו ראוטר, אבל הכול איטי. זה בלתי אפשרי לעבוד מהבית בצורה הזאת".
מהסגר והבידוד אפשר להמשיך ללמוד ולעבוד ולהיות בקשר מהמשפחה רק עם אינטרנט איכותי. עבודה מהבית, רפואה מרחוק, לימודים מרחוק – זה העתיד ובפרט העתיד של פריפריה. ישראל תקועה במקומות מביכים בתחתית רשימת מדינות המערב במהירות החיבור. בסוף השבוע הודה יועז הנדל, שר התקשורת, ש"אולי נכשלנו" בימים הקרובים נדבר איתו ונבין איך אפשר לשחרר את ישראל מהפקק.