כולנו אולי יודעים מה יקרה אם נקליד את הכתובת https://www.mako.co.il בדפדפן, ולאן הוא יוביל אותנו, אבל כפי שהונאות וואטסאפ על "כרטיסי טיסה חינם" מוכיחות - קל מאוד לנצל את זה ולעבוד עלינו.

יש אתרי פישינג והונאה שמתחזים לאתרים אחרים עם כתובת דומה - אם מחליפים אות אחת באות דומה, או שמים שגיאה שקשה להבחין בה.

 

בגוגל חושבים על הבעיות הללו ורוצים לפתור אותן באמצעות שינוי רדיקלי של צורת הצגת כתובת האינטרנט בכרום. מה זה אומר בדיוק? הם עוד לא מספרים. 

"לאנשים קשה להבין כתובות URL", מסבירה אדריאן פורטר פלט, המנהלת ההנדסית של כרום לאתר וויירד בכתבה בנושא. "קשה לקרוא אותן, קשה להבין לאיזה חלק אמורים להתייחס באופן כללי אני לא חושבת שכתובות הן דרך טובה כדי להציג זהות של אתר. אז אנחנו עובדים בכיוון של לגרום לכתובות להיות ברורות לכל אחד - שידעו אל מי הם מדברים כשהם משתמשים באתר ולהחליט אם לבטוח בהם. זה אומר שינויים גדולים באיך שכרום מציג כתובות. אנחנו רוצים לאתגר את הצורה בה URL מוצג ולשאול אם זו הדרך בה אנחנו מראים את הזהות של האתר".

כתובת אינטרנט היא בעצם שרשרת מספרים אליה מתחבר הדפדפן שלנו. מכיוון שלבני אדם קשה לזכור ולעבוד עם אלפי מספרים, הוחלט על פרוטוקול שיתרגם אותם לשמות. כתובת ה-URL שלנו בעצם מפנה למספרים. כעת, רוצים שגם התרגום יהיה בשפה יותר נגישה לבני אדם.