חברת פלאפון מיהרה להתנער מנציגת השירות ת', שהעלתה תמונה של מחבל לפרופיל שלה ופיטרה אותה. אבל כעת תאלץ לשלם לה פיצויים כי הפיטורים נעשו ללא שימוע כדין. כך לפי החלטת בית הדין לעבודה.
בארבעה באוקטובר 2015, פאדי עלון ממזרח ירושלים דקר נער ישראלי בן 15 ופצע אותו באורח בינוני. על פי דיווח בחדשות 2, כוחות בטחון רדפו אחרי המחבל, ולאחר שלא הרפה מהסכין, ירו בו והרגו אותו. בעקבות האירוע ת' החליפה בחשבון הפייסבוק שלה את תמונת הפרופיל שלה, לתמונה של עלון ובה הכיתוב "אהובי השהיד".
בפרופיל שלה, מציינת ת' כי היא עובדת פלאפון. החברה חטפה ביקורת ציבורית על כך שהיא מעסיקה אישה שמביעה אבל על מותו של מחבל, והודיעה לה באמצעות מסרון שעליה להסיר את התמונה ולא - תפוטר. ת' מצידה לא הגיעה באותו יום לעבודה ולפני שקיבלה את האזהרה, שלחה מסרון למנהלת שלה שבו היא הודיעה כי לא תגיע לעבודה באותו יום כי חבר טוב שלה מת, והיא לא תוכל לתפקד.
"מבקשת ממך להוריד את הפוסט שהעלת בפייסבוק", כתב לת' המנהלת שלה בשעות הערב של ה-5.10, יום לאחר הפיגוע, "זה לא הולם. את מזוהה כעובדת פלאפון. עדכני אותי שהסרת".
"אין שום פוסט שפוגע במישהו...", השיבה העובדת, "זאת רק תמונה לא רשמתי ולא עשיתי שום דבר רע שפגע במישהו. אני אסיר את העובדה שעובדת פלאפון אם זה מה שכל כך מציק. את התמונה אני לא אמורה למחוק הוא חבר שלי וזה לא קשור למה שעשה". המנהלת שלה השיבה לה כי "במידה ולא יוסר במיידי חברת פלאפון תפסיק את עבודתך לאלתר". העובדת השיבה לכך שמדובר בעמוד הפייסבוק הפרטי שלה, וכין אין חוק שאוסר עליה לפרסם את התמונה הזו. בתביעה צוין גם כי ת' לא הוסיפה את הכיתוב לתמונה בעצמה, אלא שזו התמונה שמצאה.
יום לאחר ההתכתבויות הללו, קיבלה ת' מכתב פיטורים שבו נכתב מטעם פלאפון כי פרסום התמונה מנוגד לערכי החברה והנורמות הנהוגות בה, וכי התנגדה להסיר אותה למרות בקשת פלאפון ולכן תפוטר לאלתר. בפלאפון שלחו הודעה לעובדים ומסרו גם בתגובות לתקשורת כי "פלאפון מוקיעה ומגנה אמירות העשויות להתפרש כפוגעניות וקוראת לעובדיה לנהוג באיפוק ובסובלנות". במכתב שנשלח לעובדים לא צוין שמה של ת'.
דרשה פיצויים
משפטנים שהתראיינו לכלי תקשורת כבר לפני שנה וחצי העריכו כי בית הדין לעבודה לא ייאשר פיטורים כאלה ואמרו שלמרות שמדובר בעניין מקומם, אסור לפטר על פוסט כזה בפייסבוק. ת' מצידה טענה אז, וגם בתביעה שהגישה, כי פרסום התמונה שלו לא מהווה הזדהות עם מעשי הטרור, אלא הבעת צער על מותו של עלון.
עוד טענה העובדת כי הפיטורים נעשו שלא כדין מאחר שהיא פוטרה בהתכתבות במסרונים ובלי שנערך לה שימוע כחוק. היא טענה גם כי המכתב שנשלח לעובדים היווה לשון הרע. היא דרשה מפלאפון פיצויים בסך 164,680 שקלים בסך הכל.
פלאפון טענה להגנתה כי הפיטורים נעשו לאחר שהיה ברור כי היא לא תסיר את הפרסום, מה שגרם נזק לפלאפון כי המכתב לעובדים לא מהווה לשון הרע, וכי "תכלית הליך השימוע" התקיימה.
לא היה שימוע
נציגת פלאפון בדיון טענה כי ת' לא הושעתה מתפקידה עד לבירור העניין מאחר שעמדה בסירובה להסיר את הפוסט, ולא ענתה לטלפון כאשר פלאפון ניסתה להשיג אותה (אם כי כן השיבה למסרונים). בפלאפון אומרים כי היה נגרם נזק תדמיתי לחברה.
בית המשפט קבע כי ההתנהלות של פלאפון ומנהליה של ת' כלפיה לא נחשבו "תכלית שימוע" כפי שטענה פלאפון, אלא משפט שדה שבו לא ניתנת לעובדת הזדמנות להשיב לטענות, בזמן שהיא שרויה באבל על מות חברה.
בית המשפט דחה את הטעות ללשון הרע במכתב שנשלח לעובדים, אך פסק פיצוי פיטורים בסך 30,000 שקל (כחמישה חודשי עבודה וחצי) ועוד 10,000 שקלים פיצויים על עגמת נפש, 4,000 שקלים שכר טירחה לעורכי הדין, ועוד 1,000 שקלים הוצאות משפט, ובסך הכל תשלם פלאפון לעובדת 45,000 שקל.