המודעות לנושא הפרטיות באינטרנט אמנם עלתה בשנים האחרונות, אבל הגולשים עדיין חשופים מאוד ברחבי הרשת ונראה שעדיין רובינו לא באמת יכולים לדעת אילו עקבות אנחנו משאירים בעולם הווירטואלי ועד כמה קל לזהות אותנו ולעקוב אחרינו.

 

גם אם הגבלתם או ביטלתם את אפשרות שמירת הקוקיס בדפדפן שלכם, מחקתם את ההיסטוריה והפעלתם עוד שלל מנגנוני הגנה, ייתכן מאוד שגורמים שונים בכל זאת יוכלו למשוך עליכם מידע רב ולעקוב אחרי התנועות שלכם ברשת.

אין תמונה
בודקים עד כמה קל לעקוב אחריכם בלחיצת כפתור

 

אבל לא הכל אבוד. קרן החזית האלקטרונית הקימה אתר חדש בשם Panopticlick שבודק עד כמה הדפדפן שלכם ייחודי ומכאן עד כמה קל לעקוב אחרי התנועה שלכם באינטרנט. מה זה אומר ייחודי? ככל שהדפדפן הוא פחות נפוץ, ככל שהגרסה ישנה יותר עם יותר תוספים ועוד, כך הוא ייחודי יותר. המשמעות היא שטביעת האצבע שלכם ברשת שהיא למעשה הדפדפן שלכם, שונה מאחרות ולכן קל יותר לזהות אותה לעקוב אחריה ואחריכם.

 

איך מפעילים את הבדיקה? פשוט נכנסים לאתר, לוחצים על הכפתור האדום (Test Me) והאתר מספר עד כמה אתם ייחודיים, כלומר עד כמה קל לעקוב אחריכם ברשת. למתקדמים יש גם טבלה ובה כל המידע שהאתר הצליח לאסוף עליכם ברחבי האינטרנט.

 

האחראית על האתר היא כאמור, קרן החזית האלקטרונית, אירגון ללא מטרת רווח שרוצה לחנך את הציבור בנושאים של זכויות אדם ופרטיות ברשת. האירגון ידוע בעזרתו לציבור בכל הקשור להגנה על הפרטיות וזכויות של הגולשים.

 

הקרן גם אחראית על הפרויקט שסקר את ההסכמים עליהם אנחנו חותמים כשאנחנו נרשמים לשירות ברשת. בנוסף, היא עזרה בהגנה משפטית על אנשים שזכויותיהם מאוימות על ידי אירגונים שונים, כמו ההגנה המשפטית שסיפקה להאקר הנורווגי שפרץ את קידודי ה-DVD והפך אותם שוב לפורמט שקל להעתיק ולצרוב. הקרן עזרה לו ביעוץ משפטי בתביעה שהוגשה נגדו על ידי האולפנים הגדולים. במקרה הזה ההאקר הנרווגי והאירגון ניצחו במשפט.

 

>> תראו! תמונות חדשות של "אייפון 5"

 

>> צפו: חברי נבחרת השחייה של ארה"ב שרים את קול מי מייבי