יוטיוב סימנה סרטונים של השריפה בקתדרלת נוטרדאם בפריז כ"פייק ניוז" - כך דווח בבאזזפיד. לפי הדיווח, סרטונים של שידורים חיים משריפת הקתדרלה הופיעו עם סימון שייתכן שמדובר בחדשות מזויפות, ואז הפנתה את הגולשים לבאנר עם קישור על מתקפות הטרור על מגדלי התאומים מספטמבר 2001.
בתצלומים ובסרטונים של הקתדרלה מימי הביניים נראות להבות יוצאות מחלונותיה ועשן צהוב סמיך מיתמר מעליה. המגדל של הקתדרלה קרס וחלקים רבים מהגג עולים באש. דובר מטעם הקתדרלה אנדרה פינו, אמר כי פעמון האזעקה נשמע בשעה 18:30 (שעון מקומי), והוסיף כי המבנה פונה. בשלב זה לא ידוע על נפגעים. דובר מטעם העירייה הוסיף כי הרשויות מפנות את האזור.
I'm so glad we let tech platforms eat the journalism industry.
— Ryan Broderick (@broderick) 15 באפריל 2019
Now, I can sit and watch a live stream of Notre Dame burning while YouTube's fake news widget tells me about 9/11 for some reason. pic.twitter.com/FhAtE4DqtB
On a few different livestreams of Notre Dame on YouTube, the site offers a totally unprompted, unrelated description of the September 11 attacks: pic.twitter.com/fPI0898U9g
— Jenna Amatulli (@ohheyjenna) 15 באפריל 2019
הקתדרלה שבנייתה החלה במאה ה-12 עברה לאחרונה שיפוצים. בחלקים ממנה הוצבו פיגומים, וכחלק מהשיפוצים הוסרו כמה מפסלי הברונזה שלה בשבוע שעבר. בשלב זה עדיין לא ידוע מה גרם לשריפה, אך ערוץ הטלוויזיה פראנס 2 דיווח שהמשטרה מתייחסת לאירוע כאל תאונה, וכלי תקשורת נוספים ציטטו גורמים במכבי האש, לפיהם ייתכן שהאש קשורה בעבודות השיפוצים. משרד התובע הכללי בפריז הודיע כי הוא פתח בחקירה.
עוד ב-TheMarker
אחרי אמזון: גם מיקרוסופט מפתחת אוזניות אלחוטיות שיתחרו באיירפודס של אפל
אתר הסרטונים השני הכי פופולארי בעולם רוכש את מג'יסטו הישראלית ביותר מ-100 מיליון דולר
בתגובה לדיווח, אמר דובר מטעם יוטיוב כי הקישור לאסון התאומים מבוסס על אלגוריתם וכי לא ידוע למה הופיע דווקא קישור למתקפת הטרור. "המערכות שלנו מקבלות לפעמים החלטות מוטעות", אמר. "אנחנו מבטלים את הצגת הקישור הזה לשידורים החיים שקשורים לשריפה".
קישורי המידע הם שירות חדש של יוטיוב שפועל כיום רק בארה"ב ובדרום קוריאה, והם נועדו לסייע למשתמשים לקבל מידע מרחיב בנושא שמוצג בווידאו, ללא קשר לדעות שמושמעות בדיווח, וכך למנוע השפעה של ידיעות שקריות. הקישורים האלה מופיעים כבאנר אפור בתחתי המסך, ובו קישור לערך אנציקלופדי על מתקפות הטרור מאתר בריטניקה.