חוק חדש בצרפת, שנכנס לתוקפו ביום ראשון, קובע שעובדים לא חייבים להיות מחוברים למייל של מקום העבודה לאחר היציאה הביתה. כל חברה במדינה המעסיקה מעל 50 עובדים חייבת לנהל מולם מו"מ לקביעת שעות בהן הם לא צריכים לבדוק ולענות על מיילים מהעבודה, או לחילופין לתאם ציפיות לגבי זמן המענה הרצוי למיילים דחופים בלבד לאחר שעות העבודה. חברות לא יוכלו לפטר עובדים על סירוב לעשות יותר ממה שנקבע במו"מ או בתיאום הציפיות.
בתוכנית הבוקר התארחה אורית קלייר-ארזי, יועצת ארגונית, שחושבת שהחוק הוא לא יותר מהצהרה, ומתקשה להאמין שבישראל יעבור אי פעם חוק דומה. "הסיכוי שהוא יעבור (גם בישראל) הוא קטן, והאמת היא שזה לא עניין של אם הוא יעבור, העניין הוא אם אפשר לאכוף אותו. יש חוקים שגם אם כוונתם טובה, הם פוופוליסטיים, שלא במתכוון", היא אמרה.
רו"ח איריס שטארק, דירקטורית בחברת החשמל ובבזק, דווקא מאמינה שהחוק חשוב ויכול לעבור גם בישראל. "אנחנו מדינה שמחוקקת הרבה מאוד חוקים סוציאליים, אבל אנחנו כולנו מאוד מחוברים. יש לנו נטייה להיות מחוברים, שהיא בעיניי אסון". לכן, היא מפתיעה, לאחרונה הוחלט באחת החברות בהן היא עובדת "לא לחבר את העובדים למיילים, רק עובדים בדרג ניהולי. אנשים עובדים במדינת ישראל הרבה שעות, יש להם נסיעה ארוכה כי בארץ אתה תקוע בפקקים, מה נותר להם? הזמן הזה שנותר להם גם להתאושש וגם כפנאי וגם כבית ודברים אחרים - לא יקרה שום דבר".
קלייר-ארזי ושטארק מסכימות לגבי העובדה שגם אם מעבירים חוק כזה, או לחילופין קובעים נהלים בלי חוק במקום העבודה, צריך להגדיר מסגרת לבדיקת המייל בתדירות מסוימת ומענה במקרים מסוימים.