משרד התקשורת פרסם תזכיר להצעת חוק ובו הוא מודיע על החלטה להתחלת חקיקה ראשונית שתחליף את התקנות שחוקקו בחוק ההסדרים העוסקות בנטרליות הרשת, ממפעילות הטלפונים הסלולריים לכלל ספקיות התקשורת בארץ. מה זה אומר? זה אומר שמשרד התקשורת מעוניין לדאוג לנטרליות אצל ספקיות האינטרנט שלכם, שעד היום לא ממש סיפקו לכם אותה.
נסביר כי אם הצעת החוק תתקבל, ספקיות התקשורת לא יוכלו למשל לחסום שירותים מסויימים על גבי הרשת. הדוגמה הבולטת בנושא היא קבצי הורדה (הטורנטים). מיכוון שמדובר בתעבורת הרשת הכבדה ביותר, ספקיות רשת רבות נחשדו בעבר בהאטה של תעבורת הטורנטים וכל קובץ שהועבר בטכנולוגיית peer 2 peer דרך הרשת.
נזכיר כי בשנת 2009 פירסם האתר Ynet תחקיר ובו נמצא כי חברות מסויימות מתערבות בתעבורת הגלישה ומורידות משמעותית את קצב ההעלאה וההורדה של קבצים שמועברים ב-p2p. התחקיר מצא כי התערבות כזאת ניתן היה לרשום בספקיות כמו נטוויז'ן ובזק בינלאומי. עוד נמצא כי ישנו תיעדוף של מידע העובר בפורמט המיועד לדפדפן על פני פורט המיועד לשימוש ע"י תוכנות הורדה אחרות.
החוק החדש אמור לשים סוף לתופעה הזאת ולחייב את ספקיות האינטרנט בארץ לפעול תחת עיקרון נטרליות מלא, ובו רוחב הפס שהלקוח קונה זה בדיוק מה שהוא יקבל, לא חשוב איזה תוכן הוא צורך, ואסור על ספק הרשת להגביל את הגלישה.
החוק הוא גורף לכלל החברות העוסקות בתקשורת בארץ. בין השאר, הוא יוכל לעזור למשתמש לעבור בין חברות האינטרנט עם הציוד אותו הם קנו בחברה אחרת.
האם החוק יוכל להשפיע על ספקיות האינטרנט? כבר היום הן נדרשות לעבוד תחת רישיון הקובע כי "בפעילותו של בעל הרשיון לא יהיה מעשה או מחדל העלול... לפגוע בטובת הציבור", ועדיין הדבר אינו נאכף תמיד בשטח. לחברות התקשורת ניתן 21 יום לתת את תשובתן למזכר של משרד התקשורת.
>> יש תקווה: בדקנו את ווינדוס 8