כאילו הבוקר הזה לא היה מספיק מייאש עד כה, עם חבר כנסת אחד שלועג לחברת כנסת אחרת, ועל חבר כנסת אחר התלוננה העיתונאית רחלי רוטנר שהתייחס לאיברים מוצנעים שלה, איגוד האינטרנט הישראלי מפרסם היום נתונים מטרידים לגבי אלימות כלפי נשים ברשת.
למרות שכדי לדעת מה בדיוק קורה ברשת, כל מה שאת צריכה הוא להיות אישה – מישהו, מתישהו, כבר יספיק להגיב על הגוף שלך ועל המראה שלך, לנסות להטריד אותך או סתם להתייחס אלייך כחפץ, איכשהו כשמדובר בנתונים מספריים, האפקט מהדהד חזק יותר.
יותר נשים פונות ומדווחות
איגוד האינטרנט מפעיל קו חם לתמיכה במי שנפגע באינטרנט (בין אם זה תוכן שהופץ עליהן, או פניות שנעשו אליהן), רבות מהן מגיעות מנשים שנפגעו ברשת על רקע מיני. מסקר שערכו שם עולה ש-25.5% מהנשים בגילאי 25-34 נפגעו מאלימות ברשת בשנתיים האחרונות, שני שליש מתוכן מדווחות על כך שהאלימות הייתה בעלת אופי מיני ורוב הפגיעות הגיעו מאדם שאינן מכירות.
אבל האירועים בחודשים האחרונים בהחלט העלו את המודעות לכך שלאף אחד אסור לפגוע בנשים, גם לא ברשת. מאז התפוצצות פרשת אלנבי 40, איגוד האינטרנט הישראלי מדווח על עלייה של 50% בפניות של נשים לקו החם שלהם (כל אישה שנפגעה יכולה להיעזר באיגוד כדי להסיר את התוכן הפוגעני וגם לקבל סיוע בפנייה למשטרה).
מחר (25.11) יצוין בישראל היום הבינלאומי להעלאת המודעות לאלימות נגד נשים, שמתרחשת גם בעולם הווירטואלי. במסגרת היום הזה, בוגרי "הבצפר של חברות הפרסום" בשיתוף עם קרן ברל כצנלסון עיצבו תמונות קאבר מיוחדות בנושא, לקראת פעילות פייסבוק בנושא שתזמין את הגולשים להשתמש בתמונות אצלם בעמוד.
(אחיה דרשן)
(דינה אלייב)
(רעות רז וצאלה פרוינד)
(יניב צוף)
"אלימות נגד נשים ברשת באה לידי ביטוי בין היתר בתגובות שגרתיות לנשים מפורסמות או נשים דעתניות - מאשימים אותם בפמיניזם וברווקות כאילו זו קללה, ובמקום להתייחס לתוכן האמירה, מתייחסים לנשיות שלה - קוראים לה מכוערת, לסבית, רווקה, שרוטה ועוד 'מחמאות' שהן לא ענייניות ושעלולות להיות מאוד פוגעניות", אומרת מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי אורנה היילינגר.
"למרות המהירות בה אנו פועלים להסרה מהירה של התוכן הפוגע, הנזק בהרבה מקרים לנפשה של האישה כבר נגרם ולכן חינוך להתנהגות אחראית ברשת הוא המפתח להפסקת האלימות נגד נשים. נערות יכולות לפנות אלינו וגם למשטרה שתדווח לנו אבל הן יכולות לפנות בעצמן. חשוב להדגיש שיש מה לעשות כדי למגר את התופעה. לא לשתוק אלא להרים טלפון ולדווח".
הקו החם של איגוד האינטרנט זמין בטלפון 03-9700911 בדוא"ל: safe@isoc.org.il או דרך האתר safe.org.il. וואטסאפ: 054-8858911.