ילדים ובני נוער הם כוכבים גדולים ברשת, ואנחנו לא מדברים על צ'ארלי שנשך לאחיו את האצבע או לעוד תינוק שמתעלל בכלב המשפחתי. השבוע חשפה סוזי הארגריבס, מנהלת "קרן משמר האינטרנט" שהוקם לאחרונה על ידי ממשלת בריטניה, כי אחד מעובדיה הצליח למצוא ב-40 שעות מחקר יותר מ-12 אלף תמונות אינטימיות של ילדים ובני נוער ביותר מ-70 אתרים פדופיליים. כולן, אגב, צולמו על ידי הקטינים עצמם.
באירוע של המפלגה השמרנית בבריטניה הציגה הארגריבס תמונה עגומה: אתרי פדופיליה נהנים מאוד ממנהגם של הצעירים לצלם את עצמם באמצעות הסמארטפונים שקונים להם הוריהם, פעמים רבות במצבים שהם לא היו רוצים שאחרים יראו. הצעירים, שאינם מודעים לסכנות, מצלמים את התמונות החושפניות עבור בני או בנות זוג ושולחים אותן באמצעות אפליקציות להתכתבות, כגון ווטסאפ, סנאפצ'אט, אינסטגרם, פייסבוק ועוד, כחלק מטרנד שזכה לכינוי "סקסטינג" - שילוב של המלים "סקס" ו"התכתבות" באנגלית.
אך פעמים רבות התמונה לא עוצרת אצל היעד ומשותפת הלאה עם ילדים אחרים ואף מועלות לאינטרנט, לרוב דרך אינסטגרם או פייסבוק, ללא הגדרות פרטיות מספיקות. משם זה רק עניין של זמן עד שהן מגיעות לאתרים המציגים צעירים כאובייקטים מיניים.
הבעיה, לדברי הארגריבס, היא שהילדים משתפים את התמונות האלה בעצמם, מתוך חוסר מודעות לסכנות בחשיפה. לכן, היא מבקשת שמערכת החינוך תלמד את הילדים על הסכנות הטמונות ב"סקסטינג" - ובגיל כמה שיותר צעיר. "מנקודת ראותנו, ככל שאנשים צעירים יותר יודעים על הסיכונים, כך ייטב לנו", היא אמרה, והוסיפה כי צעירים בגילאים גבוליים צריכים להיות מודעים גם לכך שמוטלת עליהם אחריות פלילית להפצת תמונות כאלה, אפילו אם הם עצמם המצולמים.