בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה פסק פיצוי של 10,000 שקלים לק', שוטר משטרת התנועה הארצית, שמצא את עצמו קורבן לשיימינג בפייסבוק, בעקבות דו"ח תנועה שנתן לנהג משאית שביצע עבירת תנועה מסוכנת.
ק' עצר את הנהג שביצע עבירת באזור צומת העמקים לכיוון יוקנעם, לפני כשנה. הנהג ניסה לשכנע את השוטר לבטל את דו"ח התנועה, אך ק' חזר לניידת והתכוון לנסוע. הנהג ניגש לניידת, נשען על החלון והמשיך לשוחח עם השוטר. כאשר התחיל ק' בנסיעה - נהג המשאית נראה נופל לכביש ונפגע על ידי הניידת. מצלמת הדרך במשאית תיעדה את האירוע והנהג פירסם את הסרטון בעמוד הפייסבוק שלו, תחת הכותרת: "תשפטו בעצמכם: שוטר תנועה או עבריין תנועה".
הנהג טען שניגש לניידת בשביל לקבל חזרה את הטכוגרף (דיסק שמתעד נסיעות של נהגי משאיות ואוטובוסים), אך השוטר סירב להחזיר אותו ונסע. לפי טענת הנהג, השוטר יצא מהניידת אך לא סייע לו. השוטר, מצידו טען כי הנהג ביים את הנפילה, וכי בכל מקרה דיווח מיד לממונים עליו על האירוע.
השוטר תבע
השוטר תבע את הנהג בבית משפט לתביעות קטנות וטען כי בפרסום אין אמת והוא נפגע. הוא דרש מהנהג לשלם פיצוי על הפגיעה בשמו הטוב ועל כך שהפיץ סרטון שאינו אמת בכוונה לפגוע בו.
הנהג הגיש כתב הגנה בו ביקש לדחות את התביעה נגדו בנימוק שהשוטר רוצה להתעשר על חשבונו ושהסרטון מתעד אירוע אמיתי שבו אכן רואים שהשוטר דרס אותו. הוא אף הגיש נגדו תלונה במח"ש, אבל התיק נסגר. מאוחר יותר הנהג גם מחק את הפוסט והסרטון שפרסם.
גורמים במשטרה אומרים כי "לשוטרים יש זכות לתבוע אזרחית כלפי אזרחים שיגיבו תגובות נאצה והעניין הזה צובר תאוצה מכיוון שזה פוגע בשמם הטוב והאצבע הקלה על המקלדת יכולה לסבך אתכם בתביעות"
השופט שלמה בנג'ו שדן בתביעה ושמע את הצדדים הגיע למסקנה שנהג המשאית ביים את התאונה ועשה זאת לאחר שהבין שהשוטר לא יבטל לו את הדו"ח. "בסרטון נראה הנתבע רוכן, מכופף את פלג גופו העליון מצד חלון הנוסע בניידת שהיה פתוח, מחזיק במסמכים ומתווכח עם השוטר", ציין השופט. "כשהניידת מתחילה לזוז אט אט קדימה. ללא שום סיבה נראית לעין נופל ארצה ומתגלגל על הארץ". השופט ציין כי אין שום עדויות לפגיעה או דריסה מצד הנהג.
השופט תהה גם מדוע הנהג הנתבע לא טרח להתלונן מיידית במח"ש נגד ק', ועשה זאת רק כעבור חודש וחצי לאחר האירוע על כך שכביכול דרס אותו וזאת רק לאחר שהבין שהסתבך בכתיבת הפוסט. לדבריו, הסרטון אינו אמין ויש בו כדי להשפיל את השוטר בציבור.
התביעה הייתה על סכום של 33,400 שקלים, אך השופט פסק כי האזרח שפרסם שיימינג כלפי השוטר, ישלם לו פיצוי של 10,000 שקל ועוד 500 שקל הוצאות משפט בלבד. "נראה שביסוד הפרסום הייתה כוונת זדון", הוסיף השופט.