משרד התקשורת עומד לפרסם שימוע ציבורי לקראת החלטה על הפחתה משמעותית במחירי התשתיות שמוכרות בזק והוט לספקיות האינטרנט.
בסוף השבוע שעבר, משרד התקשורת הגיע למסקנה כי קיימת בעיה בשיווק המשותף של המבצע בין הוט והוטנט בעקבות ביקורת פתע שערך במשרדי החברה, ולכן הורה להפסיק את השיווק המשותף. נזכיר כי המבצע של הוט כבר הסתיים, והקבוצה משווקת היום 30 מגה במקום 100 מגה.
כרגע ההסכם בין ספקיות האינטרנט לבין בזק והוט (הסכם הג'יגות) קובע מחיר של כ-25 אלף שקל לג'יגה אחד. בשנה מסתכם הסכום בעשרות מיליוני שקלים שגובות החברות מספקיות האינטרנט, כאשר ככל שהן מעבירות יותר מידע - כך גדל התשלום שהן מקבלות מספקיות האינטרנט.
הנושא עלה לסדר היום של המשרד בעקבות המבצע האחרון של הוט. נוצר מצב שהמבצע של הוט מסובסד בעקיפין על-ידי הספקיות. בין הוט לבין הוטנט אין אותו הסכם ג'יגות שקיים מול הספקיות, ולכן הוטנט יכולה להרשות לעצמה למכור 100 מגה במחיר של 20 שקל לחודש - מה שפוגע קשה מאד בספקיות המתחרות.
השימוע של המשרד ככל הנראה לא ידבר על ביטול הסכם הג'יגות, כי לבזק ולהוט יש מערכת הפצה ייעודית שמפזרת את החיבור לאינטרנט ללקוחות הסופיים, ולמערכת הזו יש עלויות.
יחד עם זאת, המחירים שמוכרות בזק והוט ללקוחות עסקיים גדולים נמוכים בצורה משמעותית מהמחיר שהן גובות מהספקיות. מהבדיקה של המשרד עולה כי המחיר זול בעשרות אחוזים, ולכן הגיעו במשרד למסקנה כי הספקיות צודקות בטענתן שיש להוריד את המחיר בצורה דרסטית.
כרגע קיימת התלבטות האם להפחית את המחיר ולקבוע אותו סופית - או להוריד אותו באופן זמני ואחר-כך לאפשר לצדדים לערוך התחשבנות, וזאת לאחר שתיקבע מערכת הסדרה חדשה, ויחושבו מחירי השימוש בתשתיות של בזק והוט.