המקרה הבא קרה בישראל: ילדה בת 11 קיבלה בוואטסאפ הודעה מסוכנת דוגמנות לכאורה, שהציעה לה אודישן. כל מה שהיא היתה צריכה לעשות הוא לאפשר לזרה המוחלטת (שמן הסתם היתה זר מוחלט) לצפות בה בשידור חי דרך מצלמת הסמארטפון - ולא לספר להורים, "כי הם בטח לא יסכימו".
דנה אבירם, סופרת ילדים ונוער ובעלת חברת "זהירים ברשת", סיפרה את הסיפור המזעזע הזה הבוקר (ה') אצל פאולה רוזנברג ולירון שמם - והדגישה שהוא לא היחיד. כך, לדוגמה, סיפר לה ילד בכיתה ה' שאותו דבר קרה לו - ובמקרה שלו בזמן שיחת וידאו הוא צפה לאימתו בגבר מהצד השני של השיחה שמבצע מולו מעשים מגונים.
לדברי אבירם, התחזות ברשת היא אחת הדרכים הטובות ביותר להפיל ילדים ונוער בפח - כי הצעירים "מרגישים בטוחים בוואטסאפ, בגלל שהיא לא פומבית" בניגוד לפייסבוק ואינסטגרם, והם מאמינים שבאפליקציית המסרים כל אחד שמוסיף אותם הוא בדיוק מי ששם הפרופיל והתמונה אומרים.
אבירם ממליצה להורים לקיים עם הילד שיחה בגיל שבו הוא מתחיל להיחשף לרשת באמצעות המחשב בבית או הסמארטפון הראשון שלו, ו"להגיד לילדים שיש אנשים בעולם שרוצים ברעתם. להסביר לא לדבר עם זרים ברשת, כמו שמסבירים לא לדבר עם זרים ברחוב בדרך לבית הספר. צריך להסביר להם שכל אחד ברשת יכול להיות כל דבר. לצערי הרב אנחנו מדלגים על זה".
פאולה, שמתחרה על תואר ההורה המצטיין, סיפרה שהתירה לבנותיה לדבר רק עם 5 אנשים בוואטסאפ: אבא, אמא, סבא, סבתא ודודה. כל אדם אחר הן צריכות להראות לאמא.
לפי נתון שהציגה אבירם, 75% מהילדים, כשקורה להם משהו רע ברשת - לא מספרים להורים כי הם מפחדים. אבל ממה? לא שההורים יכעסו, אלא שיקחו להם את הטלפון.