התיישבות או כיבוש? התנתקות או גירוש? ומה לגבי אריק שרון, האם הוא מנהיג שהתפכח וחתר לשלום או חשוד בשחיתות שהביא אותנו לאסון? אם תנסו לחפש את התשובות בוויקיפדיה כנראה שתגיעו לאחד מאותם דפים שהתנהלו סביבם מלחמות עריכה אכזריות בין עורכים. אם גם תטריחו את עצמם ותיכנסו להיסטוריה של אותו דף (בכל ערך יש עמוד של "גרסאות קודמות") - תוכלו לחזות באותם דיונים ארוכים ומרתקים סביב אותו הערך. בעידן שבו ויקיפדיה היא מקור המידע הפופולארי ביותר לא פלא שכולם רוצים לכפות את השקפת העולם שלהם ולשנות ערכים בהתאם לרצונם.
מלחמות העריכה הללו הן שעומדות מאחורי מיצג הווידאו ארט ויקילנד - זירת קרב פיזית בה מוצגות מלחמות עריכה בוויקיפדיה, כלומר ערכים בוויקיפדיה ששני צדדים עורכים אותם באופנים הסותרים אחד את השני. ויקילנד תוצג היום (רביעי) ומחר בפסטיבל "האזרח כאן" 2014 שיתקיים בתאטרון קרוב הממוקם בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב.
איך זה עובד? על מסך מוקרנים ערכים מוויקיפדיה, ואז האנשים שניצבים מול המסך הופכים למשתתפים בקרב על הגרסה. חיישן מזהה את הצופים, משייך אותם לאחת משתי קבוצות לפי מיקומם, ומצמיד להם בועה שבה נמצאת אחת הגרסאות.
הבועה נעה לפי מיקום האנשים בקבוצה, כשהמטרה היא למשוך את הגרסה שלהם למרכז. כל אחת מהקבוצות מקבלת נקודות לפי הצלחתה, כשלבסוף אחת הקבוצות מנצחת והערך שנבחר מעודכן בוויקיפדיה האמיתית. הערכים עליהם נאבקים הם הערכים הכי שנויים במחלוקת בויקיפדיה.
מאחורי ויקילנד עומדת קבוצה גיקית בעלת השם הקצרצר "בנות טיורינג מארחות את מחניים 134/לאשכית", עליה נמנה גם משורר הרשת ערן הדס. הדס הוא גם ממתכנני מערכת Mind Your Poem שכותבת שירה על סמך גלי המח, יוצר דמות משוררת האינטרנט הבדיונית צאלה כץ, מחבר הפלינדרום 'רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר' וחבר קבוצת 'גרילה תרבות' ומארגן הפגנת המשוררים נגד חוק המאגר הביומטרי.