חברי קהילת ההאקרים ברחבי העולם אמנם פועלים תחת זהות בדויה ומתקשרים מרחוק, אבל מסתבר שמדובר בחבורה הרבה יותר מגובשת ותחרותית ממה שחשבתם.
הכירו: טקס פרסי ה- Pwnies, האוסקר של ההאקרים שמתקיים זו השנה החמישית ובה מחולקים פרסים להאקרים עם ההישגים הכי טובים בתחום באותה השנה. מי שמחליט על הזוכים אלה פאנל של 8 שופטים, כולם מומחי אבטחה ולפי הגדרתם באתר התחרות "הדבר הכי קרוב להאקרים שניתן למצוא".
הטקס יתקיים בשבוע הבא בלאס וגאס, במסגרת כנס ה-BlackHat השנתי של הקהילה ובמסגרתו יוענק פרס 'פוני הזהב' (ponies כמו Pwnies, מילת סלנג במשמעות של נשלטים על ידי האקר) לתשע קטגוריות שונות.
"הפרסים מייצגים ניסיון רציני להכיר באנשים ובאירועים שהייתה להם הכי הרבה השפעה על קהילת ההאקינג בשנה החולפת", סיפר דינו דאי זובי אחד המארגנים של התחרות לאתר Ibnlive.
כצפוי, רשימת המועמדים כוללת קבוצות כמו Lulz Security עם מועמדות בקטגוריית 'פריצה לכולם' לאחר שפרצה לאתרים של ה-CIA, הסנאט האמריקאי, NHS, סוני, פוקס ניוז ונינטנדו.
Anonymous עם פריצה לשרת הדואר של HBGary ופרסום כתובות של בכירים בארגון ולמרבה ההפתעה, יש גם נציגות ישראלית (לא רשמית).
על פי אתר התחרות, שתי הקבוצות האלו מתחרות מול וירוס ה-Stuxnet שעל פי מקורות זרים פגע בתפקוד הכור הגרעיני באירן ויש המשייכים אותו למוסד הישראלי.
עוד קבוצה ידועה היא ויקיליקס עם רקורד מרשים הכולל פרסום אלפי מסמכים סודיים של הממשל האמריקאי (cables) יחד עם ברדלי מנינג, החייל שאחראי על גניבת המסמכים מהמחשבים של הצבא.
אולם, לצד הרצון הטוב של המארגנים קיימת בעיה אחת מהותית עם הטקס והיא העובדה כי נציגים רשמיים של הקבוצות לא יכולים לבוא ולקבל את הפרסים בפועל. "אם מישהו מ-LulzSec או אנונימוס יחליט להופיע בטקס ולקבל את הפוני, ניתן לו אותו. אבל הם בטח ייעצרו על ידי הרשויות הרבה לפני שיספיקו להגיע לפודיום", אומר אלכס סוטירוב, גם הוא ממארגני הטקס.
אחת ההפתעות בטקס היא הזכייה של חברת סוני בקטגוריית "הכשלון הכי עלילתי". למרות העובדה שהוא מתחיל רק ב-3 באוגוסט, היא זוכה מתוקף היותה המועמדת היחידה בקטגוריה עם כישלונות חוזרים בתחום אבטחת המידע כמו הפריצה ל-PS3 ולחשבונות המשתמשים בשירות Sony Online Entertainment, סדרת כישלונות שהובילה לפיטורים נרחבים בצוות אבטחת המידע בחברה.
חברה נוספת שנבחרה להיות מועמדת בקטגוריית "הספק עם התגובה הצולעת ביותר" היא RSA, שלמרבה האירוניה מספקת את תעודת הזהות המאובטחת באינטרנט (SecurID). מסתבר כי הפריצה לשרתים שלה והטיפול הקלוקל בה, הן שסיפקו להאקרים את הסיסמאות כדי לפרוץ לשרתים של חברת לוקהיד-מרטין.
>> סמסונג גלקסי S2 יהיה גם עם מקלדת וסליידר
>> 40 גאדג'טים שהילדים שלכם כבר לא יזכו להכיר