בית הדין הרבני בצפון הארץ יצטרך להכריע בקרוב: האם בעל בהליך גירושים ישלם על כתובת אשתו במטבע הווירטואלי ביטקוין או בשקלים?
מדובר בבני זוג מאזור הצפון באמצע שנות השלושים לחייהם. הבעל בכיר בחברת השקעות גדולה ואילו האישה בכירה באחד הבנקים. הם הכירו לפני יותר מארבע שנים. האהבה ביניהם פרחה ולבלבלה והם החליטו לפני מספר שבועות לממש את אהבתם ולהינשא.
במעמד החתונה החליטו השניים שהבעל לא יציין סכום של שקלים בכתובה, אלא יכתוב אותה בציון סכום במטבע הווירטואלי ביטקוין, וליתר דיוק, 30 ביטקיון. בחודש דצמבר, בזמן החתימה על הכתובה, הביטקוין היה בשיאו, ומטבע אחד היה שווה לכ-20,000 דולר. בסך הכל, הכתובה הייתה שווה כשני מיליון שקלים.
אלא שנישואיהם של השניים עלו מהר מאוד על שרטון, ובמקביל לכך הביטקוין צנח ואיבד יותר מ-50% מערכו. לפני כשבועיים הגישה האישה תביעת גירושין נגד בעלה באמצעות עו"ד שרין סולן, מומחית בתחום ענייני המשפחה, וביקשה לחייב אותו לשלם לה את סכום הכתובה: 30 ביטקויון בערך הנקוב של המטבע במועד בו נישאו.
"בעלי, שמבין בהשקעות, הוא זה שיזם את העניין. לא רצינו לנקר עיניים ולרשום שני מיליון שקל, אז בעלי החליט שנרשום 30 ביטקיון, אז הסכמתי", טענה האישה.
בכתב התביעה דורשת עו"ד סולן לחייב את הבעל לשלם לאשתו כשני מיליון שקל, לפי שער הביטקוין במועד חתימת הבעל על הכתובה.
מנגד, הבעל דורש לשלם את ערך הביטקויון בעת מועד הגשת תביעת הגירושים, שהם כ-8,500 דולר לביטקויון: כלומר כ-830,000 שקל ולא כשני מיליון שקל. "מדובר בתביעה תקדימית ולא שגרתית, והדיינים יצטרכו להכריע בסוגיה", טוענת עו"ד סולן.