גוגל דרייב, שירות אחסון הקבצים בענן מבית גוגל, הפך במרוצת החודשים האחרונים למעין ברירת מחדל לצורך הפצת קבצים בלתי חוקית - כך לפחות עולה מניתוח כמות הבקשות המתקבלות בגוגל להסרת קבצים מטעם בעלי הזכויות: רק במהלך החודש האחרון, נשלחו כ-5,000 בקשות שכאלו לגוגל. שירותים מתחרים, דוגמת דרופבוקס, OneDrive של מיקרוסופט ו-Mega של קים דוטקום, התמודדו במהלך אותה תקופה עם כמה מאות בקשות לכל היותר.
גוגל אמנם סורקת את הקבצים העולים לגוגל דרייב ומוחקת כאלו החשודים בהפרת זכויות יוצרים, אך הפיראטים מצאו דרכים מקוריות לעקוף את מערכת הפיקוח האוטומטית: דרך אחת היא לא לשתף את הקבצים עצמם דרך דרייב, אלא קישורים אליהם, או אף קישור לקבצי וידאו פרטיים ביוטיוב. עבור כל קובץ, מכינים הפיראטים כ-12 קישורים שונים, ולעתים רחוקות מצליחה גוגל להסיר את כולם בטרם מתקבלת תלונה רשמית מטעם בעל הזכויות.
מה יכול להסביר את הפופולאריות הפתאומית של גוגל דרייב בקרב הפיראטים? נראה כי מדובר בתופעה שהחלה מאז שהרשויות בארה"ב רשמו מספר ניצחונות כנגד אתרי טורנטים גדולים, דוגמת KickassTorrents ו-Torrentz.eu שנסגרו מוקדם יותר השנה ו-PirateBay שנסגר ונפתח מחדש כבר מספר פעמים. גוגל דרייב נראה למפיצי הקבצים כאלטרנטיבה מוצלחת, גם מפני שגוגל מציעה לכל משתמש שטח אחסון נדיב למדי – 15 ג'יגה-בייט – בחינם, וגם מאחר והמערכות האוטומטיות באתר אינן אפקטיביות מספיק בסימון קבצים לא חוקיים, לפחות בינתיים.
הכתבה פורסמה במקור באתר TGspot
עוד ב-TGspot:
בדקנו את שירות ה"נטפליקס למשחקים" של מיקרוסופט - והתאכזבנו
המחשב השולחני הקטן של אינטל חזק - אבל גם יקר