ייתכן שריצארד גלוסיפ בן ה-53 כבר היה מוכן להוצאתו להורג, למרות התעקשותו כי הוא חף מפשע. ואז, כמעט ברגע האחרון, הוציאה מושלת אוקלהומה צו השעיה לזריקת הרעל - והכל בזכות חיפוש בגוגל, כך לפי דיווח של סוכנות הידיעות AP.
הסיבה להשעיית ההוצאה להורג היתה רצף טעויות מצד המדינה, שעלולות היו להוביל לכך שההוצאה להורג תתארך ותהיה כרוכה בעינויים קשים עבור גלוסיפ. דו"ח חבר מושבעים גדול (מקבילה לוועדת חקירה) שיצא ביום חמישי חשף כי סטיב מולינס, יועץ משפטי של המושלת מרי פולין, ידע שהחומר במזרקי הרעל שסופקו להוצאה להורג באוקטובר האחרון הוא אשלגן אֲצֵטַט, ולא אשלגן כלורי המוגדר כרעל היחידי לשימוש בהוצאות להורג.
למרות זאת, אמר מולינס לסגן התובע המחוזי שלא להשהות את ההוצאה להורג, משום שמדובר בחומרים זהים, ושהוא מוזמן "לגגל את זה" אם הוא לא בטוח. בנוסף, הוא ציין שלא כדאי לדחות את ההוצאה, מכיוון שהחומר הלא נכון כבר שימש בהוצאה להורג בינואר 2015.
עוזר התובע המחוזי לא לקח את דבריו של מולינס כמובנים מאליהם ואכן טרח לגגל את שמות החומרים. מה שהוא מצא הדהים אותו - לא רק שלא מדובר בחומרים זהים, אלא שההוצאה להורג הקודמת שבוצעה בחומר הלא נכון הפכה לפיאסקו של ממש, שסיבך את כל מערכת ההוצאות להורג.
בינואר 2015 הוצא להורג צ'ארלס וורנר, שאנס ורצח תינוקת בת 11 חודשים. החברה האחראית על אספקת הרעל סיפקה אז אשלגן אֲצֵטַט במקום אשלגן כלורי, ובמקום שהחומר יגרום לדום לב מהיר, הוא גרם לפושע לייסורי תופת שנמשכו 18 דקות לפני שנפח את נשמתו.
גם זה לא היה המקרה הראשון של הוצאה להורג באוקלהומה שהסתבכה: באפריל 2014 נדחתה הוצאתו להורג של וורנר בעקבות זריקת רעל אחרת שהסתבכה ולקחה 43 דקות של ייסורים.
גלוסיפ, מצידו, כבר רגיל להתכונן להוצאה להורג ולהינצל: 4 פעמים נדחתה הוצאתו להורג עד כה. תחילה היא נקבעה לינואר 2015 ונדחתה בעקבות פרשת וורנר; בספטמבר ניצל גלוסיפ כאשר שעות בודדות לפני ההוצאה להורג הכריז בית המשפט כי התגלו ראיות חדשות שעשויות להביא לזיכויו; באוקטובר, כאמור, נדחתה זריקת הרעל לאחר גילוי הטעות הסדרתית; ובסוף השנה היא נדחתה פעם נוספת, לאחר שהוחלט לא להסתפק בדחייה הקודמת של 37 יום, אלא להמתין לפחות עד 5 חודשים לאחר פרסום תוצאות החקירה בעניין אותה טעות סדרתית.
גלוסיפ, מצידו, שמח על כל דחייה של הוצאתו להורג בשל הסיכוי שהדבר נותן לטעמו לעורכי דינו למצוא ראיה שתזכה אותו. גלוסיפ הואשם בהזמנת הרצח של בארי ואן-טריז ב-1997 במהלך משפטי מעורר מחלוקת: למרות שאין נגדו כמעט אף הוכחה של ממש, הסתפק בית המשפט בהודאת הרוצח, ג'סטין סניד, כי נשלח על ידי גלוסיפ. סניד קיבל בתמורה להפללתו של גלוסיפ מאסר עולם ללא אפשרות חנינה, במקום עונש מוות, בעוד גלוסיפ הורשע ב-1998 וההרשעה אושררה פעם נוספת ב-2004.
במהלך השנים נמצא המקרה באור הזרקורים בארה"ב לא רק בזכות הנסיבות, המזכירות את הרשעתו של רומן זדורוב בישראל על סמך הודאה ושחזור שנויים במחלוקת. גם אחותו של גלוסיפ, נזירה קתולית בשם הלן פרייז'ן, פעלה למענו ואף נפגשה עם האפיפיור במטרה לרתום אותו לפעילות לביטול עונש המוות. גם הפגנות למענו של האסיר התקיימו לקראת הוצאותיו להורג. למרות הכל, באוקלהומה נחושים להוציא אותו ואסירים נוספים להורג בעתיד.