כמות המאמצים המושקעים ברמאות במבחנים מוכרת היטב לכל מי שעשה בגרות או שתיים, או למד באוניברסיטה. אבל מסתבר שיש מי שמאפשר לנבחנים לרמות כמעט באופן מכוון - לפחות בארה"ב.
בשתי כתבות חדשות מביא רויטרס את סיפורה של בחינת ה-SAT - המקבילה האמריקאית לפסיכומטרי, המקובלת כמדד כניסה למוסדות אקדמיים בארה"ב. בשל הפופולאריות שלה והחשיבות שלה - ב-2015 נבחנו 1.7 מיליון איש ב-SAT - במשך השנים ננקטו אמצעים רבים למניעת אפשרויות לרמות בבחירות. אך למרות זאת, עדיין יש בהן פרצות רציניות מאוד.
אחת הפרצות המדאיגות במיוחד היתה ידועה לארגון המנהל את הבחינה במשך שנים, אך הוא בחר לכאורה שלא לטפל בה בנימוק מוזר.
מי שנבחן באסיה, קיבל בדרך כלל שאלות "ממוחזרות" מבחינות שכבר נערכו בארה"ב, ולפעמים כל טופס הבחינה היה "מחזור" של אחת הבחינות האחרונות בארה"ב. כך יכלו המוסדות להכנה לפסיכומטרי ביבשת לחסוך לתלמידיהם מאמצים בלימוד שיטות ועקרונות, ובמקום זה לעבור איתם על הבחינות האחרונות שהודלפו לרשת על ידי סטודנטים אמריקאים שנבחנו בהם. בפורומים אמריקאים וסינים ניתן למצוא כך שאלות ותשובות רבות, וכך התלמידים מדקלמים את התשובות לשאלות מסוימות במקום ללמוד איך לפתור אותן בעצמם.
כאמור, הארגון שמנהל את הבחינה ידע על הפרצה, אך לא עשה הרבה כדי לטפל בה. לדבריו, הכנת טפסים חדשים לבחינות באסיה היה מכפיל את מחירן. כיום משלם כל נבחן עד 54.5 דולר.
אבל לא רק נבחנים באסיה נהנים מפרצות במערך הבחינה. ב-2012 חשף משקיע בתשובה לשאלת גולש ברשת פרצה אחרת אותה ניצל בצעירותו כדי להשיג ניקוד גבוה בבחינה: הוא נבחן שוב ושוב, ובכל פעם דאג שפרטי הזיהוי שלו יהיו שגויים על ידי שינוי ספרה במספר הזהות. לבסוף, כשהצליח להשתפר מספיק כדי להשיג ציון שעמד ברף הציפיות שלו, הוא התקשר לאחראים ויצר את הרושם שהם אלו שטעו בפרטי הזיהוי שלו. כך, כאשר תוקנו פרטיו, הוא יכול היה לשלוח בקשות לקבלה למוסדות יוקרתיים מבלי שיוכלו לגלות שלא מדובר בתלמיד מצטיין אלא באדם רגיל שלמעשה נתן לעצמו "מבחנים חוזרים" ללא הגבלה.
בישראל בוטלו בשנים האחרונות מספר בחינות לאחר שטפסי שאלות דלפו לרשת. בפעמים אחרות, כאשר רמאויות התגלו לאחר מעשה, בוצעו צעדים שונים כדי לנסות להתמודד עם ההשלכות.