עידן האינטרנט שינה את את חיינו וקשה לדמיין (או לזכור) איך היינו שורדים בלעדיו. הרשת היא עולם ומלואו וכל אחד יכול למצוא בה משהו להעביר איתו בערך 18 שעות ביממה.
לכבוד חזרתו של גלעד שליט וגם כי נראה לנו שהיה גשם בבוקר אספנו 13 אובססיות אינטרנט של הגולש הישראלי.
1. חתולים מצחיקים
יש לא מעט חיות שמספקות רגעים משעשעים אבל נראה שברשת החתולים שולטים בתחום, מלבד מיליוני סרטונים קורעים, יש לא מעט בלוגים ואתרים שנפתחו והוקדשו לחיות האלה אחד מהם והמפורסם הוא LOL CATS אתם חייבים להציץ.
2. גם תינוקות הם בסדר
כמו חתולים, אותו הדבר רק עם תינוקות. העובדה שהסרטון של 'צ'ארלי נשך לי את האצבע' עומד כיום על כמעט 400 מיליון צפיות מוכיחה את הטענה - לאנשים יש אובססיה לצפות בתינוקות מתוקים ברשת.
3. סרטונים מביכים
הרשת מלאה בסרטוני וידאו מביכים מתכניות טלוויזיה בארץ ובחו"ל, אם מדובר בפדיחות בשידור חי בעיקר בחדשות ואפילו עוד יותר בתחזית מזג האוויר. הרי אין משהו שמשמח יותר את גולשי העולם וישראל מלראות מישהו מובך, מאוד מובך.
אם זו פליטת פה שלא במקום, קטע מזעזע, מישהו נופל או מתעלף, מגיש שלא מצליח להפסיק לצחוק, רגע מפתיע, פטמה סוררת או ביקיני נופל ועוד מגוון רגעים טלוויזיונים בלתי נשכחים.
כאן יש כמה נבחרים:
וכמובן אחד הסרטונים המביכים והמפורסמים ברשת בו מנחה של תוכנית לא מסוגל להפסיק לצחוק על האורח האומלל שלו:
4. מאכלים - אזהרה! אין להתמכר על קיבה ריקה
אוכל זה מאוד טעים ולרוב אפילו גם די בריא. אנשים אוהבים לאכול, להכין אוכל, לצפות באנשים אחרים מכינים אוכל, לאסוף מתכונים וכמובן לצפות בתמונות והרבה מאוד תמונות של אוכל.
יש המון אתרים, בלוגים ואלבומי תמונות בפייסבוק שמוקדשים לתמונות של מאכלים ומתכונים, ואחד מהטאמבלרים המוכרים הוא "זאת הסיבה שאתם שמנים", לא על מומלץ להיכנס על קיבה ריקה, כבר אמרנו?
5. שלטים מצחיקים - כי זה מצחיק
תחביב אמיתי הוא למצוא שלטים מצחיקים ובעיקר מביכים, טעויות לוגיות ושגיאות כתיב, לא רק על שלטים אלא גם בעיתונים ומודעות. גם במקרה הזה יש לא מעט אתרים, בלוגים וקבוצות בפייסבוק.
הנה אחת בעברית, וזה אתר נחמד עם שלטים מצחיקים אפילו יותר מרחבי העולם.
6. סלבס הם גם אנשים
גולשים אוהבים לדעת שהכוכבים האהובים עליבהם הם גם בני אדם, ולכן אחד מהעיסוקים הפופולריים ברשת הוא למצוא ולשתף תמונות של סלבס זקנים, שמנים, בלי איפור ובכל מיני רגעים פחות זוהרים של חייהם.
7. גיגול עצמי והשלמה אוטומטית
אין משהו שהאדם המודרני אוהב יותר מלבדוק מה כתבו עליו ברחבי הרשת, אקא 'לגגל את עצמך', לרוב החיפוש מסתיים באכזבה (אלא אם זה ג'סטין ביבר). כאן נציין גם את ההשלמה האוטומטית בגוגל, תמיד משעשע לגלות מה אנשים מחפשים בישראל וברחבי העולם.
8. לחרוש על פייסבוק ואז לרדת על פייסבוק
מנתונים שלא בדקנו אנחנו מנחשים שהישראלי הממוצע מעביר בפייסבוק בערך 80% מהזמן שלו ביום. מנתונים אמינים עוד פחות, אנחנו סבורים ש-99 אחוזים מהזמן הזה הוא מעביר בלרדת על החדירה לפרטיות של פייסבוק, על השינויים הרבים שיש ברשת החברתית וכמובן על חסרי החיים שגולשים בפייסבוק כל היום. אתם יודעים מי אתם.
9. ואם כבר מדברים על פייסבוק, הישראלים באמת כל כך אוהבים גשם? כי בכל פעם שיש גשם ובטח כשמדובר על גשם ראשון אחרי הקיץ כולם לפתע חשים דחף עז ובלתי מוסבר בעליל לעדכן על זה בפייסבוק, כשבסיום הטפטוף הניוז פיד של הגולש הישראלי הופך להיות מוצף יותר מכבישי ישראל. למה בעצם? הסברים יתקבלו בברכה.
10. מחאה - לא פותחים קבוצת מחאה במשך חודש
אמנם לא מדובר בתופעה חדשה ומאז צמיחתן של הרשתות החברתיות היו לא מעט קבוצות ואיוונטים שהוקדשו לניסיונות, לרוב כושלים, לפתוח במחאה כלשהי.
עם זאת נראה שמאז מחאת הקוטג' שפרצה את המחסום וכמובן מחאת האוהלים שהתפתחה למחאה למען צדק חברתי קבוצות המחאה החלו לצוץ בפייסבוק כמו פטריות אחרי הגשם.
לא שולחים סמסים עם ברכה לראש השנה ולא מממנים את חברות הסלולר, קבוצת מחאה לרווקות בתל אביב, קבוצת מחאה לאנשים שאין להם קבוצת מחאה, מחאה נגד פרידה הכט ועדנה קנטי מהאח הגדול, מחאה נגד יציאה לגדנ"ע, מחירי הדלק, מושחתים נמאסתם, שעון חורף, בעד ונגד ג'סטין ביבר, מחאה כללית ועוד.
11. טוקבקים - הספורט הלאומי, או גם: "למה כותבים את זה? זה לא מעניין"
אולי התחביב הישראלי הכי אהוב ברשת, הרי מדובר בעוד הזדמנות נהדרת להביע את הדעות שלנו ועוד בצורה אנונימית, מה נוותר?
הישראלים אוהבים להגיב לכל כתבה על כל נושא, ויש אפילו תחומים שונים שאפשר לדעת על מה יטקבקו מבלי לקרוא את הטוקבקים.
כתבה על בר רפאלי, מייקל לואיס, איתי תורג'מן ואושרי כהן – ניחשתם נכון – המילה השתמטות שולטתתתת!!!11
המגיב הישראלי הוא שמרן – כתבות על בגידות? פויה!, הוא אוהב צבא, בר רפאלי? פויה!, הוא שונא את התקשורת – שמאלנים, הוא נכנס לכתבות וקורא אותן רק כדי להגיב – 'זה לא מעניין', כותב טוקבקים על המשתתפים של ה'אח הגדול' גם בכתבות שלא קשורות לאח הגדול ובעיקר ממש מתמחה בלכתוב עם הרבה *שגיעות חטיב*.
ואולי זה יכניס חלק מהקוראים לשוק טוטאלי – אבל יש לא מעט אתרים בחו"ל שאין בהם בכלל אופציה להגיב. (וכאן תוכלו לראות טוקבקים מוצלחים במיוחד).
12. תחזירו את גלעד שליט - מה, כבר חזר?
אמנם זו אובססיה שהגיעה לשיאה לפני כשבוע ובקרוב עומדת לחלוף או להתחלף במישהו אחר, אבל בחמש השנים האחרונות מאות קבוצות תמיכה, מחאה, סטטוסים, אירועים שנוגעים לגלעד שליט שלטו פה ביד רמה.
היום לובשים לבן למען שחרור גלעד, מחר לובשים אפור עם פסים אדומים, ב-1 בנובמבר לא באים לעבודה למען השחרור וביום רביעי שותים קפה בלי חלב, בערב מחליפים את תמונת הפרופיל בתמונותו של גלעד, ובבוקר מדביקים לה באדג' מיוחד.
כמובן ביום ההודעה על השחרור וביום השחרור הרשתות החברתיות היו תחת אזהרת מסע והוצפו במבול סטטוסים על גלעד. רק תחשבו מה היה קורה אם באותו יום גם היה גשם ראשון אחרי הקיץ.
13. מימים האובססיה הישראלית המתפתחת
בעולם המימים הם כבר מזמן אימפריה (ויש אפילו אתר שהוא הוויקיפדיה של המימים), אבל בישראל אנחנו קצת יותר בררנים.
נתחיל בהסבר קצר: המונח מם (meme) נגזר מהשורש היווני שמשמעותו "זיכרון" והגדרתו המדעית היא מקורית היא יחידת מידע משתכפלת. ברשת הכוונה היא לתמונה כלשהי שפשוט משתכפלת לה בתוך תמונות אחרות.
אמנם לא מעט מימים ניסו לפרוץ את דרכם בישראל אבל רק בערך שניים בולטים שבאמת הצליחו לסחוף את הישראלים. הראשונה היתה החיילת עדן אברג'יל ומגוון הכפותים שהצמידו לה, כולל קיאנו ריבס.
ובימים האחרונים בטח שמתם לב ללהיט החדש הביבי-בום, ביבי-גאמפ, ביבים- הם בכל מקום ועוד שלל תמונות עם הופעת אורח של ראש הממשלה שלנו.
הטרנד התחיל מאותה תמונה מפורסמת משחרורו של גלעד שליט בה צולם נתניהו מחויך על רקע גלעד ואביו נעם מתחבקים.
ומאז היא הפכה לקאלט וזכתה לקבוצות בפייסבוק, טאמבלרים, אתרים סיקור אינסופי בתקשורת, אפליקציה באנדרואיד וכבר פתחה דיון פוליטי. מה אתם הכי אוהבים לעשות ברשת?ספרו לנו