אמיר בורנשטיין הוא "סיסמוגרף אנושי לקרינה", כפי שהגדיר זאת ליאון רוזנברג הבוקר בתוכנית שלו ושל אשתו, פאולה. מאז שהכניס טלפון סלולרי לחייו, ב-1996, הוא התחיל להרגיש כאבי ראש בעת השימוש בו.
"חשבתי שזה מקרי, אבל זה קרה עוד כמה וכמה פעמים במשך 9 שנים, עד שזה החריף והפך מכאבי ראש בודדים לכמעט כל הזמן, מכל חשיפה, והתחלתי גם להרגיש התגברות כשאני עובר ליד אנטנות או אנשים שמדברים", סיפר בורנשטיין בתוכנית.
רגישות לקרינה היא תופעה שהולכת ומתרחבת בשנים האחרונות ברחבי העולם, ויותר ויותר אנשים שמים לב לכאבי ראש, חולשה ותסמינים אחרים שתוקפים אותם כל עוד הם בסביבת טלפונים סלולריים, נתבי רשת אלחוטיים וציוד שידור וקליטה אחר. כמה מהם אף נאלצים לעזוב את בתיהם ולעבור למקומות מבודדים בהם אין משדרים אלחוטיים.
במקרה של אמיר, הוא מצליח להתמודד עם הרגישות בלי לברוח למדבר - אך הוא נאלץ להסתובב עם בגדים מיוחדים וכובע מבד חוסם קרינת רדיו, ועם מכשיר שמצפצף ומזהיר אותו כאשר הוא מתקרב לאנשים שהטלפונים שלהם פולטים קרינה רבה. כמו כן, אין לו טלפון סלולרי או אלחוטי, וגם לא אינטרנט אלחוטי בבית, והוא מסתובב עם טלפון קווי ברכב, שמחובר לאנטנה חיצונית. גם אם הוא צריך לבצע שיחה בטלפון סלולרי מטעמי חירום - הוא משתמש ברמקול המובנה או באוזניות חוטיות.
ד"ר מרינה צדקין, תמיד, פרמקולוגית שמתמחית בענייני קרינה, אמרה בתוכנית שלא רק אנשים שסובלים מתסמינים פיזיים בחשיפה לקרינה צריכים להיזהר ממנה. אמנם, לדבריה "אין נושא יותר שנוי במחלוקת מקרינה בלתי מייננת, והחוקרים לא סגורים על עצמם מבחינת מקרים" - אבל בכל אופן היא ממליצה לכולם להיזהר מחשיפה מיותרת לקרינה.
כך, למשל, היא ממליצה לא להחזיק את הטלפון בכיס - ולנשים בהריון גם לא קרוב לבטן, ולהסביר לילדים שידברו בטלפון כמה שפחות כשהוא קרוב לראש. היא מזהירה מפני התגברות של החשיפה לקרינה ככל שיותר ויותר מכשירים - מהמנורות בבית ועד הרכב - מחוברים לאינטרנט.