אריק ריד הוא בן אדם פרקטי, והחזות שלו אומרת את זה בכל פרט. מעיל החליפה שלו, הוא באפור ענייני, מכובד וייצוגי אבל לא נוצץ, צעדיו נמרצים, לחיצת היד שלו איתנה, ואפילו משקפי הקרן שאותם הוא מתקן מדי פעם, הם מהסוג המעשי, שנועד למלא פונקציה. ריד הוא אחד המצביאים של אינטל במלחמה שלה על שוק הסלולר, ותוארו הרשמי הוא מנהל קבוצת הפלטפורמות הניידות באינטל.
"נכנסנו לשוק המובייל לא מזמן”, אומר ריד בראיון בלעדי ל-NEXTER. "אבל אנחנו הולכים לקחת את ההובלה שיש לנו במעבדים ולהשתמש בה.... ואנחנו נהיה במגוון של מכשירים. תוך תקופה קצרה עשינו קפיצה רצינית”, הוא מציין.
ריד גם מעלה על נס את היכולת של אינטל לייצר מעבדים "גמישים" – שבהם אפשר "לשחק" בקלות בין חיי סוללה לביצועים. “אחד הדברים המגניבים שעשינו כאן עם המערכת, הוא מצב Boost. מה שהוא מאפשר לך לעשות, הוא שאם יש לך משימה שדורשת כוח עיבוד רציני, אני יכול להגביר את הביצועים בליבה אחת על חשבון האחרות, מה שמאפשר לסיים את המשימה מהר יותר. אם יש עומס גרפי, אפשר להפנות את המשאבים למעבד הגרפיקה. יש לנו את הגמישות ברמת המעגל כדי לעשות את זה".
חשוב להבין: אינטל לא רגילה להימצא במצב שהיא האנדר דוג. מי שהייתה ועודנה, קיסרית המעבדים הבלתי מעורערת, קמה יום אחד בבוקר וגילתה שיש ממלכה שלמה שאיננה שלה: ממלכת הסלולר והמכשירים הניידים. שם יש קרב בין מלכים אחרים, כאשר החזקה מביניהם היא קוואלקום, ששולטת על כחצי מהשוק, ויועץ הסתרים שמושך לכולם בחוטים, זאת ARM, חברה בריטית קטנה ועלומה לעומת מי שמייצרת את המעבדים במחשבים של כולנו כבר למעלה מארבעים שנה.
כשבאינטל התעוררו והבינו שיש להם בעיה, הם עשו מהלכים נמהרים, ומיהרו להוציא מעבדים ניידים שהיו מבוססים פחות או יותר על העיצובים הקיימים שלהם למחשבים ניידים. אבל אינטל למדה בדרך הכואבת, שבסלולר ובטאבלטים, אין פשרות. הצרכנים הרבה פחות סובלניים מאנשים שקונים מחשבים לעובדה שפתאום הסוללה נגמרת, ושהמעבד זולל אותה לתיאבון עם צריכת זרם גבוהה.
אז באינטל חזרו לשולחן השרטוט, וחזרו עם תשובה – Bay Trail, סדרת המעבדים שהשיקה אינטל השבוע אמורה להחזיר אותה, ובגדול, לפחות לשוק של הטאבלטים (ועל הדרך להחיות את הקטגוריה הגוססת של מחשבים ניידים זולים).
מה עם סמארטפונים? זה בדרך, אבל מתעכב בצורה מדאיגה. עד עכשיו, בארצות הברית, לאינטל אפילו לא היה דור רביעי. מי רוצה לקנות טלפון או טאבלט שמבוסס על מעבד שאין לו דור רביעי? אז דור רביעי יהיה לאינטל בתחילת השנה הבאה, אבל נכון לכרגע, אין לאינטל פתרון ממש מוצלח לטלפונים – לא בשוק המערבי.
שהטכנולוגיה הטובה תנצח
ואינטל היא אכן כוח שאסור לזלזול בו. למשל, קוואלקום, שעל אף שגם היא קונה חברות עם פיתוחים שונים ומשונים, היא עדיין מסתמכת על עיצובים של חברת ARM, וכך למעשה גם סמסונג שמייצרת את המעבדים של עצמה בחלק מהמקרים (הגלקסי S4 שנמכר כאן). אינטל נהנית מנקודת חוזקה, שאצלה הכל נעשה בבית: תכנון, פיתוח, עיצוב וייצור של מעבדים, הכל נעשה תחת קורת גג אחת, בעשרות מרכזים ומפעלים ברחבי העולם. חלקם, כמובן, בישראל.
וריד מודיע שהם הולכים להשתמש ביכולות האלה כדי לנצח. ”אנחנו מתמקדים בפתרונות שאנחנו מציעים במה אנשים מחפשים, אני חושב שהטכנולוגיה הכי טובה מנצחת, בסופו של דבר”, הוא עונה בזהירות.
“אני מסתכל איפה היינו ואיפה אנחנו עכשיו, אני מרגיש בטוח, שנצליח לרתום את התנופה לצדנו. אנשים רוצים שהמכשירים האלה יהיו קטנים מתמיד, יותר חזקים ושיצרכו פחות אנרגיה. וזה מה שאנחנו עשינו בעשורים האחרונים באינטל. אני חושב שזה נכס ייחודי. שלא כמו אחרים יש לנו את היכולת לעצב מעבדים, את הקניין הרוחני ואת יכולת הייצור. אנחנו לא מוגבלים או נסמכים על אחרים". הוא מציין גם שאינטל גם מסוגלת לעשות זינוקים מקבילים – גם בעיצוב המעבד, וגם בתהליכי הייצור.
עוד הוא מסביר את העמדה של אינטל ביחס למתחרים: “אנחנו מאיצים וסוגרים את הפער בסלולר, כולל הדור הרביעי”. ומה המטרה שלהם? "אנחנו רוצים להרחיב את האפשרויות של מחשוב”, מצהיר ריד.
מחשב? טאבלט? אותה מהפכה
ולאן באמת הולכות אותן האפשרויות? בואו נאמר שלאינטל יש דמיון מפותח, אבל עם הרגליים על הקרקע. במעבדי Bay Trail החדשים, ואלה שיבואו אחריהם, יהיו כבר משולבות במחשבים או בטאבלטים מצלמות תלת ממד מובנות, שיוכלו לסרוק פריטים בדגם תלת ממדי פשוט על ידי כך שנחזיק אותם מול המצלמה, המחשבים שלנו יעברו לפיקוד קולי מלא, והגבולות בין מה זה מחשב למה זה טאבלט – די יעלמו, אם המזימות של אינטל יצליחו.
"מה שאנחנו רואים כרגע הוא מכשירים כמו אלה (מצביע על הסמארטפון), שאתה יכול להשתמש בהם לשימושים שונים. למשל, המשחקים שיש לך היום על המחשב הביתי – ירוצו נהדר על מערכת Bay Trail. אנחנו נמשיך לדחוף את היכולות של מחשבים ושל טאבלטים קדימה”, מסכם ריד.
>> אינטל מכריזה על קווארק: מעבד למחשוב לביש
*הכותב היה אורח חברת אינטל בסן פרנסיסקו.