יצרנית רכבי היוקרה החשמליים טסלה חשפה בסוף השבוע תוכנית שאפתנית לצמצום התלות של הצרכנים בחברות החשמל והפחתת פליטת גזי החממה, באמצעות סוללה ענקית שתשמש מקור אנרגיה לבניינים שלמים.
מנכ"ל החברה, היזם הדרום-אפריקאי אלון מאסק, הציג את הסוללה החדשה המכונה Powerwall, אשר תגיע לשוק בתוך מספר חודשים ותאפשר לדברי החברה להפחית משמעותית את זיהום האוויר: “המטרה שלנו היא לשנות את הדרך בה העולם משתמש באנרגיה”, אמר מאסק במסיבת העיתונאים והוסיף: “זה נשמע מטורף, אבל אנחנו רוצים לשנות את כל תשתיות האנרגיה בעולם, שיפלטו אפס פחמן”.
הסוללה, בהספק מקסימלי של 10 קילו-ואט לשעה, מיועדת להשתלב בתוך מבנים - בין אם מדובר בבית או בתעשייה - כאשר היא תלויה על הקיר ועל ידי חיבור סטנדרטי היא תאפשר לספק זרם חשמל יציב למגוון שימושים ללא תלות במקור חשמל אחר. ניתן לחבר עד 9 סוללות יחדיו להספק מקסימלי של 90 קילו-ואט לשעה, ולשימושים תעשיתיים החברה תשיק דגם Powerpack עם הספק גדול אף יותר. כך, לדוגמה, הסוללה מסוגלת להפעיל מקור חימום כמו תנור חשמלי או דוד שמש הצורך 2 קילו-ואט לשעה למשך 5 שעות כאשר היא טעונה במלואה.
לדברי טסלה, הסוללה מסוגלת לבקר את צריכת האנרגיה של עצמה בכל רגע נתון ולהטעין את עצמה הן מרשת החשמל הרגילה והן ממקור אנרגיה חלופי כגון אנרגיית השמש, תוך מעבר למצב חיסכון בצריכת החשמל של הבית בזמן הטעינה לייעול הטעינה. עוד נאמר כי כדי לצמצם את פליטת גזי החממה, נדרש מעבר לאנרגיה מתחדשת בשימוש של כ-160 מיליון סוללות, ואילו 900 מיליון סוללות יכולות לגרום לשינוי של ממש בצריכת אנרגיה ירוקה. “זה בכוחה של האנושות לעשות את זה. זה לא בלתי אפשרי, זה משהו שאנחנו מסוגלים לעשות, אבל אנחנו צריכים כי גם חברות נוספות שיהיו מעורבות”.
בחברה מייעדים את הסוללות הן לשימוש פרטי והן לתעשייה, אך גם למדינות מתפתחות ומדינות עולם שלישי, בהן סוללות כאלו יספקו מענה למקומות שאין בהם תשתית חשמל יציבה כך שיוכלו להינות משימוש בחשמל.
מחירה של הסוללה לצרכנים הביתיים תעמוד על 3,500 דולר, ואילו גרסת ה-7 קילו-ואט לשעה תעלה 3,000 דולר, כאשר היא כבר ניתנת להזמנה מוקדמת.