עליית מדרגה בעימות המתפתח בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לבין תעשיית ההייטק: כ-2,000 עובדי גוגל ברחבי העולם עצרו את עבודתם אתמול (ב') ויצאו להפגין מחוץ למשרדים נגד החלטת טראמפ לאסור את כניסתם לארה"ב של אזרחים מ-7 מדינות בעלות רוב מוסלמי.
יוזמת ההפגנה הגיעה מהעובדים, אך כפי שניתן לראות מהתמונות שהועלו לטוויטר עם התגית GooglersUnite ("עובדי גוגל מתאחדים"), בכירי החברה שיתפו פעולה. מייסד החברה סרגיי ברין והמנכ"ל סונדאר פי'צאי אף נאמו בהפגנה מחוץ למשרד הראשי של החברה בקליפורניה, כשמאחוריהם שלט בצבעי גוגל המכריז "אנחנו אומה של מהגרים".
Sergey Brin and Sundar Pichai speaking at the No Ban No Wall rally at the Google Headquarters #Google #GooglersUnite pic.twitter.com/YdSol3cWNQ
— Luis Larco (@LuisLarco) January 30, 2017
שלטים אחרים הציגו פראפראזות על סיסמת הבחירות של טראמפ ("לעשות את אמריקה גדולה שוב"), כמו "לעשות את אמריקה שפויה שוב" ו"לעשות את אמריקה מכניסת אורחים שוב".
More pictures of the thousand of Googlers protesting. #GooglersUnite #MuslimBan pic.twitter.com/sh7OkUJhKW
— William Hester (@WilliamHester) January 30, 2017
Google employees in 8 offices around the globe just staged a walkout over Trump's executive order on immigration. #GooglersUnite pic.twitter.com/9eWam8apVO
— AJ+ (@ajplus) January 30, 2017
רמיזה נוספת נגד סלוגן הבחירות של טראמפ: "אין גדולה בשנאה".
So happy to have been a part of this today #GooglersUnite #nomuslimban #NoBanNoWall pic.twitter.com/dxSsJmK3II
— Tanya (@googlegiggle01) January 31, 2017
אחד מעובדי גוגל מחד ללצון וכתב כי "יש כאן יותר אנשים מבהשבעת טראמפ".
More Googlers here than people at the Trump inaguration #GooglersUnite pic.twitter.com/weuWlkKraz
— Rogelio Gudino (@cananito) January 30, 2017
בנוסף, הזכירו עובדי החברה לטראמפ את הסיסמה הישנה שלה, "אל תהיה מרושע", והציגו חיפושים שונים במנוע החיפוש שלהם, כמו "איך להדיח את הנשיא".
Proud, moved, and touched to be at a company that boldly stands for its people #GooglersUnite pic.twitter.com/ayJSMuyQvs
— Sam Tse (@samkelllie) January 31, 2017
עובדת אחרת הצהירה כי היא "כל כך גאה לעבוד עכשיו בגוגל. היאבקו בגירוש המוסלמים".
So proud that I work for @Google right now. Fight the Muslim Ban. #googlersunite pic.twitter.com/U9uQ69FZV1
— Rachel Been (@rachelbeen) January 30, 2017
לא רק גוגל מביעה התנגדות פעילה לצעדי הנשיא: אתמול הגיש בוב פרגוסון, התובע הכללי של מדינת וושינגטון, תביעה נגד החלטת טראמפ. עד מהרה הצטרפו אליו החברות אמזון ואקספדיה, הפועלות מהמדינה, והגישו תצהירים התומכים בתביעה. אמזון טוענת כי ההחלטה פגעה ב-49 מעובדיה וב-7 מועמדים לעבודה שנודלו באיראן, ואקספדיה טוענת כי כ-1,000 לקוחות שלה בעלי אזרחות משבע המדינות אמורים לעבור בנמלי תעופה בארה"ב בתקופת איסור הכניסה אליה.
החלטת הנשיא הצליחה להשפיע על עולם הטכנולוגיה באופן נוסף: חברת אובר, המפעילה את אפליקציית המוניות הנפוצה בעולם, ספגה ביקורת קשה לאחר שהואשמה בניצול המצב. בשבת קרא איגוד נהגי המוניות של ניו-יורק לכל הנהגים שלא לאסוף נוסעים מנמל התעופה העמוס בעולם, JFK, במחאה על החלטת טראמפ (אל דאגה, גם אנחנו לא הבנו מה הקשר).
נהגי אובר לא שבתו, ותחילה גרמה השביתה לעליית מחיר הנסיעה איתם מנמל התעופה (בארה"ב משנה אובר את מחירי הנסיעה בכל איזור לפי הביקוש וההיצע). לאחר זמן קצר הוציאה החברה התנצלות והודיעה שביטלה את תעריף העומס לנמל התעופה וחזרה לתעריף רגיל - אך גם לפני וגם אחרי ההתנצלות הואשמה אובר בכך שהיא מנצלת את המצב להפקת רווחים. אלפי משתמשים הכריזו ברשתות החברתיות כי מחקו את האפליקציה, וההורדות של המתחרה המקומית שלה, Lyft, המריאו והפכו אותה לאחת מ-10 האפליקציות המורדות ביותר בארה"ב.