סאטיה נאדלה מאוד רוצה שנאהב את מיקרוסופט. זה הדבר שהוא מדבר עליו מהיום שנכנס לתפקידו, לפני כשנה וחצי. גם נאומו באירוע Think Next 2016 לחגיגות 25 שנה למרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל סבב סביב ניסיון להוכיח שמיקרוסופט היא לא האויב. לכן, זה היה נאום קצר למדי ובלי יותר מדי חידושים לעומת נאומים קודמים שלו מאז המינוי לתפקיד.
"עבורנו במיקרוסופט, כל דבר מתחיל במשימה לעזור לאנשים ברחבי העולם לעשות יותר", אמר נאדלה. "אכפת לנו ליצור הצלחה דרך האקוסיסטם שלנו. אנחנו חושבים על יחידים, אבל גם על ארגונים, שהם חשובים נורא ובלעדיהם אי אפשר לקיים חברה פורחת".
הוא ציין שמאז מהפכת ה-PC בשנות ה-90 של המאה הקודמת, לא היה שינוי משמעותי בתועלת שאנחנו מפיקים מהמחשבים למרות שהמחשבים עצמם השתכללו בלי הפסקה ובקצב מהיר. לכן, הוא אמר, למיקרוסופט כבר לא חשוב שנשתמש בתוכנה שלה. או לפחות לא רק שנשתמש בה: היא רוצה שנצליח איתה. "ההצלחה שלנו לא תלויה במוצרים שלנו, אלא בהצלחת הלקוחות והשותפים שלנו עם המוצרים האלה – מתלמיד שכותב עבודה ועד מתכנת שבונה אפליקציה", אמר נאדלה.
לכן, נאדלה אומר שמבחינת החברה העתיד הוא לא עוד גרסה לווינדוס, או עוד אדם שיקנה סמארטפון לומיה או טאבלט סרפס. מיקרוסופט של נאדלה רוצה שמכל מכשיר שיש לנו נוכל להפיק את התועלת המקסימלית. לכן, בזמן נאומו הזמין נאדלה הדגמה של קורטאנה, העוזרת האישית של החברה, על גבי סמארטפון אנדרואיד של גוגל, ושילוב שלה עם שירותים של חברות אחרות.
"בעתיד לא תעברו בין אפליקציות – האפליקציות יוגשו לכם", הוא אמר לאחר ההדגמה שבמהלכה איש עסקים קיבל מהעוזרת האישית את כל המידע שהיה צריך לפגישה ששכח להתכונן אליה רגע לפני שהתחילה. מעבר לכך, הוא הוסיף שכל המידע שלנו, יעבור איתנו בין מכשירים ושירותים. לדבריו, המפתח הוא "לנהל את המשאב היחיד שאין לנו מספיק ממנו – זמן ותשומת לב".
בכל זה, הוא אומר, ישראל יכולה לעזור. "אין ספק שמדינה כמו ישראל, עם ההון האנושי שיש כאן, תשנה את העולם, את מה שאנחנו עושים". הוא ציין שמרכז הפיתוח בישראל, שעליו היה אחראי גם בתפקידו הקודם בחברה, הוא מרכזי בהרבה מפיתוחי מיקרוסופט. המסר שלו לאנשי המרכז הוא לעבוד על הפיכת הטכנולוגיה לנגישה – מה שנקרא היום "דמוקרטיזציה" של טכנולוגיה. "פיזור שווה (של טכנולוגיה) – זו האחריות שלנו. זו החובה שלנו".