רוצים טאבלט שהוא גם מחשב נייד? מיקרוסופט הציגה אמש את הדור השני של הטאבלטים שלה, Surface, כשנה ושליש לאחר אירוע החשיפה של הדור הראשון שלהם.
כמו בדור הראשון, גם בשני יש שני דגמים: Surface 2 הוא טאבלט המיועד להיות דק, קל ובעל חיי סוללה ארוכים ומבוסס על מערכת ההפעלה Windows RT 8.1, המציעה כ-100,000 אפליקציות מהחנות של מיקרוסופט אך אינה תומכת בתוכנות המוכרות ממחשבי PC רגילים. גופו עשוי משתי פיסות מגנזיום והוא דק וקל יותר מקודמו – 8.9 מילימטר ו-676 גרם. בתוך הגוף נמצא מעבד חדש מדגם Tegra 4 של nVidia ומסך משופר ברזולוציית Full HD לצפייה בסרטים באיכות זו. המכשיר מספק לפי החברה חיי סוללה של עד 10 שעות צפייה בווידאו, שיפור של 25% לעומת הדור הקודם. Surface Pro 2 הוא מחשב של ממש, עם מעבד Core i של אינטל המריץ את מערכת ההפעלה Windows 8.1 של מיקרוסופט בגרסתה המלאה, התומכת גם ב-100,000 האפליקציות בחנות של מיקרוסופט וגם בכל התוכנות המוכרות מהמחשבים הרגילים. גם לו יש מסך Full HD בגודל 10.6 אינצ', וחיי סוללה משופרים לעומת בדור הראשון. רגלית המכשיר נפתחת עתה לשתי זוויות שונות, המאפשרות להציבו בזווית נוחה יותר מקודמו.
הפרסומת הרשמית לטאבלטים החדשים:
יחד עם הטאבלטים הציגה מיקרוסופט שיפורים גם לאביזרים ההיקפיים שלהם. המקלדות המתחברות במגנטים לתחתית המכשירים, Touch Cover ו-Type Cover, זכו לגרסאות חדשות ודקות יותר, פחות מ-3 מיליטמטר כל אחת, כאשר שתיהן כוללות תאורה אחורית מובנית. בנוסף, הוצגה מקלדת חדשה בשם Power Cover הכוללת בנוסף למקלדת מוארת גם סוללה להארכת אורך החיים של הטאבלטים עד פי 2.5. פרויקט מיוחד הניב גם את Music Cover, כיסוי דמוי מקלדת המיועד לדיג'ייז וכולל כפתורים המסוגלים לשמש ככלי נגינה או תופי מגע. עבור טאבלט ה-Pro מציעה מיקרוסופט גם עמדת עגינה ההופכת אותו למחשב שולחני לכל דבר.
לאורך האירוע כולו הדגישה מיקרוסופט את יכולות העבודה של הטאבלטים שלה לעומת האייפד של אפל והמתחרים המבוססים על מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. החברה מקווה שיכולות אלו הן מה שיגרום לצרכנים, ובעיקר לעסקים, לרכוש את המכשירים החדשים. שני הדגמים יגיעו לשוק בעוד ארבעה שבועות בדיוק, ב-22 לאוקטובר, ויעלו החל מ-449 דולר ל-Surface 2 ו-899 דולר ל-Surface Pro 2.
הדור הקודם של המכשירים הוכרז רשמית ככישלון, ובקיץ האחרון הודתה מיקרוסופט כי היא הפסידה בגללו למעלה ממיליארד דולר. המחירים הגבוהים, כמות האפליקציות הקטנה יחסית, חיי סוללה בעייתיים ובעיות ארגונומיה גרמו לכך שהחברה מכרה כמות קטנה בהרבה משצפתה, והמחסנים נשארו מלאים יחידות ללא קונים. הפעם, מקווה מיקרוסופט להצליח להתחרות בהצלחה בשוק מחשבי הלוח, שכן אחרת עלולה החברה להפוך ללא רלוונטית בשוק המובייל הפורח.