כל סמארטפון מגיע כיום עם יכולת לשלוט בו מרחוק – למקרה שנגנב או אבד. כך למשל ניתן למחוק את כל המידע שמאוחסן עליו ואפילו לנעול אותו כך שלא יהיה שמיש לגנב. פטנט חדש של מיקרוסופט מציע הגנה דומה גם בלפטופים שמריצים Windows.
הפטנט יאפשר למי שהלפטופ שלו נגנב לשלוח מרחוק פקודת נעילה. מרגע שתתקבל הפקודה, המחשב יושבת והגנב לא יוכל להפעיל אותו, למחוק אותו או לבצע שינויים במערכת ההפעלה.
עד כאן נחמד, אבל לא משהו חדשני במיוחד. החידוש הוא בכך שהאפשרות תפעל גם אם הלפטופ לא חובר על ידי הגנב לאינטרנט אלחוטי - בזכות התבססות על קישוריות סלולרית בסיסית, שפועלת גם ללא כרטיס סים או אם יש הגבלות תוכנה כמו "מצב טיסה" או חומת-אש שחוסמת את השימוש בגלישה.
הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime
עוד ב-Geektime:
אפל מתעצבנת: הסירה 60,000 אפליקציות סיניות מהחנות
אמזון תקים נמלי תעופה לרחפנים במרכזי ערים
הפטנט של מיקרוסופט מתבסס על אפשרות שיחות החירום, שמאפשרת לכל מכשיר לבצע שיחות למוקדי חירום כמו משטרה או רפואה – גם אם הוא לא מחובר לתוכנית סלולר. על בסיס זה מתכננת מיקרוסופט לאפשר למשתמשיה לשלוח מרחוק פקודות השבתה ומחיקה של הלפטופ שנגנב או אבד. מן הסתם תצטרך החברה לפעול מול חברות הסלולר השונות, או לשתף פעולה עם ארגוני תקינה בתחום הסלולר.
עבור מיקרוסופט, מדובר בצעד מתבקש וטבעי, שהולך יד ביד עם החזון שלה ללפטופים שמריצים Windows 10 ומחוברים תמיד לרשת – בדיוק כמו סמארטפונים – ובמקביל נהנים מחיי סוללה של יום שלם. זאת בזכות שיתוף הפעולה של מיקרוסופט, קוואלקום ומספר יצרניות שישיקו עוד השנה לפטופים שמריצים את הגרסה המלאה של Windows 10 על מעבדי הסמארטפונים של קוואלקום, שתומכים בקישוריות סלולר, ויכללו גם את טכנולוגיית eSim שתחבר אותם לרשת הסלולרית.
כמובן שעם כל היתרונות, חשוב לזכור שלפיצ'ר כזה יש גם השלכות על הפרטיות, משום שהוא יאפשר לגופים מסחריים לאכן את הלפטופ שלנו ואת מיקומנו, גם אם נעביר אותו למצב טיסה או ננסה לבטל את האפשרות בעזרת תוכנה.