נגיד שטיפסנו על צוק תלול בנגב או רכבנו על סינגל מאתגר בגליל ותיעדנו הכל עם מצלמת ה-GoPro החדשה שלנו. עכשיו, אנחנו רוצים לשתף את הסרטון בוואטסאפ המשפחתי או לערוך הקרנה חגיגית על טלוויזיית ה-Full HD בסלון.
בעיה ראשונה: אפילו אמא שלנו לא תצפה ב-60 דקות שלנו מטפסים או מדוושים. בעיה שנייה: אם נאיץ את הוידאו בהילוך מהיר ונייצר סרטון Time Lapse, הוא ייראה קופצני ותזזיתי, גם עם מייצבי תמונה, ויהיה קשה מאוד לצפות בו. הפתרון: שלושה חוקרים במעבדת המדיה האינטראקטיבית של מיקרוסופט הציגו טכנולוגיה בשם Hyperlapse שלוקחת את סרטון ה-Time-lapse שיצרנו בעזרת מצלמות גוף ראשון כמו GoPro או גוגל גלאס, ומעלימה את הקפיצות שבו ליצירת סרטון בעל תנועה חלקה.
עוד ב-Geektime:
- מה ניתן ללמוד מרשימות האפליקציות הפופולאריות ביותר במדינות שונות?
- מהפך בבריטניה: שירות המפות של אפל פופולארי יותר מזה של גוגל
החוקרים מסבירים שהבעיה נובעת מהאצת הווידאו, שמגבירה ומבליטה את חוסר היציבות והתזוזות שבצילום. בשלב הראשון, לצורך כך, נבנית הסצינה מחדש: האלגוריתם שפיתחו השלושה מנתח את נתיב התנועה של המצלמה ויוצר ייצוג תלת-מימדי של העולם הפיזי שצולם. כמובן שאם מדובר על מצלמת GoPro, האלגוריתם יודע גם לנטרל את אפקט ה-Fisheye ("עין הדג") של המצלמה; בשלב השני, נבנה נתיב תנועה חדש ואופטימלי בייצוג התלת-מימדי של הסביבה, שלאורכו תנוע המצלמה. נתיב זה הוא מעין "ממוצע" של התנועה שצולמה בפועל, כשכל הקפיצות, העצירות והרעידות מושמטות ממנו. כך לדוגמה, אם רוכב אופניים מצלם את הרכיבה שלו בעיר ונעצר ברמזור אדום, יושמט זמן העצירה והסרטון יימשך מהרגע שהרוכב חוזר לרכוב. לבסוף, בשלב האחרון, מכינה המערכת את הסרטון המשודרג על ידי תפירה ואיחוד של הפריימים השונים בסרטון המקורי לווידאו אחד חלק. בשלב זה, יודע האלגוריתם להחליק את המעברים והזוויות כדי ליצור את התנועה החלקה ביותר האפשרית, תוך היעזרות בעיוות התמונות המקוריות באופן דומה לתוכנת ה-Photosynth של החברה, היוצרת תמונות פנורמה תלת-ממדיות.
על פי החוקרים, מה שעמד לנגד עיניהם הוא שהסרטון הסופי יהיה קצר, בעל תנועה חלקה, קרוב ככל האפשר לנתיב התנועה המקורי, עם סיבובים חלקים ואיכות גבוהה ככל האפשר. הם מציינים שבכוונתם ליישם את הטכנולוגיה בעזרת אפליקציה ייעודית ל-Windows, אך הם לא נוקבים בתאריך השקה.