זו נשמעת כמו בדיחה גרועה, אבל זה אמיתי לחלוטין: גוגל, החברה שעובדת כבר 19 שנים כדי להפוך את כל המידע בעולם לנגיש, לא מסוגלת להנגיש את המידע של עצמה, כך לפחות טענה עורכת דין מטעם החברה בבית משפט ביום שישי, לפי דיווח של הגרדיאן.
ליסה ברנט-סווין, שמייצגת את גוגל בתביעה שהגיש נגדה משרד העבודה בארה"ב בבית המשפט במדינת קליפורניה, טוענת שהחברה לא יכולה למלא את בקשת הממשל לספק נתונים על משכורות העובדים שלה. לדבריה, החברה כבר הקדישה למאמצים 2,300 שעות עבודה וחצי מיליון דולר, וכדי לספק את כל המידע תצטרך להקדיש 500 שעות עבודה נוספות ו-100,000 דולר.
איאן אליסוף, אחד מעורכי הדין המייצגים את הממשל בתביעה, לעג לטענה הזו ואמר כי "גוגל תוכל לספוג את העלות (הזו) בקלות, כמו שספוג מטבח יבש סופג טיפת מים בודדת".
כפי שדיווחנו בחודשים האחרונים, בינואר תבע הממשל את גוגל לאחר שהתגלו ראיות לפערי שכר לכאורה בין גברים ונשים בעלי תפקידים זהים בחברה. החברה סירבה לבקשת הממשל לספק דוחות שיסבירו את הממצאים, ומאוחר יותר אף ניסתה להביא לפסילת התביעה לאחר שנציגת הממשל התראיינה לתקשורת וציינה כי נמצאו ראיות לפערי שכר בחברה.
עתה, עולה כי גוגל מנסה כל תירוץ אפשרי להתחמק ממילוי דרישות הממשל. לפי הגרדיאן, נציגי החברה טענו בבית המשפט כי דרישות הממשל הן "ניצול לרעה של כוח", אינן חוקתיות, פוגעות בזכויותיהן של העובדים וכמובן שתהליך הנפקת הדוחות המבוקשים מסובך לה מדי.
פרנק ואגנר, אחראי הפיצויים בגוגל, הודה במהלך המשפט כי ייתכן מצב שבו נשים מקבלות פחות מגברים באותו תפקיד, גם אם הערכות הביצועים שלהם דומים, מכיוון שהמשכורת מחושבת לפי המשכורת הראשונית של כל עובד, ואם האישה התחילה במשכורת בסיסית יותר, גם לאחר העלאה היא עדיין תקבל פחות מגבר שהתחיל ממשכורת גבוהה יותר.