היישר מהחנות הווירטואלית של גוגל, Chrome Web Store - הנה עשרה תוספים מומלצים לדפדפן הכרום שיעשירו וישדרגו את חוויית הגלישה שלכם.

אם אתם רוצים להסיר את התוסף, לחצו התפריט של כרום (ריבוע עם שלושה פסים) שנמצא בסרגל הכלים של הדפדפן, משם על Tools ואז Extensions או בעברית כלים ואז תוספים, ומשם הסירו את התוסף שאתם כבר לא רוצים. 

1. פוקט, לקרוא מכל מקום
Pocket, לקרוא מכל מקום
Pocket, לקרוא מכל מקום

לאחר התקנת התוסף פוקט (Pocket) וההרשמה לשירות החינמי ניתן בלחיצת כפתור אחת לשמור תוכן לקריאה מאוחרת יותר, כשאת האתרים ניתן לפתוח במכשיר הטלפון החכם או מחשב הלוח. הגרסה הרשמית של פוקט למכשירים תומכת בעיקר באנדרואיד וב-iOS, אך יש יישומים חלופיים גם לווינדוס פון ולבלקברי אשר יכולים למשוך את הכתובת מתוך חשבון הפוקט שיצרתם.

את האתרים השמורים ניתן לפתוח בתצורת קריאה נוחה, אשר מזכירה ספר אלקטרוני – זו מעלימה הסחות דעת כמו פרסומות, תגובות ואת עיצוב האתר כך שנשאר רק המלל ותמונות אשר קשורות לכתבה. חשוב לציין שניתן לשמור דרך פוקט לא רק אתרים שלמים, אלא גם ציוצים מטוויטר, עדכוני רסס ואף לסמן טקסט ולשמור אותו לקריאה מאוחרת.

2. לשמור על הפרטיות

היום בעידן פייסבוק יש מספר רב של אתרים שאוספים עלינו מידע, באמצעות התוסף Ghostery ניתן לשים סוף למעקב. התוסף חוסם מעקב של אתרים אחרים כמו פייסבוק, גוגל אנליטיקס ועוד, ומאפשר לגלוש מבלי לספק מידע. החיסרון הוא שהתוסף דורש קצת התעסקות אחרי ההתקנה, אך זהו מחיר פעוט עבור מי שהפרטיות באמת חשובה לו. כמו כן, התוסף מאפשר לגשת להגדרות הפרטיות של האתרים השונים כמו גוגל ושל חשבון הפייסבוק ולבטל או לחסום (במידה וקיימת האפשרות) מעקב אחר המשתמש באתרים אחרים.

3. להדפיס רק את מה שצריך
להדפיס רק מה שצריך
להדפיס רק מה שצריך

הדפסת דף אינטרנט היא לרוב פעולה בזבזנית ומיותרת, וגורמת לבזבוז דיו ודפים רבים. באמצעות התוסף Save The Trees (שימרו על העצים), ניתן לבחור בדיוק איזה אלמנטים להדפיס.

לאחר ההתקנה של התוסף יתווסף סמל של עלה לצד שורת הכתובת, לחיצה עליו תפעיל את התוסף. כל מה שנותר לבצע הוא לבחור באמצעות העכבר אילו פיסקאות, תמונות וכותרות להדפיס מתוך הדף ובסיום ללחוץ על כפתור 'Print' או על כפתור ה-'Screeshot' ללכידת תמונה של האלמנטים הנבחרים. החיסרון היחיד הוא שלעיתים, התוסף לא מצליח להתמודד בהצלחה עם דפים בעלי סגנון עימוד מורכב.

4. מילון ותרגום בקליק
הגדרות של מילים, מכל מקום
הגדרות של מילים, מכל מקום


קוראי האנגלית יעריכו מאוד את תוסף הרשמי של גוגל-מילון אשר מציג בבלון צף את ההגדרה של כל מילה באנגלית באמצעות קליק-כפול.

בנוסף מעבר להגדרה מתומצתת ניתן להציג את המידע בהרחבה ואף לקבל קישור למקורות חיצוניים כמו ויקיפדיה, ניתן לקבל את ההגדרה של המילה במגוון שפות: אנגלית, צרפתית, ספרדית וכדומה. למרות שעברית היא לא אחת השפות שנתמכות באופן ישיר, בעת הצגה של מידע מורחב ניתן להשתמש בשירות 'גוגל תרגום' על-מנת לקבל את ההגדרה או המילה בעברית.

5. המילון של גוגל

לאלו המעוניינים להשתמש בשירות התרגום של גוגל ולא למצוא הגדרות, קיים התוסף 'Instant Translate' לתרגום מיידי מכל דף.

6. ויקיפדיה מכל מקום
חיפוש בוויקיפדיה מכל מקום
חיפוש בוויקיפדיה מכל מקום

התוסף השימושי 'Lookup Companion' יוסיף לחצן צמוד לשורת הכתובת שבלחיצה עליו ייפתח חלון קטן עם שדה חיפוש בוויקיפדיה.

התוסף שימושי במיוחד והוא מאפשר לחפש ערכים בוויקיפדיה, מכל מקום מבלי לפתוח לשונית חדשה. התוסף גם מוסיף את אפשרות החיפוש בוויקיפדיה בעת לחיצה על כפתור העכבר הימני כך שניתן לחפש ערך לאחר הסימון שלו בדומה לאופן שניתן לחפש במהירות בגוגל.

7. קישורים מקוצרים, קישורים מפוקפקים ומה שביניהם
חיפוש בוויקיפדיה מכל מקום
View Thru, להציג את הכתובת המלאה

מצד אחד, שירותי קיצור כתובות כמו 'bit.ly' ו-goo.gl' הפכו להיות נפוצים בשנים האחרונות ובעיקר בגלל העלייה בפופולריות של טוויטר אשר מגבילה את המשתמשים לכתיבת סטטוס באורך של עד 140 תווים. השירותים הללו מאפשרים לקחת כתובת מלאה של אתר אינטרנט ולקצר אותה משמעותית כך שתהיה יותר נוחה לשימוש.

באמצעות התוסף 'goo.gl URL Shortner' ניתן לקצר את הכתובת של האתר הנוכחי באמצעות שירות קיצור הכתובות של גוגל, בנוסף ניתן להפיק ברקוד לפתיחה של הקיצור באמצעות מצלמות במכשירי הטלפון החכמים ואף להציג סטטיסטיקה אודות הקישור.

8. View Thru, להציג את הכתובת המלאה
לנגן ווידאו ולהתעלם מהפרעות
לנגן ווידאו ולהתעלם מהפרעות

מצד שני, הבעיה עם כתובת מקוצרת היא שלא ניתן לדעת מבלי ללחוץ, לאן הכתובת מובילה. כאן תוסף ה-'View Thru' יכול לסייע – לאחר התקנת התוסף ברגע שמציבים את סמן העכבר מעל לכתובת מקוצרת מופיע תיאור צף עם כתובת האתר המלאה.

9. יוטיוב בלי הפרעות
לא רק בודק איות
לא רק בודק איות

חוויית השימוש וממשק המשתמש ביוטיוב הם די בסיסיים אך בהחלט עושים את העבודה. אבל תוסף קטן בשם Magic Actions for YouTube מאפשר להוסיף אפשרויות, שבאופן מפתיע, עדיין נעדרות מהאתר.

באמצעות התוסף ניתן בין היתר: לשנות את עוצמת השמע באמצעות גלגלת העכבר, להפעיל מצב קולנועי – אשר מעמעם את המסך כדי למנוע הסחות, לנגן את הווידאו תמיד ברזולוציה הגבוהה ביותר, להוסיף כפתור ניגון בלולאה (Repeat) ועוד.

10. בודק דקדוק בעברית
Chrome Web Store, עמוסה בכל טוב
Chrome Web Store, עמוסה בכל טוב

את בודק האיות המובנה בכרום לבטח מעריכים הגולשים אשר נוטים לכתוב דואר-אלקטרוני או הודעות ותגובות באנגלית, אך התוסף Ginger, שהוא פרי פיתוח ישראלי, מאפשר לבדוק גם את הדקדוק.

התוסף הוא אידאלי עבור משתמשים אשר כותבים באנגלית אך זוהי לא שפת האם שלה ובדומה לתוכנות בדיקות איות, בעת זיהוי של שגיאה תחבירית או שגיאת איות, המילה מודגשת וחלון קופץ ומציג הצעות של מילים חלופיות.

בודק הדקדוק אינו מוגבל רק לכרום ומאתר החברה ניתן להוריד את התוכנה המלאה אשר מתממשקת עם תוכנות נוספות כמו וורד, אאוטלוק, אינטרנט אקספלורר ופיירפוקס.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot