במשך 4 שעות צלבו נציגי הפרלמנט הבריטי את נציגי חברות הטכנולוגיה גוגל, פייסבוק וטוויטר ביום חמישי. הפוליטיקאים הבריטים טסו עד וושינגטון, בירת ארה"ב, כדי לגעור באנשי חברות האינטרנט האמריקאיות על כשלונם, לכאורה, במלחמה בהסתה ושקרים שמופצים דרכן.
אחת ההאשמות שהופנו לנציגי גוגל בדיון, לפי אתר Wired, היתה כי הם אינם עושים די כדי למנוע מהצעות השלמת החיפוש האוטומטיות - המשפטים המוצגים לנו כאשר אנחנו מתחילים להקליד בשורת החיפוש גוגל - להציג תוצאות המהוות הסתה, דברי שנאה או סתם פייק ניוז.
כדי להמחיש עד כמה חמור המצב, ביצעה כתבת Wired איזי לפובסקי כמה התחלות חיפוש, ותיעדה את ההצעות שקיבלה מגוגל.
כך, לדוגמה (והכל בתרגום מאנגלית כמובן), כאשר הקלידה "איסלאמים הם", הציע לה גוגל להמשיך "לא חברים שלנו", "באים" (הכוונה באים לכבוש את העולם, כמובן), "רשעים", "משוגעים", "טיפשים" ו"טרוריסטים"; כשהקלידה "שחורים" השלים גוגל "אינם מדוכאים"; ל"פמיניסטיות" הציע גוגל את ההשלמה "סקסיסטיות"; "עליונות הגזע הלבן" היא "טובה" לפי גוגל; "חיי שחורים נחשבים" היא "קבוצת שנאה"; "שינוי האקלים" הוא "זיוף", "פייק ניוז" ו"לא קיים"; והכי גרוע: היטלר "עדיין חי", "הגיבור שלי", "הוא אלוהים" ו"הוא ישראל" (דרך מאוד לא נכונה דקדוקית להשוות את ישראל לנאצים, אבל עדיין).
גאן ב-NEXTER בדקנו מה נקבל בהקשרים מקומיים.
כך, לדוגמה, "יהודים" הם "רעים";
"ערבים הם חשודים" ו"מחבלים";
"שמאלנים" הם "בוגדים" ו"מקבלים מכות";
"מרוקאים הם ערבים" ו"זבל";
"אשכנזים הם לא יהודים";
"רבין היה שיכור" ו"בוגד" ו"לכן הגיע לו למות";
ובאנגלית, Israel was a mistake ("מדינת ישראל היתה טעות");
השלמות כאלו אמורות, לפי חברי הפרלמנט, להיות מצונזרות. זאת לפי הבטחה של גוגל עצמה בעקבות תחקיר של כתבת הגרדיאן קארול קדוולדר, שגילתה לפני כשנה כי ההשלמה האוטומטית שמציעה גוגל (בתרגום מאנגלית) ל"האם יהודים" היא "רשעים".
ריצ'ארד גינגראס, סגן נשיא חטיבת החדשות בגוגל, אמר בשימוע כי "ככל שהייתי רוצה להאמין שהאלגוריתמים שלנו יהיו מושלמים, אינני מאמין שהם יהיו כאלה אי פעם". והוא צודק.
למעשה, ההבטחה של גוגל אינה אפשרית. הרי ההשלמות האוטומטיות מבוססות על חיפושים שמבצעים אנשים בפועל. אם החיפוש "ערבים מחבלים" נפוץ, תפקידה של גוגל אינה לצנזר זאת מההצעות. במקרה הטוב היא יכולה להשפיע על התוצאות כך שיתנו עדיפות לאתרים שמפריכים את הקביעה הזו. אך גם זו החלטה שנתונה לחלוטין בידיה.
גוגל אינה משרד חינוך של אף מדינה. תפקידה אינו ללמד אותנו מה ראוי או לא ראוי להגיד או לשאול. גוגל היא חברה שמבטיחה להנגיש לנו את כל המידע בעולם - גם אם הוא לא מאוד נעים או מתאים לכללי נימוס. אם גוגל תתחיל להטות את המידע שהיא מציגה לכיוון מסוים, כל קהילה תדרוש הטיה לכיוון אחר. כך, למשל, כאשר ישראלי מחפש "ישראל", הוא יצפה להשלמות מחמיאות בלבד, בעוד פלסטיני ישמח לקרוא שהיא "מדינת אפרטהייד" (וכמו שניתן לראות בתמונה האחרונה, כרגע ההשלמה האוטומטית מציעה דווקא את ההיפך, "ישראל איננה מדינה אפרטהייד"). תומכי הנשיא דונלד טראמפ ירצו שגוגל תשלים להם "למה התקציב של טראמפ טוב" בעוד מתנגדיו ירצו למצוא הצדקה להנחת היסוד "למה התקציב של טראמפ גרוע".
במקום שגוגל תצטרך ללמוד את הדעות שלנו ולהדהד לנו אותן, כפי שפייסבוק מנסה לעשות, עדיף שתמשיך להתערב כמה שפחות בעבודת אלגוריתם החיפוש שלה - מלבד במקרים פליליים. נגיד, את ההשלמה האוטומטית "איך לבנות פצצה" אנחנו מעדיפים לא למצוא (ואגב, גם אם ההשלמה עצמה תהיה, אנחנו מצפים שמי שיבחר בה יקבל עמוד תוצאות ריק אם אזהרה כי אם ימשיך בחיפושים מסוג זה פרטיו יימסרו לרשויות). אבל ההשלמה "האם יהודים רשעים" לא תהרוג אף אחד, וממילא בחירה בה היא הסיכוי הטוב ביותר של מי שחושב ככה להגיע לאתרים שינסו להוכיח לו שהוא טועה.