בכל דקה שעוברת מועלות ליוטיוב כשלוש מאות שעות של תוכן וידאו. אך עבור יוטיוב וגוגל, המספר הזה הוא לא רק סיבה לגאווה: הוא טומן בחובו גם בעיה. מנהלת המדיניות הציבורית של גוגל, וראייטי הארדינג (Harding), הודתה אתמול בפני הפרלמנט האירופי שבגלל כמות התוכן, לחברה אין יכולת אמיתית להתמודד עם סרטונים תעמולה של ארגוני טרור.
לפי דיווח של סוכנות הידיעות AP, הארדינג פירטה את המדיניות הברורה של יוטיוב ביחס לתכנים הכוללים הסתה לאלימות או אלימות גרפית בוטה: "הורדנו למשל את סרטוני הזוועה המציגים עריפת ראשים בדאע"ש". עם זאת, בדומה לתוכן הכולל עירום, לעתים החברה בוחרת להשאיר את הסרטון זמין לצפייה. "חלק מערוצי התקשורת, כמו CNN, הציגו חלקים מסוימים מתוך סרטוני העריפה", היא מסבירה. "לכן, גם אנחנו התרנו תכנים כאלה, שיש להם הקשר חדשותי או דוקומנטרי. קונטקסט היא בהחלט מילת מפתח".
קראו גם: שיתפתם את סרטון העריפה? הסתבכתם
לאחר שקטע וידאו מסומן כלא ראוי", ממשיכה הארדינג. "מישהו מאנשי הצוות שלנו בודק אותו. הצוות פעיל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. [ההחלטה להסיר תוכן] היא לא משהו שמחשב יכול לעשות". עם זאת, לעבור על כל התכנים לפני פרסומם - היא משימה בלתי אפשרית.
אך יוטיוב לא נלחמת במערכה הזו לבד. הארדינג מגלה שישנה קהילה של גולשים שעוזרים להם לאתר תוכן אלים או לא ראוי, וכעת, יכול להיות שהחברה תקבל סיוע גם מהאיחוד האירופי. "אנחנו חייבים לעזור להם ולסמן תוכן", אמר ראש המטה ללוחמה בטרור באיחוד האירופי, גילס דה קרחוב. "כל מדינה החברה באיחוד צריכה שתפעל בה יחידה שתהיה מאומנת לסוג כזה של פעילות".
כדי לחזק את טיעונו בדבר נחיצות מעורבות מדינית, ראש המטה סיפר על מקרה בו משטרת לונדון פנתה לגוגל בבקשה להסיר תכנים קיצוניים, שעובר גם על תנאי המדיניות של החברה, ו-93% מהתכנים אכן הוסרו. כאשר הדבר היה תלוי בגולשים בודדים המסמנים תכנים לא ראויים, רק שליש בהם הוסר.
הדיון בפרלמנט נערך כיממה לאחר פרסום רצונה של צרפת להטיל על חברות גדולות, כמו גוגל או פייסבוק, את האחריות על הסרת תוכן שמהווה הסתה קיצונית לאלימות. בהצהרה שמסר נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הוא אמר: "אנחנו חייבים לפעול ברמה האירופאית וברמה העולמית כדי ליצור מסגרת חוקית לפיה פלטפורמות האינטרנט יתפשו כאחראיות, וניתן יהיה להטיל סנקציות".
לפי אתר The Verge, ההצהרה נמסרה בעקבות מתקפת הטרור על מגזין הסאטריה שארלי הבדו, בעקבותיה עלו מספר הצעות חוק למגר את הטרור, בין היתר: מעקב אחר הפעילות ברשתות חבריות.