1. אין יותר תירוץ לתמונות גרועות
שירות גיבוי התמונות של החברה, שממילא מנתח את התמונות של כולנו ומתייג אותן בלי שנשים לב, סוף סוף יביא לנו תועלת ויידע להפוך את התמונה למעלה מזו שבצד ימין, עם הגדר באמצע, לזו שבצד שמאל, בלעדיה. את התוצאות תוכלו לשתף בקלות, שכן גוגל גם מזהה מי מצולם בתמונה ומציעה לכם להעביר להם את התמונה בקליק.
2. גוגל, מה לעזאזל צילמתי?
ועוד משהו שגוגל יודעת לעשות עם התמונות שלכם: לספר לכם מה צילמתם. ראיתם פרח יפה? גוגל תספר לכם מאיזה זן הוא; מתלבטים אם לאכול במסעדה מסוימת? צלמו את החזית שלה וגוגל תספר לכם מה אנשים אומרים עליה; ראיתם פרסומת להופעה שאתם חייבים ללכת אליה? צלמו וגוגל תציע לכם להזמין כרטיסים ולהכניס את האירוע ליומן; הגעתם לבית של חבר וכדי להתחבר לאינטרנט אצלו צריך להזין סיסמה ארוכה שמופיעה על מסבקה בתחתית הנתב? צלמו אותה והמכשיר שלכם יתחבר לבד. כל זה זמין באמצעות שירות בשם Google Lens, שזמין מתוך העוזר האישי Google Assistant.
With Google Lens, your smartphone camera won’t just see what you see, but will also understand what you see to help you take action. #io17 pic.twitter.com/viOmWFjqk1
— Google (@Google) 17 במאי 2017
3. גוגל נכנסת לאייפון, ולעוד כמה מקומות
ואם כבר הזכרנו את העוזר האישי של גוגל, Assistant, החברה הודיעה שהוא זמין מעכשיו גם לאייפון והחל מהקיץ יגיע משולב ברמקולים, טלוויזיות ומכשירי חשמל ביתיים אחרים. אפשר לדבר איתו, ובמכשירים עם מקלדת, כמו סמארטפונים, לצ'וטט איתו בטקסט (מה שעד עכשיו דרש להתקין את אפליקציית הצ'ט הלא מוצלחת Allo).
4. לעשות הכל - בלי לפתוח אף אפליקציה
לא רק שהעוזר של גוגל יפעל על המון מכשירים - הוא גם יידע לעשות המון דברים בלי שתצטרכו לפתוח את האפליקציות שאיתן עשיתם את הדברים האלה עד עכשיו. נגיד, במקום לפתוח מוביט, ללחוץ על התחנה שבה אתם עומדים ולהסתכל ברשימת הקווים מתי מגיע 33, תוכלו פשוט לשאול "מתי מגיע קו 33?" והוא אמור לדעת לשאוב ממוביט את התשובה תוך שנייה או שתיים. כל זה תלוי, כמובן, בנכונות של מוביט וחברות אחרות להוסיף לאפליקציות יכולת לעבוד מתוך העוזר האישי במקום שתצטרכו לפתוח אותן.
5. אבל לא בעברית
כל מה שכתבנו בסעיפים הקודמים על העוזר של גוגל עשה לכם חשק להשתמש בו? כדאי שתשייפו את האנגלית, הצרפתית, הפורטוגזית או היפנית שלכם - כי עברית הוא לא צפוי להבין בזמן הקרוב.
6. למה אתם לא עונים למייל?
כי אתם לא צריכים. גוגל הודיעה שג'ימייל תומך מעכשיו בתשובות חכמות (smart replies) - כלומר, מכיוון שהשירות ממילא קורא את המיילים שאתם מקבלים ושולחים כדי להתאים לכם פרסומות, הוא גם ינסח בשבילכם תשובות מוכנות כמו "אין בעיה, נתראה שם" או "תודה, חיכיתי לזה". התגובות האוטומטיות תומכות גם בעברית, וכמובן שתוכלו גם לערוך את האפשרויות שמוצעות לכם ולהוסיף להן ניסוחים מעט יותר אישיים.
7. יש GPS בתוך בניינים
ניסיתם להגיע למוצר מסוים באחת מהרשתות הגדולות, והלכתם לאיבוד בין המדפים, או הסתבכתם בקומה הלא נכונה בקניון ולא הצלחתם למצוא בכלל את החנות? במצב הזה הדבר שאנחנו נוטים לחשוב עליו הוא "למה לעזאזל אין GPS בתוך בניינים?" - אז עכשיו יש. קוראים לו VPS, או Visual Positioning Service ("שירות מיקום חזותי"), והוא משתמש במצלמת הסמארטפון שלכם ובטכנולוגיה של גוגל, שמזהה פריטים נייחים סביבכם ומציגה לכם חיצי ניווט וירטואליים על גבי הרצפה (שעליה אתם מסתכלים כמובן דרך מסך הסמארטפון).
8. לא תספיקו להגיד "אנדרואיד" - ואנדרואיד תעבוד
כמו כל שנה, גם הפעם הבטיחה גוגל שהגרסה הבאה של מערכת ההפעלה שלה לסמארטפונים וטאבלטים תהיה מהירה ויציבה יותר. לדבריה, גרסה O נדלקת בחצי מהזמן שלוקח לגרסה N, וגם אפליקציות נפתחות בה מהר פי שניים. כמו כן, המערכת מגבילה אפליקציות שפועלות ברקע כדי לחסוך באנרגיה ולתת לכם יותר זמן סוללה. חידוש פחות מסעיר אבל בהחלט מבורך בגרסה O הוא מערכת התראות משופרת, עם בועות צבעוניות שמראות לכם באילו אפליקציות מחכים לכם עדכונים ומאפשרות לכם לראות מה הם על ידי לחיצה ארוכה על אייקון האפליקציה במקום גרירת וילון ההתראות מראש המסך.
9. לא רק למכשירי דגל
גם זו הבטחה ששמענו מגוגל לא פעם: אנדרואיד תעבוד טוב גם על מכשירים זולים. בפעם הקודמת קראו לזה אנדרואיד One, עכשיו קוראים לזה אנדרואיד Go. הגרסה הזו תדרוש רק 512 מגה-בייט זיכרון (המינימום היום הוא 2 גיגה-בייט, ורוב המכשירים מגיעים עם 4) ולוקחת בחשבון שמי שחוסך כסף על המכשיר רוצה לחסוך גם על הגלישה - אז היא כוללת שירות לכיווץ הגלישה הסלולרית, כדי שתוכלו לגלוש יותר בפחות כסף.
10. מגנים על המכשיר
גוגל גם הכריזה שחשוב לה שהמכשירים שלנו יישארו מוגנים, ולצורך כך היא צירפה מספר שירותים חשובים - החל מאיתור סמארטפון אבוד או גנוב ועד סריקה של האפליקציות על המכשיר שלכם וחסימה אוטומטית של אפליקציות שמתנהגות כמו וירוסים.