חברת אפל העולמית תפתח בישראל מעבדת תיקונים רשמית למוצריה - אייפון, אייפד ומק. המעבדה צפויה להיפתח לקראת מאי השנה, ויופעלו גם מרכזי חלוקה ואיסוף למוצרים בפרישה ארצית.
פתיחת מעבדה מקורית תסייע לאפל להתמודד עם הבעיה של הצרכנים הישראלים בתיקון מוצריה. כפי שפרסמנו השבוע, תעריפי התיקון בישראל למכשירי אייפון, למשל, כפולים ויותר מאשר במדינות שבהן מחזיקה אפל במעבדות וחנויות רשמיות. לדוגמה, עלות תיקון שבר במסך של אייפון מדגם 7 פלוס היא 149 דולר (כ-560 שקל) בארה"ב, לעומת 990–2,250 שקל בישראל.
בנוסף, תיקון במעבדות הלא-רשמיות בישראל פירושו שימוש בחלפים שאינם מקוריים מתוצרת אפל – הנופלים מהם באיכות ובעמידות. יתרה מכך, מכשיר אייפון שמטופל במעבדה לא-רשמית בישראל מאבד אוטומטית את האחריות הבינלאומית של חברת אפל.
המעבדה שתפתח אפל בישראל תשתמש בחלפים מקוריים, ומחירי התיקונים בה יהיו דומים למחירים הנהוגים בחנויות אפל במדינות אחרות.
בהיעדר חנות רשמית של אפל בישראל, משווקת החברה את מוצריה באמצעות כמה משווקות מורשות: איידיגיטל, אייסטור, רשת באג והמפיצה cData. זהו הסדר שנקרא Apple Premium Reseller והוא מופעל במדינות שבהן אין לאפל נציגות קמעונאיות.
כל המשווקות הללו, וכמוהן חברות הסלולר השונות, מציעות כיום שירותי תיקונים למוצרי אפל לצד תוכניות אחריות בעלות של כמה עשרות שקלים בחודש – ופתיחת מעבדה רשמית של אפל צפויה לפגוע בהכנסותיהן.
בענף הסמארטפונים, נתח השוק הישראלי של אפל הוא 30% – כפול מהממוצע העולמי. לפי נתוני חברת המחקר Kantar World Panel, נתח השוק הקטן ביותר של אפל הוא בארגנטינה (3.3%) והגדול ביותר הוא ביפן (54%).
אפל מחזיקה נציגות מכירות עסקית בישראל, בראשות ניר אילון, ומעסיקה מאות עובדים במרכז הפיתוח בישראל – היחיד שלה מחוץ לארה"ב. מרכז הפיתוח מורכב משלוש חברות שאפל רכשה: Anobit, PrimeSense ו-Lynx.
עוד ב-TheMarker:
פלאפון רוצה שתרשמו את המקרר שלכם כלקוח שלה
כך הפך סטארטאפ ישראלי לאחד מאתרי הכדורגל הגדולים בעולם