אפל הציגה הערב (ב') את העדכון הבא למערכת ההפעלה של האייפון, iOS 12, שיהיה זמין לכל מכשיר שיכול היה להריץ את iOS11 - כלומר כל אייפון או אייפד מ-2013 והלאה. החידוש שבו פתחה החברה, ואנחנו מקווים שאתם יושבים כי מי ציפה לזה: ביצועים טובים יותר. זה כמובן כולל למכשירים ישנים יותר (אפליקציות באייפון 7 יעלו מהר ב-40%, המקלדת תהיה מהירה ב-50%, וצילום יהיה מהיר ב-70% לפי אפל - אבל תכלס אין לכם באמת דרך למדוד את זה).
.
מציאות מועשרת: המפתחים יצטרכו לדמיין מה אפשר לעשות עם זה, אבל לצורך ההמחשה, אפל הראתה איך אפשר להשתמש באייפון כסרגל או סרט מידה. פשוט מצביעים על חפץ או תמונה דרך מצלמת המכשיר ומקבלים את המידות שלו. למי שלא צריך למדוד מזוודות - ישנם משחקים שבהם אפשר לשחק עם חפצים וירטואליים ואמיתיים ביחד. התמונה ממחישה את זה היטב - אפשר להניח טירה פיזית של לגו על שולחן, ובמסכי האייפדים לראות דמויות וחפצים נוספים - שאפשר לשחק בהם עם חברים סביב השולחן.

WWDC 2018 (צילום: באדיבות אפל)
WWDC 2018 | צילום: באדיבות אפל

תמונות: בגדול, אפל משיקה גירסה משלה לגוגל פוטוז. אם בעדכון הקודם האפליקציה תייגה תמונות תוך שימוש בראייה ממוחשבת וזיהתה חפצים ואנשים - עכשיו היא תנחש על סמך הזיהוי הזה מה אתם מנסים לחפש מרגע שאתם מתחילים להקליד מילת חיפוש. זוכרים שהתעצבנתם שפייסבוק וגוגל יודעות מי מופיע בתמונה ומציעות לכם לשתף אותה איתו? או אולי חיבבתם את הפיצ'ר? כך או כך, עכשיו אפל עושה אותו דבר.

סירי: לסייעת הקולית יש 10 מיליארד פניות (פעמים שאנשים מדברים איתה) בחודש. אז עכשיו היא משתפרת, ומשתלבת יותר טוב עם אפליקציות, לפי אפל. מה שזה אומר זה שאתם יכולים להגדיר לה פעולות מסוימות בתוך אפליקציות שתוכלו להפעיל בפקודה פשוטה. נגיד: במקום לבקש ממנה לפתוח את אפליקציית המתכונים ואז לחפש מתכון לפלאפל (כי אימוג'י הפלאפל שדיווחנו עליו הבוקר עשה לכם תיאבון) - תוכלו להגיד "סירי, איך אני מכין פלאפל?" - והיא תפעיל את האפליקציה ותציג בתוכה מתכונים לפלאפל. אם יש לכם גאדג'ט לאיתור המפתחות - תוכלו להגיד "איבדתי את המפתחות". אם אתם בקולנוע, אייפון ידע לעבור למצב שקט אוטומטית (אבל אנחנו ממליצים לכבות. אתם בסרט וזה מפריע).

גמילה

בשעה טובה ומוצלחת, נראה שאפל צפתה בכמה פרקים של next והקשיבה לכל התלונות על אינסוף ההתראות והסחות הדעת, והצטרפה לגוגל וחברות אחרות שרוצות למתן את השימוש בטלפון. עכשיו, אם אתם קמים באמצע הלילה ומציצים בטלפון לבדוק מה השעה, לא תראו מגוון התראות שמחכות לכם וישאבו אתכם לשעות אינסופיות של גלילה במסך (אם מראש תבקשו מצב כזה כמובן). בנוסף, התראות מאותה אפליקציה יקובצו לאשכול - כך שבמקום לנקות 100 התראות על מיילים אחת-אחת, תוכלו להעיף את כולן בתנועה אחת. כן. כמו באנדרואיד.

כמו כן, אפליקציה חדשה בשם Screen Time תראה לכם כמה שעות השתמשתם באייפון כל יום, וכמה זמן בכל אפליקציה ובכל סוג של אפליקציות. היא גם תעשה שיימינג לאפליקציות ששולחות לכם יותר מדי אפליקציות (ספוילר: וואטסאפ ופייסבוק) - ותוכלו לקבוע דרכה מגבלות לשימוש באפליקציות, כך שאחרי שעה יומית בפייסבוק היא תיחסם לכם עם הודעה ש"הגיע הזמן לעבור למשהו אחר".

הורים גם יקבלו מידע על השימוש של הילדים שלהם באפליקציות השונות, ויוכלו לקבוע עבורם מגבלות כמו אלו שכל משתמש יכול לקבוע לעצמו. אפשר לקבוע שאפליקציה מסוימת פתוחה כל הזמן ואחרת פתוחה רק בשעות מסוימות.

אנימוג'י: אפל משדרגת אותו עם דמויות חדשות שכוללות קואלה וטי-רקס. אבל הכי חשוב: אפשר להוציא לשון, והאנימוג'י כבר לא יחשוב שסגרתם את הפה. ועוד יותר טוב: תוכלו ליצור אנימוג'י שהוא גרסה תלת-ממדית מונפשת שלכם (למה זה נשמע מוכר? כי יש את זה בסמסונג ובסוני). זה נקרא "מימוג'י" - שבעצם, בתרגום חופשי בעברית זה "אני-מוג'י". מבולבלים? גם אנחנו. אפשר אפילו להשתמש בדמות המונפשת שלכם ולהלביש אותה על הפנים שלכם תוך כדי צילום.

 

WWDC 2018 (צילום: באדיבות אפל)
WWDC 2018 | צילום: באדיבות אפל

הדברים הפחות מעניינים

שיחות וידאו (Facetime): הדבר הזה שהיה לפני וואטסאפ וסנאפצ'ט. נחשו מה? עכשיו יש שיחות וידאו קבוצתיות. עם כמה חברים? לא 2, לא 4 כמו וואטסאפ, אפילו לא 8 כמו בהאוספארטי הישראלית. 32. לא טעינו בהקלדה. שלושים ושניים אנשים יכולים להשתתף באותה שיחה. התוכנה בוחרת אוטומטית את מי להגדיל ואת מי להקטין (כמו בגוגל האנגאאוטס) בכל רגע, כדי שאת מי שמדבר תראו בגודל נורמלי. אם אתם רוצים - אתם גם יכולים להגדיל משתתף מסוים באופן ידני. ואנימוג'י עובדים - על כל המשתתפים בו-זמנית.

WWDC 2018 (צילום: באדיבות אפל)
WWDC 2018 | צילום: באדיבות אפל

חדשות: אפליקציות התוכן המרכזיות של אפל התעדכנו, עם ממשקים חדשים, יותר התאמה באפליקציית החדשות, גרף מניות וחדשות בזמן אמת באפליקציית המניות, גיבוי וסנכרון להקלטות מאפליקציית התזכורות לענן של אפל ושם חדש לאפליקציית הספרים - "Books" בנוסף, ממשק הרכב של אפל, CarPlay, יתמוך באפליקציות ניווט צד שלישי (אהמ, ווייז).

אפל טיוי: הסטרימר של אפל מקבל עדכון. אפל טוענת שיש לה עכשיו את ספריית הסרטים הגדולה ביותר ברזולוצית 4K ועם טווח צבעים רחב (HDR). עם tvOS החדשה, יש תמיכה גם בצליל היקפי (סראונד) בתקן Dolby Atmos. כל הסרטים והסדרות שיתמכו בזה יתעדכנו אוטומטית למי שכבר שילם עליהם.

השעון: מערכת ההפעלה החדשה WatchOS 5 תומכת ביותר סוגי אימון, תחרויות עם חברים שמתעדכנות בזמן אמת כדי לדרבן אתכם להתאמן ויכולת להשתמש בשעון כווקי-טוקי. סירי תוכל להציג יותר סוגי עדכונים על מסך השעון, כדי שתוכלו להתעדכן ביותר סוגי מידע בלי לשלוף את האייפון מהכיס - וכשהיא מציגה לכם התראה, תוכלו לבצע פעולה קשורה כמו לשלם (בתגובה לבקשת תשלום), לעשות צ'ק-אין (בתגובה להודעה שהגעתם לשדה התעופה) או לדחות פגישה (אם השעה הגיעה ואתם עדיין רחוקים). אפשר גם להאזין לפודקאסטים, ולא רק למוזיקה.

זה לא נגמר - מחשבי המק

המחשבים של אפל, שבשנים האחרונות עברו כמה שינויים משמעותיים, עומדים לעבור עוד שינוי משמעותי. השם של גרסת macOS הבאה, שכמו הקודמות תיקרא על שם שמורת טבע בקליפורניה, הוא מוחאבה (Mojave) - שם שגם ליווה את קמפיין מערכת ההפעלה הכי גרועה של מיקרוסופט (ווינדוס ויסטה).

העדכון הכי מורגש (בהנחה שאתם בין האחוזים הבודדים בישראל שמשתמשים במק) הוא "מצב כהה" - מראה חדש ונעים יותר לעין בחדרים חשוכים, שלא מסנוור אתכם עם כל הלבן הזה שהורס את השינה.

על שולחן העבודה אפשר לשים עכשיו הרבה יותר קבצים, והמחשב מסדר אותם ב"ערמות" לפי סוג. בסייר הקבצים (FInder) אפשר לבצע פעולות מותאמות על הקבצים שבחרתם, או לסובב את התמונות שמשום מה יצאו לגובה במקום לרוחב, בלי לפתוח אותן בתוכנת התמונות. עוד חידוש: אפשר להפעיל את המצלמה של המכשיר הנייד מתוך תוכנת המצגות, לדוגמה, ולהוסיף את התמונה שתצלמו ישר לתוך המצגת הפתוחה במקום לשמור אותה קודם על האייפון ואז לשלוח למק.

אי אפשר לעבור אירוע של אפל בלי דיבור על כך שבניגוד לרוב המתחרות הגדולות שלה, היא לא מנסה למכור את המידע שלכם, או אפילו לשמור אותו לעצמה. ולכן החברה מדגישה שבמערכת החדשה למק כל ההגדרות קבועות כברירת מחדל להגן עליכם ולא לאסוף את המידע, בניגוד לווינדוס 10 של מיקרוסופט, שכל גרסה חדשה שלה מוסיפה הגדרות חדשות שאוספות עליכם מידע.

גם דפדפן ספארי מתעדכן - וגם פה הדגש הוא על פרטיות ועל הסתרת מאפיינים שמאפשרים לאתרים לדעת מי אתם.

חנות האפליקציות עודכנה מחדש, ובאופן פלאי החברה הראשונה שאפל הכריזה על השתתפות שלה בחנות החדשה היא מיקרוסופט - שיש לה חנות מתחרה למחשבי ווינדוס. החברה תמכור למשתמשי מק את תוכנות אופיס דרך החנות של אפל.

ואם הזכרנו את חנות האפליקציות, הנה חדשות טובות לבעלי מק: מחשבי מק יוכלו בקרוב להריץ אפליקציות אייפון (כן, בדיוק כמו שהסמארטפונים של מיקרוסופט הריצו אפליקציות למחשבים ולהיפך). רוב אפליקציות התוכן של אפל לאייפון יהיו זמינות למק - וכל מפתח יוכל להתאים גם את אפליקציית האייפון שלו למחשבים של החברה.

כל המערכות החדשות למכשירי אפל יהיו זמינות למפתחים החל מהלילה, ויגיעו לכל המשתמשים בסתיו. חינם. כמו תמיד.

פרשת ההאטה

בשנה שעברה נחשף שאפל מאטה ביצועים במכשירים שבהם הסוללה התיישנה. אפל נחקרת בנושא ונתבעה עליו על ידי לקוחות. החברה טענה שהאטת הביצועים נועדה למנוע אתחול פתאומי של מכשיר עם סוללה מיושנת ולא עמידה. היא אף הוזילה את החלפת הסוללות מחוץ לאחריות ופתחה אפשרות לכל אחד להחליט אם הוא רוצה להאט את הביצועים או מוכן לקחת סיכון שהאייפון שלו יתכבה בהפתעה.

האירוע נפתח בסרט טבע היתולי על בעל החיים המכונה "מפתח", עם קריינות במבטא בריטי נוסח סיר דייויד אטנברו. כן. אפל העתיקה את הבדיחה השחוקה הזאת, שהייתה בכל מקום כולל האירוויזיון בפורטוגל בחודש שעבר ואפילו נאור ציון שכח שעשה אותה לפני 20 שנה. קוק ציין שחנות האפליקציות חוגגת עשור. נזכיר - כשיצא האייפון הראשון עוד לא הייתה חנות אפליקציות, אלא רק אפליקציות מובנות ודפדפן. אפל נכנעה מאוד מהר, פתחה חנות אפליקציות והחברה ציינה שציינה לאחרונה את חציית 100 מיליארד הדולרים שהרוויחו מפתחים ממכירת אפליקציות בחנות.