מנכ"ל אפל, טים קוק (צילום: Chip Somodevilla, GettyImages IL)
"מקמטים את המצח כשרעיונות לייעול ושיפור מגיעים מלמטה". מנכ"ל אפל, טים קוק | צילום: Chip Somodevilla, GettyImages IL

 

אפל היא ללא ספק אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם. המכשירים שלה נחשבים לקובעי סטנדרט, אפילו כאשר היא בין האחרונות להיכנס לתחום כלשהו. ולכן באופן טבעי, עבודה עבור חברה ברמה כזו היא שאיפת חייהם של רבים.

אך לא הכל ורוד, כמובן: לעבודה בחברת הענק שרבים קוראים לה "החדשנית בעולם" יש גם צדדים הרבה פחות נעימים. לאחרונה פרסם הביזנס אינסיידר כתבה המציגה את הצדדים האלו, אולי לטובת אלו שמטפחים ציפיות גבוהות מדי מתוך הערצה עיוורת לחברה.

"לא יכולתי לספר לאשתי כלום. היא ידעה שאני עובד בבניין מעבר לכביש וחוזר מאוחר בלילות"

אחד הגורמים שזכו לטיפול שורש הוא הסודיות. אפל, כידוע, שומרת על הקלפים קרוב לחזה כדי להפתיע את העולם בכל פעם מחדש. אבל הדבר גובה מעובדיה מחיר קשה. כך, לדוגמא, רוברט באודידג', עובד לשעבר כתב באתר השאלות והתשובות Quora: "לא יכולתי לספר לאשתי כלום. היא ידעה שאני עובד בבניין מעבר לכביש וחוזר מאוחר בלילות, אבל לא היה לה מושג מה אני עושה. כשהייתי צריך לנסוע למנצ'סטר היא ביקשה לבוא. הייתי חייב להגיד 'אין מצב', כי היא עבדה ב-IBM וידעתי שמנהל הפרויקט יתפלץ מהמחשבה שספקית השבבים שלנו תשמע על המהלך".

אפל, עובדים  (צילום: Spencer Platt, GettyImages IL)
"התבקשתי לשכוח את כל מה שידעתי" | צילום: Spencer Platt, GettyImages IL

 

עוד ב-NEXTER: 

"התבקשתי לשכוח את כל מה שידעתי"

ג'יי.קיי שיינברג, שפיתח את גרסת מערכת ההפעלה של החברה לשבבי אינטל, הצטווה לא לספר על כך לאיש. כאשר הבהיר לבוס שלו שאשתו, קים, יודעת על הפרויקט ואף העניקה לו את שמו, נדרש ג'יי קיי להפסיק לעבוד לצידה ולהבהיר לה שעליה "לשכוח כל מה שידעתי", לדבריה.

שמירה על סודיות: המכשירים נקשרו לשולחן בשרשרת אופניים

פן נוסף של סודיות הוא השמירה הקפדנית על מכשירים שטרם הושקו: "אפל היתה צריכה לקדוח חור בשולחן ולקשור את המכשירים לשולחן בשרשרת אופניים", סיפר  אחד ממפתחי האייפד. "היינו חייבים חדר בלי חלונות. שינו את המנעול ורק לארבעה אנשים היתה גישה".

המחליטים: אנשי השיווק של אפל ועיתונאי מהוול סטריט ג'ורנל

עובד שלא הזדהה בשמו סיפר כי "הכל, ואני מתכוון הכל, מוחלט על ידי אנשי השיווק באפל, לצד שני סוקרים חיצוניים מעיתונים", שאחד מהם הוא וולט מוסברג (לשעבר עורך מדור הטכנולוגיה בוול-סטריט ג'ורנל).

"כל ניסיון לייעל, לשנות או אפילו לדון בדרך טובה יותר לעשות משהו, מביא לקימוטי מצח כשזה מגיע מלמטה"

גם היחס לעובדים זוכה לביקורות שליליות מאלו שעבדו בחברה ועברו לאחר מכן למקומות אחרים: "התרבות פה היא לחלוטין מלמעלה למטה: כל ניסיון לייעל, להשפיע, לשנות או אפילו לדון בדרך טובה יותר לעשות משהו מביא לקימוטי מצח כשהוא מגיע מלמטה", כותב עובד לשעבר.

הוא מוסיף שמזכירים לעובדים בכל הזדמנות ש"אם הם לא ימצאו חן בעיני הבוסים - 10 מועמדים ממתינים לאייש את התפקיד". כזכור, גם המעצב ג'ורדן פרייס לא אהב את היחס לעובדים, וסיפר כי הבוס שלו היה אכזרי והעליב את עובדיו וכי העבודה חייבה שעות מרובות בשכר נמוך יחסית למקצועו. התלונה על שעות העבודה המרובות נפוצה מאוד גם בקרב ביקורות עובדי החברה באתר GlassDoor.

עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER