פחות משבוע מאז הושק הארנק הסלולרי של אפל, נראה שבניגוד להשקות קודמות, הפעם איחרה אפל את המועד. בניגוד לציפיות המוקדמות, לפיהן יכולת ארנק סלולרי במכשירי אפל תגרום סוף סוף להמונים להשאיר את הארנק בבית ולשלם עם הסמארטפון, החנויות מסרבות לשתף פעולה עם אפל.
זמן קצר לאחר השקת Apple Pay ביום שני שעבר כבר הודלף לרשת מייל של רשת בתי המרקחת האמריקאים Rite Aid. במייל מסבירה הנהלת הרשת לעובדיה כיצד להתמודד עם לקוחות המנסים לשלם באמצעות האייפון: "התנצלו בפני הלקוח והסבירו כי איננו מקבלים כרגע Apple Pay, אך נשיק ארנק סלולרי משלנו בשנה הבאה".
תוך זמן קצר החלו להופיע ברשת דיווחים של לקוחות שהצליחו לרכוש ביום שני בבתי המרקחת של הרשת באמצעות אייפון והתפלאו על הנסיגה. ביום שישי הצטרפה גם רשת בתי המרקחת CVS למתחרה והפסיקה לקבל תשלום באפל-פיי, לאחר ארבעה ימים בהם ניתן היה לשלם בה באמצעות השירות.
למעשה, שום דבר לא מונע משתי הרשתות לקבל תשלומים דרך הארנק הסלולרי של אפל. הקופות בחנויות תומכות בטכנולוגיית תקשורת טווח אפס (NFC), עליה מבוסס השירות. למעשה, הרשתות כיבו את רכיבי תט"א בקופותיהן באופן זמני, כדי לפגוע במכוון בשירות של אפל, כמו גם במתחריו הוותיקים יותר מבית גוגל ורשתות הסלולר האמריקאיות.
הסיבה לכך היא ששתי רשתות בתי המרקחת, כמו גם רשתות המרכולים וולמארט, קיימארט, 7-אילבן ובסט-ביי, עובדות על ארנק סלולרי משלהן תחת השם CurrentC. השירות צפוי להשקה בשנה הבאה, והחנויות מנסות למנוע מלקוחותיהן להתרגל להשתמש במתחרים הקיימים.
ייתכן כי אם היתה אפל משיקה את הארנק הסלולרי שלה מוקדם יותר הדבר לא היה קורה. שמועות על פיתוח שירות כזה החלו כבר ב-2011, לפני השקת אייפון 4s. בזמנו, היה התחום בחיתוליו ושירות מבית אפל צפוי היה להראות לכולם את הדרך. אך הוא נדחה וגוגל השיקה מיזם מתחרה בשם Google Wallet, שנחל כישלון מוחלט בשל העובדה שהיה זמין רק על חלק קטן ממכשירי האנדרואיד.
אז החלו חברות אחרות לפתח מיזמים מתחרים משלהם, כמו חברות הסלולר האמריקאיות שהציגו ב-2012 את Isis (ששמו שונה השנה ל-SoftCard כדי להתנתק מהמילה שהפכה מקושרת עם ארגון הטרור דאע"ש). עתה, כאשר כבר השיקה אפל את השירות שלה, רשתות השיווק כבר מושקעות במיליוני דולרים בפיתוח הארנקים הסלולריים שלהן ולא מוכנות לשתף איתה פעולה בקלות בה היו מוכנות לכך לפני שלוש שנים.