בהעדר חריץ להרחבת זיכרון במכשירי האייפון (iPhone) על דגמיו השונים, נאלצים משתמשיו לרכוש מכשיר בעל קיבולת אחסון גבוהה ככל האפשר, לכל הפחות 16 ג'גה-בייט במכשיר האייפון מהדגם האחרון. לרב קיבולת זו אמורה להספיק, אך זוג משתמשים מפלורידה חשב אחרת: לטענתם מערכת ההפעלה החדשה תופסת נפח גדול מדי, אפל לא טרחה לעדכן - על כך ולכן הם הגישו על כך תביעה לבית המשפט.
לדבריהם, נפח האחסון במכשיר האייפון S5 שלהם בקיבולתו הבסיסית של ה-16 ג'יגה הצטמצם משמעותית בהשוואה למערכת ההפעלה הקודמת, iOS 7, אליה שדרגו לפני כשנה, כך שכעת במקום שהמערכת תתפוס 18.1 אחוז היא תופסת 23.1 אחוז משטח האחסון, כ-3 ג'יגה-בייט.
בנוסף, המשתמשים טוענים כי אפל בכוונה מטעה את ציבור לקוחותיה בכך שאינה טורחת לעדכן ולפרסם כמה נפח אחסון נשאר למשתמשים בפועל, כאשר את יתר הנפח לוקחת כידוע מערכת ההפעלה עצמה. "אנו סבורים שיש פה הטעייה מכוונת לציבור שאינם מודעים לנפח שטח האחסון בפועל שבוודאי מהווה את אחד השיקולים ברכשית המכשיר" כך טוען עורך דינם של השניים, שבימים אלו אוסף משתמשים נוספים על מנת לגבש תביעה ייצוגית נג החברה.
אם לא די בכך, עורך הדין של השניים מאשים את אפל בכך שהיא דוחפת את משתמשיה לרכוש עוד נפח אחסון בשרותי הענן שלה, שרותי ה-iCloud, בין היתר בכך שמדרבנת את המשתמשים לצלם תמונות ולשמור אותן בענן כך שאינן יתפסו נפח רב על המכשיר. "לשם השוואה", הוא אומר, כ-400 תמונות ברזולוציה גבוהה לוקחות קרוב לג'יגה בייט בשרותי הענן, שמוגבל עד לחמישה ג'יגה בגרסתן הבסיסית והחינמית. טענה נוספת אותה מעלה עורך הדין, היא כי אפל אינה מאפשרת למשתמשיה להעביר את התמונות מהאייפון אל המחשב בצורה קונבציונלית ואינה מאשרת שרותי צד שלישי להעברת תמונות.
זוהי אינה הפעם הראשונה בה אפל נתבעת בגין נפח אחסון קטן מדי: בשנת 2007, משתמש אחר תבע את אפל בכך שמכשיר האייפוד נאנו 8 ג'יגה שרכש דאז מגיע רק עם 7.5 ג'יגה בייט אחסון בפועל.
הידיעה פורסמה במקור ב-TGspot