אם אתם רוצים לקנות את אחד האייפונים החדשים, יש כמה דברים שאפל אולי לא ממש רוצה שתדעו - ובצדק. כל אחד מהם עלול לשנות במהירות את דעתכם לגבי כדאיות הרכישה.
הפרט הראשון נשמע לכאורה טוב: לא רק שהאייפונים החדשים מסוגלים להיטען על משטחי הטענה אלחוטיים סטנדרטיים שכבר קיימים במקומות שונים כמו סניפי סטארבקס - אם בכל זאת תעדיפו להטעין אותם בכבל, הם מסוגלים להתמלא מ-0% ל-50% תוך 30 דקות.
אבל יש קאצ', כפי שמדווח אתר 9to5Mac: כדי ליהנות מההטענה המהירה, תצטרכו לחבר את האייפון שלכם לכבל מסוג USB-C - ואם אין לכם סמארטפון אנדרואיד חדש שממילא עוד לא הגיע הזמן לשדרג, כנראה אין לכם כבל כזה. כדי לקנות כבל כזה מאפל תצטרכו להיפרד מ-25 דולר עבור כבל באורך מטר אחד ו-35 דולר עבור כבל באורך 2 מטרים.
וזה עוד לא הכל: אם אין לכם מחשב נייד דנדש ויקר עם שקע USB-C, תצטרכו לקנות גם מתאם חשמל עבור הכבל. אפל מוכרת 3 כאלה, בשלוש רמות הספק (29 ואט, 61 ואט ו-87 ואט), כאשר הזול ביניהם עולה 49 דולר והיקר ביותר 79 דולר, וכלל לא ברור מי מהם מאפשר הטענת 50% תוך חצי שעה.
כך שהטענה של חצי מסוללת האייפון תוך חצי שעה תצטרכו להיפרד, מעבר למחיר המופרז של המכשיר עצמו, מעוד סכום שבין בין 74 דולר (כ-260 שקל) ל-114 דולר (כ-405 שקלים).
ואם זה לא מספיק גרוע, יש עוד משהו שאפל כנראה תשמח להסתיר מכם: אורך החיים של המכשירים שלה תלוי אך ורק בכמה כסף אתם משלמים לה.
כך, לפני שנה הוציאה החברה דוח על השפעות האייפון על הסביבה, וכתבה כי "אפל מניחה באופן מסורתי כי תקופת השימוש של בעלים ראשונים באייפון היא 3 שנים", ולאחרונה מסר גרג ג'וזוויאק, סגן נשיא לשיווק מכשירים ניידים באפל, לאתר BuzzFeed: "יש שוק משומשים פעיל מאוד שבו אפשר לראות בקלות שאייפונים שומרים על ערך הרבה יותר גבוה מטלפונים אחרים. הם המכשירים הכי איכותיים ועמידים".
אבל בתשובה לתביעה שהוגשה נגדה בגין "מחלת המגע", שגרמה למסכי אייפון 6 ו-6 פלוס להציג פס אפור ולהפסיק להגיב למגע והחברה נתבעה עליה גם בישראל, אמרה אפל משהו אחר לגמרי, כך לפי אתר Motherboard.
התובעים טענו כי "צרכנים מצפים - בצדק - שהסמארטפונים יישארו פעילים במשך לפחות שנתיים כל עוד הם אינם עוברים התעללות או הזנחה, מפני שרוב מוחלט ממשתמשי הסמארטפונים נדרשים לחתום על חוזי שירות עם מפעילי סלולר (במסגרתם הם משלמים על המכשירים) לתקופה של שנתיים". גם אפל עצמה מוכרת אייפונים בחוזה לשנתיים, במסגרת דומה לתוכנית הליסינג של פרטנר.
אבל ארתורו גונזלז, עורך דינה של אפל, טען אחרת. לדבריו, אי אפשר לצפות מאפל שתעניק אחריות על המכשירים מעבר לשנה רק בגלל שרוב האנשים ממשיכים לשלם עליהם. הוא הוסיף כי אפל אף לא חייבת לייצר את המכשירים כך שימשיכו לעבוד לאחר תוך האחריות, וציין כי התובעים לא הצליחו להוכיח שתקלה שקורית אחרי תום האחריות אינה חלק מתכנון המוצר. במילים אחרות, לפי עורך הדין לאפל מותר לטעון שמכשירים שלה עמידים יותר ממתחרים, ובפועל לתכנן ולייצר אותם כך שייהרסו קודם לכן.
אם אתם לא מסכימים עם זה, אמר עורך הדין לבית המשפט ולתובעים, אתם יכולים לקנות את המכשירים מחברות צד שלישי שמספקות עבורו שירות תיקונים ארוך יותר, או לשלם לאפל כדי להאריך את תקופת האחריות - או פשוט לא לקנות אייפון. נראה לנו שהאפשרות האחרונה היא ההגיונית ביותר כאן.