20:13: מנכ"ל אפל, טים קוק, עלה לבמה לאחר סרטון פתיחה שלוקח בקלות את התואר "פתיח אירוע הטכנולוגיה הכי מצחיק אי פעם". הוא סיפר על שחקן בייסבול שהגיע בשבוע שעבר להישג משמעותי בקריירה וחבריו לקבוצה גנבו את הכדור בו חבט ודרשו ממנו מספר מתנות תמורת הכדור. "זו רשימת קנייה לאפל סטור!", הכריז קוק לאחר שהקריא רשימה של מכשירי אפל: אייפון, אייפד ומחשבי מק. הוא הרגיע את הספורטאי והבטיח שאפל תיתן לשחקני הקבוצה את רשימת הדרישות שלהם ותעביר לו את הכדור למזכרת.
OS X - יותר חלונות, יותר ביצועים
20:28: קרייג פדריהי, האחראי על מערכות הפעלה באפל, הכריז על גרסתה הבאה של מערכת ההפעלה למחשבי החברה - OS X El Capitan. המערכת כוללת מחוות עכבר, כמו זיגזג לאיתור מהיר של הסמן על ידי הגדלה שלו על המסך, כמו גם החלקה של שתי אצבעות לביצוע פעולות דומות לאלו הזמינות במסכי מגע, כמו מחיקה של אימייל בהחלקה ימינה או סימונו כנקרא בהחלקה שמאלה.
בנוסף, חלון החיפוש במערכת, Spotlight, שופר, ומאפשר עתה שינוי גודל חלון התוצאות, הזזת החלון או חיפוש בניסוח חופשי, כמו "מסמכים שנשלחו מדרור גלוברמן ועוד לא קראתי".
החברה הכריזה גם על תכונה שזמינה למשתמשי חלונות כבר שנים: מסך מפוצל. גרירה של חלון תוכנה לצד אחד של המסך תשנה את גודלו לחצי מסך בדיוק, ותציג על החצי השני של המסך רשימה של תוכנות פתוחות מתוכן ניתן לבחור איזו תוצג בחצי השני.
מלבד פיצוח המסך בין שתי תוכנות שיפרה החברה את ההתמודדות עם חלונות רבים, כך שניתן להציג על המסך את כל החלונות הפתוחים במעין קולאז' או פסיפס, ממנו ניתן לבחור להגדיל כל חלון. ניתן גם ליצור קיצורי דרך לתצוגות של שתי תוכנות יחד על ידי סרגל עליון המאפשר גרירה והשלכה של אפליקציות אחת לצד השנייה.
לטענת החברה, המערכת החדשה משפרת גם את הביצועים באופן דרמטי, עם שיפור של פי שניים בפתיחת מיילים, פי 4 בפתיחת מסמכי PDF ופי 10 במשחקים.
iOS 9 - סירי גדלה, המערכת מתכווצת
20:42: עוברים ל-iOS. החברה מתגאה בכך שסירי הפכה לחלק משמעותי מהמערכת, עם מיליארד בקשות (כלומר: שאלות) בשבוע והבנת דיבור שהשתפרה ב-40%. בגרסה 9 זוכה סירי לממשק חדש, עם הבנה של שאלות מסובכות יותר, כמו "הראי לי תמונות שצולמו בירושלים בחודש שעבר".
אבל זה לא הכל: סירי הופכת לפעילה יותר, ומציעה מוזיקה - כאשר מחברים את האוזניות, תזכורות - כאשר מגיעים מיילים על פגישות והוראות נהיגה - כאשר היא יודעת שזמן הפגישה מתקרב. היא גם מסוגלת לחפש במיילים שלכם מספר טלפון שמחייג אליכם ולמצוא מי הוא גם אם לא שמרתם אותו כאיש קשר.
במסך הבית מציעה סירי תכנים כגון קיצורי דרך לאנשי הקשר שאתם מתקשרים איתם לעתים קרובות, האפליקציות שאתם משתמשים בהם בשעה או במקום הנוכחי וחדשות בתחומים שמעניינים אתכם.
סירי החדשה מבינה גם הקשר. כך, אם קיבלתם הודעה על משהוא שאתם צריכים לעשות בדרך הביתה מספיק להגיד "הזכירי לי את זה מאוחר יותר" והיא תציג לכם את אותו תוכן בזמן או במקום שביקשתם. כמו כן, חיפוש בסירי יכול לקשר לתכנים מסוימים בתוך אפליקציות, במקום לקשר לעמוד הראשי של האפליקציה ולאלץ את המשתמש לחפש משם שוב.
אפל מדגישה כי כל המידע שאוספת סירי על המשתמש נשארת על המכשיר, ואינה נשלחת לאפל או לכל גורם אחר. זאת, בניגוד ל-Google Now, המבוססת על שיתוף כל המידע עליכם עם גוגל, ובדומה לקורטאנה של מיקרוסופט.
20:47: אפל הציגה עדכונים בשירות התשלומים אפל-פיי, הכוללים השקה בבריטניה, שתכלול תשלום בתחבורה הציבורית בנוסף לתשלום בחנויות. כמו כן, שמה של אפליקציית PassBook לשמירת כרטיסים וקופונים שונה ל-Wallet.
21:00: חידושים נוספים במערכת ההפעלה לאייפון ולאייפד כוללים יכולת ליצור פתקים מצוירים ולצרף אותם להודעות, מפות ייעודיות לתחבורה ציבורית, הכוללות מציאת מסלולים והצגת הוראות הליכה ותחנות מעבר, הצגת מקומות התומכים בשירות התשלומים של אפל בחיפושים מבוססי מפה ואפליקציית חדשות בשם Apple News המציגה פורמט חדש למאמרים, עם אנימציות וסרטונים משולבים בטקסט.
21:09: מי שמשתמש באייפד, יזכה לשינוי המשמעותי ביותר: ריבוי-משימות. ב-iOS 9 האייפד מאפשר לעבוד עם שתי אפליקציות במקביל. בעת עבודה על אפליקציה אחת, ניתן להציג אפליקציה שניה על ידי גרירה מהקצה הימני של המסך (לפחות בממשק באנגלית). ניתן להחליף בין האפליקציות הפתוחות עת כל אחד מצידי המסך ולשנות את יחס הגודל של שני החצאים. יותר מכך: בעת צפייה בווידאו, ניתן לעבור לאפליקציה אחרת בעוד הווידאו נשאר מוקטן בקדמת המסך וניתן להזיז אותו לכל אחת מהפינות או כל מקום אחר על המסך.
21:17: החברה מתגאה בתוספת של שעה בממוצע לחיי הסוללה - תוספת זעומה שלא בטוח שעוזרת הרבה. אפל הכריזה גם על מצב "חיסכון בסוללה" חדש שמוסיף, לטענתה, עד שלוש שעות נוספות.
כמו כן, המערכת החדשה הוקטנה, כדי לאפשר גם למי שאין לו הרבה זיכרון פנוי על האייפון להתקין אותה: לעומת גודל של 4.1 גיגה-בייט ל-iOS 8, גודל ההורדה של iOS 9 הוא רק 1.3 גיגה-בייט.
עוד בחידושים: אפליקציית HomeKit תתמוך בהרבה יותר סוגי מכשירים - מנורות ועד מזגנים חכמים. בנוסף, מערכת ההפעלה של החברה למכוניות, Apple Pay, כבר לא צריכה חיבור חוטי ומתקשרת עם האייפון של הנהג גם אם השאיר אותו בכיס ולא חיבר אותו לתושבת כלשהיא ברכב.
IOS 9 תהיה זמינה למפתחים החל מהלילה (ב') ובחודש הבא תהיה זמינה גם לקהל באמצעות בטא פתוחה אליה ניתן יהיה להירשם באתר אפל. היא תתמוך בכל המכשירים בהם תמכה הגרסה הקודמת - מאייפון 4s ואייפד 2 ומעלה.
watchOS 2 - השעון של אפל חוגג עצמאות
21:40: טים קוק מכריז על watchOS 2, מערכת הפעלה משופרת לשעון של אפל - שיצא רק לפני חודש וחצי. קווין לינצ' הכריז כי הגרסה כוללת שלל שיפורים, ביניהם אפשרות להצגת תמונות וסרטוני טיימלאפס מהאלבום האישי בתצוגת השעה; אפשרות להתאים את תצוגת השעה עם ווידג'טים המציגים פריטי מידע שונים, כמו פגישות קרובות ומניות; ואפשרות לצפות, לדוגמה, בפגישות עתידיות על תצוגת השעון מבלי להיכנס לאפליקציית היומן באמצעות גלילה.
באפליקציית התקשורת, ניתן יהיה לערוך את רשימת החברים המועדפים ישר ממסך השעון ולשלוח לא רק הודעות, ציורים ודופק, אלא גם "הישגים" - מדליות מעוצבות על פעילות גופנית, למשל.
כצפוי, בגרסתה השנייה של המערכת נוספת תמיכה באפליקציות העובדות על גבי השעון באופן עצמאי, ולא רק כמסך שני לאפליקציות הנמצאות על הסמארטפון או הטאבלט. ניתן להשתמש בשעון גם כשהשעון בבית ולתקשר עם מכשירי החשמל הביתיים החכמים הנתמכים על ידי HomeKit ישירות מהשעון, ללא תיווך של מכשיר אפל אחר.
Apple Music - כל אפליקציות המוזיקה יחד
22:19: הגענו ל"עוד דבר אחד" המסורתי - Apple Music. שירות המוזיקה החדש של אפל, המוגדר על ידי החברה כ"כל הדרכים שאתם אוהבים מוזיקה במקום אחד". זוהי אפליקציה בודדת שכוללת גישה לשירים במאגר של אפל לפי דרישה, תחנת רדיו בשם Beats One המשדרת בשידור חי לכל העולם ויכולות חיבור בין המעריצים לאמנים.
השירות כולל גישה לשירים המאוחסנים על האייפון או האייפד ולכל השירים במאגר של אפל, כאשר ניתן לעבור בין המאגר האישי והכללי בתצוגת אמן, כדי לראות שירים נוספים של האמן הנוכחי. תכונה בשם For you ממליצה על מוזיקה המותאמת למשתמש בהתבסס על המוזיקה שהוא אוהב או מחזיק על המכשיר, אמנים דומים וכאלו המואזנים על ידי מעריצים של האמנים שהמשתמש אוהב. בנוסף, ניתן להאזין לרשימות השמעה אוטומטיות לפי סוג השירים המבוקש.
לכל אמן יש מעין פיד, המאפשר לו לשתף שירים, הגיגים ועוד עם מעריצים שבחרו לעקוב אחריו. כך ניתן להתעדכן בכל מה שחדש אצל האמנים המועדפים ומה הם עצמם שומעים.
גם סירי יודעת לעבוד עם האפליקציה חדשה, ומסוגלת לזהות שמות של שירים מהמאגר האישי או מרשימות פופולאריות. אפשר גם לבקש ממנה לנגן את 10 הגדולים של סוג מסוים או שנה מסוימת. היא אפילו יודעת לחפש שירים מפסקולי סרטים, כך שגם מי שלא זוכר מה שם השיר מ"שרק" יכול למצוא אותו בקלות.
שירות אפל נמיוזיק יושק ב-30 לחודש יחד עם גרסאות חדשות לאפליקציית אייטיונז, במחיר 10 דולר לחודש אחרי שלושה חודשי ניסיון חינם. מנוי משפחתי ל-6 בני משפחה עולה 15 דולר לחודש. השירות יושק ב-100 מדינות, אך טרם פורסמה רשימת המדינות ולא ברור אם ישראל כלולה בה.