חברת סלברייט הישראלית עלתה באחרונה לכותרות לאחר ששימשה את המשטרה בזיכוי הדרמטי של החשוד המרכזי בפרשת הרצח בבר-נוער. החברה סירבה להגיב אך נטען אז כי ציוד שלה שימש את משטרת ישראל לשחזר מהטלפון הנייד של אחד המעורבים הודעות ווטסאפ אשר נמחקו, והן שהפכו את החקירה על ראשה.
הסלולר הפך בשנים האחרונות לחלק מרכזי בחקירות משטרתיות ולממצא מרכזי בהליך הזיהוי הפלילי. סלברייט מפתחת יכולות לסחוט ממכשיר הסלולר מידע. לא רק מידע גלוי כמו תמונות, אנשי קשר והיסטוריית SMS, אל גם מידע שנוגע למיקומי GPS ואף מידע שהמשתמש מחק, או חשב שהוא מחק, מהטלפון. יכולות החקירה של החברה כוללות גם ניתוח הקשרים חברתיים, היסטוריית מיילים וניתוח ציר תנועה. החברה יודעת לסחוט מידע מרכיב זיכרון הפלאש של המכשיר, ולכן מצליחה לשחזר מידע מטלפונים הרוסים לחלוטין, שרופים או כאלו שנזרקו למים.
סלברייט לא התחילה את דרכה בתחום המז"פ הסלולרי. החברה, שנוסדה בשנת 2000, יצאה לשוק בתחילה עם מוצרים שסייעו למפעילות סלולר להעביר מידע מטלפון לטלפון על מנת לסייע ללקוחות לשדרג מכשיר בלי לאבד אנשי קשר ותמונות. עם הזמן, למדה החברה להוציא מהטלפונים יותר ויותר מידע ופיתחה את יכולות המז"פ שלה. היום זהו התחום הגדול בפעילות החברה והצומח ביותר בחברה.
בקרוב, סלברייט תשיק מוצר חדש: אפליקציה סלולרית להעברה קלה של מידע בין טלפון לטלפון, בעיקר למקרה של שדרוג מכשיר. האפליקציה תותקן על הטלפון הישן והחדש, ותבצע עבור הלקוח העברה של כל המידע - כולל הגדרות והעדפות אישיות (למשל של צלצול), היסטוריות הודעות טקסט ווטסאפ, וכמובן רשימת אנשי קשר ותמונות. האפליקציה תופעל על ידי המשתמש אך תסופק לו באופן זמני על ידי המפעילה הסלולרית או חנות האלקטרוניקה ממנה ירכש הטלפון.
סלברייט נוסדה בישראל אך ב- 2007 נמכרה ל- Suncorporation היפנית תמונת 17.5 מיליון דולר. כיום החברה מגלגלת כ- 100 מיליון דולר בשנה והיא רווחית. החברה מעסיקה 400 עובדים, 300 מהם בישראל.
הידיעה פורסמה במקור ב-Themarker