חברות הסטארט אפ הישראליות הרבות שמצליחות בשנים האחרונות לזכות ב-15 דקות של תהילה ומעלה, מביאות לנו הרבה גאווה, במיוחד כשהן מצליחות לגרום לכלי תקשורת בינלאומיים להשהות לרגע את הפטפטת הנצחית על הסכסוך הישראלי פלשתיני לטובת סיקור חיובי בהרבה.
היום (ה'), מגיעה גאווה כזו מכיוון מאשבל, אחד מהבלוגים הטכנולוגיים הגדולים בעולם, שפרסם רשימה של 20 חברות ההזנק הישראליות הלוהטות ביותר לדעת הצוות שלו. במי הם בחרו? הנה הרשימה:
GetTaxi
את גט טקסי כמעט אין צורך להציג. האפליקציה שהצליחה לגרום למאות נהגי מונית ישראלים להפסיק להתמקח עם הגולשים על המחיר ולעשות הכל כדי שידרגו אותם גבוה בסוף הנסיעה חוללה מהפיכה של ממש בחייו של כל מי שמשתמש במוניות באופן קבוע. גם היכולת שנוספה אליה בשלב מאוחר יותר לשלם על הנסיעה בקליק באמצעות כרטיס אשראי ולזכות ב"נקודות נוסע מתמיד" המקנות הנחות שיפרה את הנגישות של נסיעה במונית עבור רבים. מאז הושקה האפליקציה בישראל היא התרחבה ללונדון, מוסקבה, סנט פטרבורג ולאחרונה גם ניו-יורק.
Brow.si
החברה הזו פחות מוכרת לרובכם, אך נחשבת לאחת ההבטחות הגדולות בתחום אתרי האינטרנט המותאמים למובייל. החברה פיתחה מעין סרגל כלים, אותו יכולים בעלי אתרים לשלב בגרסת האתר המיועדת לסמארטפונים וטאבלטים. הוא תומך בכל הדפדפנים המודרניים ומוצג ככפתור בודד שאינו מפריע לגלישה. לחיצה עליו תפתח אפשרויות שיתוף ברשתות החברתיות, והוא אף מסוגל להודיע לגולשים תוך כדי הגלישה מתי מתפרסמים תכנים חדשים באתר.
Tracx
טראקס, שנוסדה ע"י חמישה ישראלים אך מחזיקה כבר גם בסניפים בארה"ב ובריטניה, מספקת שירות לחברות, המאפשר להן לעקוב אחר פעילותן ותדמיתן ברשתות חברתיות בזמן אמת. השירות, המסופק באמצעות אפליקציית רשת, סורק את פייסבוק, טוויטר ורשתות חברתיות אחרות בחיפוש אחר אזכורים של המותג המבוקש, תוך שימת דגש על משתמשים בעלי קהל עוקבים או מעריצים גדול, שדעתם עשויה להשפיע על רבים אחרים.
Fiverr
פייבר היא מעין לוח דרושים למטלות. כל אחד יכול להציע דרכה שירותים שונים בחמישה דולרים, החל מכתיבת קורות חיים ועד שיעורים פרטיים בשפות. אפשר לגבות אקסטרה על חלקים שונים בשירות או על קיצור הזמן לקבלתו. כיום מוצעים באתר החברה כמיליון וחצי שירותים.
Viber
אפליקציית התקשורת הישראלית, הזמינה לכל פלטפורמה שניתן להעלות על הדעת – מאייפון ואנדרואיד, דרך חלונות ומק ועד סימביאן ובלאקברי – מאפשרת לאנשים מכל רחבי העולם לדבר בחינם בטקסט, בקול או בווידאו, בזמן אמת או ב"הודעות" מוקלטות. לשירות של החברה כ-200 מיליון משתמשים, והיא אחת הפופולאריות מסוגה בעולם.
ClearSkyApps
חברת פיתוח אפליקציות אייפון ישראלית שהוציאה עד כה כ-15 אפליקציות שהורדו כ-15 מיליון פעמים, רובן עוסקות בכושר ובריאות ומספקות למשתמשים עזרה באימוני ריצה וכדומה, אחת מסייעת לשפר את השינה ושלוש אחרות מספקות כלים שימושיים לתזכורות, חיסכון בסוללה ותכונות שימושיות אחרות הנמצאות במכשיר.
Neomatix
זוהי חברת סטארט-אפ מענף פחות נפוץ בישראל. המוצר העיקרי שלה הוא מערכת חיישנים לשילוב בחניות של חברות בעלות ציי רכב, המסוגלות לעקוב אחר מצב הצמיגים בכל רכב וכך להביא לחיסכון בדלק וטיפול שוטף חכם למניעת תקלות. אך לאחרונה הציגה החברה גם אפליקציה למשתמשי אייפון בשם TireCheck, המסוגלת למדוד את לחץ האוויר בצמיגי מכוניות באמצעות צילומם במצלמת האייפון.
Swayy
שירות המיועד למנהלי חשבונות מסחריים בפייסבוק וטוויטר. אתר החברה מציג למנהלי הדפים החברתיים הרשמיים שלה תוכן המותאם לתחומי העניין של האוהדים או העוקבים בדף. כך יכולים מפעילי חשבונות אלו למצוא בקלות תוכן רלוונטי למשתמשים שלהם ולשתף אותו בקלות.
EatWith
נוסעים לחופש רחוק מהבית ולא יודעים איפה לאכול בלי להכפיל את מחיר החופשה? החברה הזו מאפשרת לכם להשיג הזמנות לארוחות בבתיהם של זרים מוחלטים תמורת מחיר סמלי, כדי שלא תישארו רעבים.
PrimeSense
אחת החברות הישראליות הידועות ביותר, שהמציאה את הטכנולוגיה עליה התבסס חיישן התנועה Kinect של מיקרוסופט. למי שלא יודע, מדובר במערכת שמצלמת את החדר במצלמה רגילה פשוטה למדי ובמצלמת אינפרא-אדום, וממפה אותו בתלת ממד. כך מתאפשר, למשל, לשלוט על הטלוויזיה ללא מכשיר – בתנועות גוף בלבד.
Tomodo
שירות המאפשר לבוני אתרים לעשות מה שסטיב ג'ובס טען שהוא היצירה הנשגבה ביותר: להעתיק מאחרים תוך שילוב ושיפור של המקור עד שמתקבל המוצר המושלם. המשתמשים יכולים לקחת מספר אתרים קיימים, לשנות אותם ולשלב ביניהם בלי צורך להתחיל כל פעם מאפס.
Latto
החברה החדשה למדי הזו מציעה לחברות אחרות ליצור עבורן חנות תכני וידאו הנגישה מרוב סוגי המכשירים, ומאפשרת להן למכור תכנים, להשכיר אותם או לשלב בהם פרסומות לשם הפקת רווחים.
BillGuard
אפליקציה המתחברת לחשבונות האשראי של המשתמש, עוקבת אחרי החשבוניות ומתריעה במהירות על הוצאות חריגות. משתמשים יכולים גם לספק תובנות על הוצאות שונות למאגר המידע כדי לעזור למשתמשים לחסוך כסף.
Say Media
חברה המספקת לחברות משחקים שירותי פרסום.
Commerce Sciences
שירות לשיפור יחס ההמרה של חנויות מקוונות ע"י שימוש בניתוח התנהגותי של גולשים והצגת התראות פופ-אפ קטנות, לא חודרניות עם הצעות מפתות המותאמות למשתמש.
Idomoo
פלטפורמת ענן היוצרת סרטונים ברמה גבוהה המותאמים למשתמשים ומסבירים להם את החשבונות שלהם מספקיות שירותים המשתמשות בשירות.
Correlor
חברה שמנתחת מידע מרשתות חברתיות וממפה את המשתמשים לפי קריטריונים שונים תוך ניתוח ההתנהגות האישית והקטגורית שלהם, וכך מתאימה אתרים למשתמשים השונים.
My Heritage
מפתחת כלי תוכנה לחיפוש קרובים ובניית וניתוח אילנות יוחסין נמצאים בשימוש ע"י מיליוני משתמשים ברחבי העולם. מעבר למשפחתולוגיה, היא מאפשרת לשלב תוכן של ממש כגון תמונות ומידע על נקודות שונות בחייהם של הדורות הקודמים לצד הקישורים המשפחתיים.
Moolta
מעין אתר גיוס המונים עם טוויסט חברתי. משתמשים מוזמנים להציע לקהל לתרום למטרות צדקה שונות, בתמורה לכך שהם יעשו פעולות שונות, החל מהשתתפות בריצות מרתון, דרך איסוף כסף ממזרקה ועד פעולות על גבול הפלילי במקומות ציבוריים.
eyeSight
החברה מפתחת טכנולוגיה לניתוח תלת-ממדי של הסביבה במצלמות פשוטות כגון אלו המותקנות על צידם הקדמי של טלפונים סלולריים. התוצאה היא היכולת לבצע פעולות בסיסיות שונות מבלי לגעת במסך, על ידי ביצוע תנועות מול המצלמה הקדמית או האחורית. הטכנולוגיה של החברה שולבה עד כה במספר סמארטפונים, בעיקר של יצרניות קטנות.