מי לא זוכר את סיפור העץ הנדיב, שלימד אותנו מה היא נתינה ללא תנאים וכיצד עץ אחד מעניק את כל כולו לטובת הילד שחוסה בצילו. 3 יזמים ישראלים צעירים לקחו את הסיפור האהוב, הוסיפו לו טוויסט טכנולוגי ואקולוגי ויציגו בקרוב את re:charge, מתקן מעוצב דמוי עץ, המיועד להצבה בשטחים ציבוריים ומציע טעינה חופשית לסמארטפונים וטאבלטים על בסיס אנרגיה סולארית.
הפיתוח החל כשעופר אורינגר, ורד כהן וירדן קרקו נפגשו במסגרת חממת היזמות של המכללה למנהל, בה הם לומדים. ירדן סיפרה כיצד נותרה עם סוללת סמארטפון ריקה באמצע תל אביב, ללא אפשרות או מקום לטעינה. אז צץ הרעיון לעמדת טעינה ציבורית שתפעל בעזרת אנרגיה סולארית. מאז הם עובדים, בהדרכת היזם ינון לנדברג, על פיתוח המוצר, שכולל עיצוב, בדיקות טכנולוגיות רבות, בחינת ספקים שונים ומגעים עם משקיעים פוטנציאליים.
המתקן המתוכנן יכלול 5 מקומות ישיבה מוצלים, שולחן, תאורת LED צבעונית ו-10 שקעי USB מוגני מים שישמשו לטעינה של סמארטפונים וטאבלטים. הבשורה שמביא איתו המתקן היא שכל תפוקת החשמל הדרושה תגיע מאנרגיה סולארית, באמצעות פאנל סולארי שיוצב על הגגון. בנוסף, יספק המתקן אינטרנט אלחוטי חינם, בעזרת נתב סלולארי שיותקן בו. יכולת הפקת האנרגיה הסולארית של הפאנל 40 וואט והיא תיאגר במצבר עופרת שיוצב בתחתית המתקן.
עוד ב-Geektime:
מחיר יחידה נע בין 30 ל-40 אלף שקל ולדברי אורדינגר, היזמים כבר במגעים עם מספר גופים גדולים, ביניהם עיריות ומוסדות אקדמאיים, לקראת הצבה של המתקן בתחומם. כבר עכשיו משקיע במיזם גוף מסחרי גדול, מה שמסייע ליזמים לקדם את תוכניותיהם. אב הטיפוס של המתקן יושק בתחילת אוקטובר ויוצב בקמפוס המכללה למנהל בראשון לציון.
מעבר ליתרונות הפרקטיים של הטעינה, ליזמים יש כוונות נוספות. לדבריהם, המתקן יכול לשמש כמקום מפגש חברתי, שיעודד תקשורת במקומות ציבוריים בין זרים שלא היו מדברים בנסיבות אחרות. "כשאנשים עם סמארטפונים, הם שקועים בתוך המכשיר, אבל כשהטלפון בטעינה הם מרימים את הראש ושיחות נוצרות", מסביר אורינגר. עוד יתרון שרואים היזמים בשימוש בהתקן הוא החשיפה הגדולה של כל שכבות האוכלוסיה לשימוש באנרגיה מתחדשת, שעשויה לתרום להגברת המודעות לנושאי איכות הסביבה.
מה לגבי ונדליזם אנחנו שואלים, ואורינגר מספר כי כמובן שהיזמים לקחו בחשבון את הסיכון, אולם לטענתו, אם כל הזמן נפחד לעשות דברים, דבר לא ייעשה, והוא משוכנע שעוברים ושבים יידעו להעריך את השירות ולכן לא יפגעו בו. ובכל זאת, כדי להקטין עוד יותר את סכנת הוונדליזם, יושם דגש על מיקום של המתקנים באזורים מרכזיים ומוארים.