הרכב בג"צ בראשות השופטת מרים נאור, פסק לפני זמן קצר כי על המדינה לשנות את הפרסומות למאגר הביומטרי ולהוסיף להן הבהרה ברורה, על כך שמדובר בניסיון שההצטרפות אליו אינה חובה וכי ממי שיסרב להצטרף אליו לא יישללו זכויות כלשהן.
במסגרת העתירה, שהוגשה על ידי עורכי הדין אוריה ירקוני ויהונתן קלינגר מטעם האגודה לזכויות דיגיטליות, התבקש בית המשפט העליון להורות למדינה לתקן את הפרסומות המטעות, שיצרו את הרושם כי מדובר בחובה. במהלך הדיון אף ציינה השופטת נאור כי "כשצפיתי באופן אישי בטלוויזיה בתשדיר הזה, אמרתי בליבי: 'למה לא אומרים שזה פיילוט ואין חובה?'".
בתגובה לפסיקה אמר עורך הדין קלינגר, היועץ המשפטי לתנועה לזכויות דיגיטליות: "אני מצר על כך שנדרשה עתירה לבית המשפט העליון לחייב את משרד הפנים להזהיר את הציבור מפני סכנות המאגר הביומטרי ולידע אותו על זכותו שלא להשתתף בניסוי".
פרופ' קרין נהון, מהעותרים לבג"ץ, הוסיפה כי "ביהמ"ש הוכיח שהוא אינו קונה את ההטעיות של משרד הפנים, בכל הקשור בניסוי המאגר הביומטרי. האדם הסביר שהולך ללשכת האוכלוסין ומוציא תעודת זהות לא אמור להכיר את כל הסכנות והכשלים בניסוי. מן הראוי, במצב שהמדינה אפילו לא החליטה אם להקים מאגר ביומטרי או לא, שהאזרחים ילכו בעיניים פקוחות ולא יוטעו להיכנס למאגר הביומטרי".
*תגובת רשות האוכלוסין וההגירה טרם התקבלה
>> מחדל: מסמך פנימי שדלף חושף כשלי אבטחה חמורים במאגר הביומטרי
>> המאגר הביומטרי: כך זה יעבוד