חברת הסטארט-אפ הישראלית eyeSight, המפתחת ממשקי שליטה באמצעות זיהוי תנועה, הכריזה אתמול (ב') על OneCue – מכשיר שמאפשר לשלוט על כל הבית באמצעות מחוות ונפנופי יד.
ההתקן, שדומה במראהו למכשיר הקינקט של מיקרוסופט (גם הוא, פיתוח ישראלי במקור), מאפשר לשלוט על כל מכשיר חשמלי בסביבתו – החל מהחלפת ערוצים בטלוויזיה וכלה בפתיחה של וילונות חשמליים, ומשתלב בחזון הבית החכם והאינטרנט של החפצים. למעשה, OneCue מהווה "שלט אוניברסלי" נטול כפתורים, שאת כל הפקודות מקבל מתנועות יד ומחוות.
>> לעוד סיפורים על הדרך שבה טכנולוגיה משנה את חיינו
הרעיון פשוט: OneCue קולט את תנועת היד שלנו ומתרגם אותה לפקודה אלחוטית המועברת למכשיר המבוקש, אם באמצעות נתב ה-Wi-Fi הביתי ואם באמצעות תקשורת אינפרה אדום (IR), למכשירים ישנים יותר. הרעיון הוא לאחד בנקודה אחת את כל ההתקנים הביתיים, ולמעשה להשאיר את שולחן הסלון שלכם נקי משלטים.
כרגע תומך OneCue בטלוויזיות, ממירים, מכשירי DVD, נגני בלו ריי, מגברים וקונסולת אקס-בוקס של מיקרוסופט. הוא תומך גם בשליטה על תרמוסטטים חכמים של nest ונורות חכמות מסדרת hue של פיליפס.
ניתן להזמין אותו כבר כעת באתר, במחיר טרום השקה של 129 דולר. לאחר ההשקה יעלה מחירו ל-199 דולרים. הפצת היחידות הראשונות צפויה בתחילת 2015.
eyeSight היא אחת החלוצות בתחום זיהוי התנועה. החברה הישראלית, שפעילה כבר כמה שנים בתחום והוקמה ב-2005, התחילה את דרכה בטכנולוגיית זיהוי תנועה לטלפונים סלולריים - לא סמארטפונים, אנחנו מדברים על העידן שלפני האייפון - עם מצלמות בסיסיות ומעבדים חלשים. הדבר דרש התאמה לתנאים קשים של זיהוי תנועה גם מבחינת המשאבים הזמינים לביצוע העיבוד וגם מבחינת תנאי התאורה (זיהוי בתנאי חוץ, תאורה חזקה וכולי).
את הפירות, לטענתם, הם קוצרים כיום, כשהטכנולוגיה שלהם מתמודדת בקלות עם תנאים אחידים יחסית, כמו הסלון הביתי או פינת העבודה, ועל מעבדים עצמתיים יותר. נציין כי לפני OneCue נתמכה הטכנולוגיה של החברה במספר דגמי סמארטפונים של יצרניות פחות ידועות כגון Oppo.