כשהיה תלמיד, התקשה אמיר עשור בלימודים ואובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז (ADHD). לאחר שסיים אותם והגיע לאוניברסיטה, הוא גילה שזה לא שהוא לא מסוגל ללמוד, אלא ש"אולי משהו בחוויה לא היה אופטימלי".
דרך עבודה בפרויקט חונכות הוא נחשף לשימוש בלגו כאמצעי חינוכי - והחליט לאמץ את הרעיון הזה כדי ללמד ילדים כמוהו את מקצועות ההייטק במסגרת תוכנית בשם "מהנדסים צעירים", המיועדת לבני 4-15. בעשור הקודם הוא התחיל ללמד בעצמו ב-8 מרכזי לימוד, כאשר הוא השתמש בלגו ובמנועים שמותאמים ללגו כדי ללמד את הילדים נושאים טכנולוגיים בסיסיים שמהווים בסיס להנדסת חשמל, מכונות ורובוטיקה.
התוכנית והחברה נתמכות בארץ על ידי "פועלים הייטק" - שירות בנקאות של פועלים לחברות סטארטאפ, שמלבד סיוע בגיוס משקיעים מחבר בין יזמין שרעיונותיהם משלימים זה את זה. יוסי ויניצקי, הממונה על תחום ההייטק בבנק הפועלים, אומר שהשירות מיועד כדי לעזור ליזמים הישראלים לנצל את כל הפוטנציאל שנמצא כאן בלי להמציא הכל בעצמם, וכך לתת להם ערך מוסף שהסטארטאפיסט לא מצפה לו מבנק.
להפוך את החיסרון ליתרון
"לקחתי את העניין הזה של החיסרון והפכתי אותו ליתרון, כי בסוף מי שיודע ללמד הכי טוב זה זה שלא מבין", אומר עשור לסיגל גפני במסגרת ראיון לתוכנית "אנשים".
ב-2009 שכר 12 עובדים והתרחב ל-91 בתי ספר, ובקיץ האחרון עברה חברת מהנדסים צעירים שהקים לשלב חדש, כאשר גייסה באתר מימון ההמונים קיקסטארטר כסף לפיתוח של Algobrix, קוביות לתכנות רובוטים המופצות בכל העולם. החברה ביקשה לגייס 53,000 דולר, ובפועל קיבלה מאלפי גולשים יותר ממיליון דולר.
כיום, מפעילות החברה והתוכנית של עשור תוכניות ללקויי למידה ואוטיסטים מצד אחד, ולמחוננים מצד שני. לאחרונה שברו חניכי התוכנית את שיא העולם למגדל הגבוה ביותר מלבני לגו, שנבנה בתל אביב לזכרו של עומר סייג, שנפטר מסרטן בגיל 8.5 ומאוד אהב לגו.