"קראו לי מיושן, אבל בעיני, לתקוף אנשים וחברה שהפכו אותך למיליארדר ושעשו מאמצים חסרי תקדים להגן עליך ולדאוג לצרכיך במשך שנים - זה נמוך" - כך כותב דיוויד מרקוס, בכיר בפייסבוק לבריאן אקטון - אחד ממייסדי וואטסאפ.
אקטון פרש מפייסבוק מאז הרכישה, ולפני חצי שנה אף יצא בקריאה למחוק את פייסבוק, נוכח פרשת קיימברידג' אנלטיקה והאופן שבו פייסבוק מתייחסת לפרטיות שלנו. מרקוס תקף את אקטון בפוסט אישי (שהבהיר שהוא מטעמו, ולא בשם פייסבוק), לאחר שאקטון התראיין לפורבס והביע חרטה על האקזיט של כ-20 מילארד דולר. "מכרתי את הפרטיות של המשתמשים שלי", הוא אמר לפורבס. הראיון התפרסם יום לאחר שגם מייסדי אינסטגרם, שנמכרה לפייסבוק, פורשים מהחברה.
מרקוס הוא לשעבר מנהל המסנג'ר בפייסבוק, וכעת אחראי על פרויקט חקר בלוקצ'יין מטעם החברה. "הוא סיפר על האירועים בצורה מאוד שונה מדברים שאני הייתי עד להם", כתב מרקוס. "מארק הגן באופן אישי על האוטונומיות של המייסדים (של חברות שנרכשו על ידי פייסבוק - א.ק), הגישה הזאת לפעמים עולה לא מעט לחברה. למשל, מייסדי וואטסאפ ביקשו משרדים שונים ממה שיש בפייסבוק כשהם עברו לכאן עם הצוותים שלהם - שולחנות גדולים יותר, מדיניות של שקט באופן ספייס, וחדרי ישיבות בלעדיים שלא יהיו זמינים לאנשי פייסבוק האחרים. זה עצבן אנשים בחברה אבל מארק תמך בזה באופן אישי".
על ההצפנה והפרטיות כותב מרקוס "יאן קום מילא תפקיד חשוב בלשכנע את מארק בנוגע לחשיבות של הצפנה, אבל מאותו רגע לא הייתה מחלוקת על הנושא". בנוגע לוואטסאפ לעסקים, "בעלי עסקים רצו שתהיה להם אפשרות לתקשר עם לקוחות (...) בריאן מסמס את ההוצה לפועל של זה". הוא הוסיף "אם אתה מאמין בדרך מסויימת, ויש לך שאלות פנימיות בעניין - אז תעבוד קשה, תוכיח שלדרך שלך יש בסיס איתן, ותדגים את הערך שלה. אל תהיה פאסיב-אגרסיב".
מי ששומר על שקט בכל הסיפור הזה הוא המייסד השנישל וואטסאפ, יאן קום. כשהקים את וואטסאפ הניח לעצמו שבו נכתב "בלי פרסומות, בלי משחקים, בלי גימיקים", אך בחודש מאי האחרון הודיע אף הוא על פרישה מפייסבוק. קום כתב מילות פרידה מנומסות, וקיבל מילות פרידה מנומסות ממארק צוקרברג, ומאז לא ממש התבטא בענייני פייסבוק ולא מחק את החשבון שלו.