אולי זה רק נראה ככה, אבל אין יותר מידי נשים שעוסקות בהיי-טק, כבר בתערוכת CES בלאס וגאס היה אפשר להרגיש את זה. אז מה מייצג את האמת, האם יש בעיה של שילוב נשים בתחום, ומה קורה בארץ?
״ברור שיש בעיה, כמו בכל התעשיות האחרות, הדברים האלה קורים ולפעמים לוקחים את הזמן שלהם״, אומרת רות פולצ'ק – מייסדת ומנכ"לית SHE CODES. ״זה לחלוטין משהו שהולך להשתנות וכבר רואים את השינוי הזה״.
״אצלנו בחברה יש לנו דוגמה דווקא טובה יחסית לאחוזים של שילוב של נשים, כשבכל החברה אנחנו קרוב ל-40 אחוז ובהנהלה הבכירה זה מגיע ל-45 אחוז של נשים״, איילת ברנע-אלשייך - מנהלת חטיבה, LUMENIS.
אז מה המפתח לכל הסיפור? ״אני חושבת שאני בקריירה שלי בכל מיני צמתים שאלתי את עצמי אם התפקיד הזה יאפשר לי לשלב בין קריירה לבין הבית״, מוסיפה ברנע-אלשיך. ״כשיש יותר ארגונים שמאפשרים את זה ומכילים את זה וגם יוצאים באג׳נדה ספציפית שמקדמת את זה זה בוודאי עוזר״.
״לי זה מרגיש כמו דעה קדומה להיי-טק, שזה לא מתאים לנשים. חלק גדול מהמצב נובע מסיבות חברתיות, כולל מדעות קדומות, שבהן נשים וגברים חושבים וחושבות שזה פחות מתאים. וזו טעות קשה, גם נתונים מראים שילדות טובות יותר במתמטיקה״, אומרת פולצ׳ק.
״הבעיה היא חברתית. זה לא מתוך רוע או מתוך ניסיון בכוונה לאפלות, אבל אנשים הרבה פעמים באופן טבעי מגייסים אנשים שדומים להם, לכן זה מעגל שמשמר את עצמו״, הוסיפה פולצ׳ק.
אז מה אנחנו צריכים לעשות כדי שהילדים שלנו יזכו להגיע לשוק העבודה? בנושא הזה אמרה ברנע-אלשיך כי ״צריך להגיד להן שמה שהן רוצות אפשרי. לשדר להן שכל האופציות פתוחות בשבילהן. וגם צריך לשמר את המצב הזה ולנסות לשדר למקומות אחרים, שלכולם יש הזדמנות״.