השבוע נערך בגני התערוכה בתל אביב כנס "סייברטק 2014" ביזמת אתר Israel Defense ומטה הסייבר הלאומי. בין עוד נאום של ראש הממשלה לעוד מומחה בתחום שמציג מחקר לפיו ישראל חווה מתקפת סייבר בכל שעה, יכלו הנוכחים לעצור לרגע הכל – ולשחק.
מסתבר שכדי לעבוד באחד התחומים החמים ביותר בעולם ולהגן על חברות וגופים ציבוריים מפריצות וגניבת מידע צריך לא רק מומחיות, רצינות ואחריות - אלא גם מקוריות, שובבות ומהירות, יכולות שמזוהות יותר עם עולם המשחקים מאשר עם אבטחת מידע. משחקים שנערכו בכנס על ידי שתי חברות בתחום הוכיחו זאת, ועל הדרך ניסו לצוד כשרונות בתחום.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק
במשחק שערכה חברת האבטחה סימנטק, ושנערך כבר בלא פחות מ-14 כנסים קודמים בתחום הסייבר באירופה ובמזרח התיכון, התחרו שחקנים על היכולת להגן על ארגון מפריצה בזמן אמת תוך נסיונות לפצח את המנגנון של הארגון הווירטואלי שמבצע את הפריצה, ויושב על שרתים של החברה בלונדון, ולהסיר מהם את המידע שנגנב. במשך 4 שעות ניסו כ-50 אנשים לנצח את המחשבים של החברה, עד שאלעד עיני בן ה-24, שעובד בתחום אבטחת המידע מגיל 17 וחולם להקים חברה בתחום, הצליח לסיים את האתגר.
בדוכן של חברה הישראלית אבנת, בינתיים, השתעממו העובדים מלהקשיב להרצאות והחליט בספונטניות לבנות משחק משלהם. דנור כהן מצוות הסייבר בחברה כתב משחק פריצה וביום השני לתערוכה הציג אותו על מסך הטלוויזיה בדוכן ועודד עוברים ושבים לנסות לפרוץ אותו. המשחק הציג מסך כניסה למערכת , בו יש להקליד סיסמא. כל שחקן קיבל 130 שניות לנסות למצוא דרך לעקוף אותו ולחדור למערכת.
במשחק של אבנת לא היו מנצחים, שכן אף אחד מהמשתתפים לא הצליח לחדור למערכת במסגרת הזמן, אך אחד מהם, שהדרך בה ניסה לעשות זאת היתה מקורית ולא שגרתית, קיבל הזמנה לראיון עבודה בחברה. מנהל תחום תקיפה וסייבר באבנת, רוני בכר, הבהיר כי "לא חיפשנו אנשים שפועלים בדרכי פריצה שגרתיות. אנחנו מחפשים לצוות שלנו אנשים יצירתיים, שחושבים מחוץ לקופסא, שמשקיעים מחשבה בדרך להגעה לפתרון לא פחות מההשקעה שלהם בפתרון עצמו. רצינו לבחון כיצד האדם חושב, ואם יש לו ראייה מערכתית כוללת, כי כך אנחנו רואים את עולם התקיפה".
אנתוניו פורזרי, אחראי על טכנולוגית אבטחת הסייבר באיזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה בסימנטק, אשר ניהל את התחרות, ציין כי "הישראלים היו המהירים ביותר עד היום בכל תחרויות הסייבר שסימנטק ערכה באירופה. רמת המיומנת שראינו במהלך המשחק בישראל הייתה מעבר למה שהכרנו עד כה. היכולות שהוצגו להתמודדות ופיצוח החידות והבעיות השונות היו גבוהות באופן מפתיע. כיום נושא אבטחת הסייבר הגיע לבגרות מבחינת היקף, מהירות ומגוון האיומים ולכן הגנה איננה בבחינת 'אם' אלא 'מתי'".