נכון, יוטיוב הוא אתר הוידאו הגדול בעולם, אבל עם כל הכבוד לקליפ החדש של ריהאנה או אברהם טל, רבים מאיתנו עושים בו שימוש בעיקר כדי לשמוע את המוסיקה. לצורך הזה, הממשק של יוטיוב לא ידידותי כלל ומצריך מעבר בין טאבים בדפדפן. לוואקום הזה נכנס תוסף חדש בשם Streamus שעושה לכולנו את החיים הרבה יותר קלים.
תוסף שמפנק, מפנק, מפנק
ההתקנה וההפעלה של סטרימוס מאוד פשוטה. מיד אחרי שתתקינו את התוסף, יופיע לכם כפתור ייעודי בדפדפן. לאחר לחיצה עליו יופיע ממשק התוסף המעוצב, שכולל 2 אזורים: השמאלי לחיפוש והימני לפלייליסט (רשימת ההשמעה) שתיצרו. לחיצה על זכוכית המגדלת מאפשרת לכם להקליד את שמות האמנים או השירים שאתם מחפשים, כשסטרימוס תומך בהשלמה אוטומטית ויציג לכם את כל תוצאות החיפוש.
עוד ב-Geektime:
האפליקציה שמנסה לשים סוף למגיפת המאה - דחיינות
זקוקים לכריזמה? ככה תשיגו אותה
עכשיו תוכלו להוסיף את השיר המבוקש לפלייליסט שלכם שנמצא באזור הימני, או ללחוץ על שם השיר כדי לוודא שזו הגרסה שאתם רוצים. לאחר שתוסיפו את כל השירים לרשימת ההשמעה שלכם תוכלו גם לארגן אותה, כלומר, להעביר שירים לראש הרשימה או למטה, לשמור אותה או למחוק. אגב, לאחר ההתקנה, בכל פעם שתצפו בוידאו ביוטיוב, תגלו כפתור חדש שמאפשר לכם להוסיף את השיר שבו אתם צופים לפלייליסט.
אבל לא רק ממשק הפלייליסט פשוט וקל, גם ממשק ההשמעה מאוד נוח ואינטואיטיבי וכולל כמובן כפתורי Pause, קפיצה של שיר אחד קדימה או אחורה, מעבר לכל נקודה בשיר, השתקה, מצב Repeat לחזרה על כל השירים ברשימה או מצב Shuffle, שבוחר בכל פעם שיר אחר מהפלייליסט בצורה אקראית. ואם חשבתם שהתוסף הזה לא יכול להיות יותר מגניב, מגיע מצב Radio: ברגע שנגמרים כל השירים בפלייליסט שלכם, ימשיך התוסף לנגן שירים בהתבסס על הבחירות שלכם, ממש כמו Spotify או פנדורה.
בנוסף, ניתן לשלוט בתוסף בעזרת כפתורי המקלדת עם כפתורים שאתם מגדירים לבד. עוד פיצ'ר מעולה הוא האינטגרציה עם האומניבוקס (שורת החיפוש בדפדפן): פשוט רישמו streamus ואת שם השיר שתרצו והוא יתווסף אוטומטית לרשימת ההשמעה שלכם. הקלאברים מבין קוראינו מוזמנים ליהנות מההתממשקות של Streamus עם אתר Beatport, האתר המוביל למוסיקה אלקטרונית: פשוט היכנסו למצעד 100 השירים החמים ביותר ותגלו ליד כל שיר כפתור ירוק שיאפשר לכם לשמוע את השיר דרך התוסף. גאוני.
כך היה צריך להיראות התוסף הרשמי של גוגל, לו היה כזה
קשה להאמין אבל מאחורי התוסף הזה לא עומד צוות מהנדסים של גוגל, אלא מפתח צעיר מקליפורניה בשם שון אנדרסון. בשיחה עם גיקטיים, מספר לנו אנדרסון כמה פרטים על הפיתוח, ההצלחה והתוכניות לעתיד.
לצורך הפיתוח, שארך כחצי שנה, עשה אנדרסון שימוש ב-JavaScript, jQuery, BackboneJS ו-RequireJS. כשהסתיים הפיתוח הוא העלה את הפרויקט ל-GitHub ומאז הוא ממשיך לשפר ולהוסיף עוד פיצ'רים. נכון לעכשיו רשם התוסף כ-200 אלף הורדות, כשפוסט אחד ב-Reddit אחראי ללא מעט מהן. אנדרסון לא דורש תשלום עבור התוסף המעולה הזה ואינו משלב פרסומות. אבל אם כמונו, תרגישו שאתם חייבים לתרום לו, הוא ישמח לקבל תרומות דרך פייפאל, ביטקוין או בירה אם תפגשו אותו באחד מפסטיבלי המוסיקה בהם הוא אוהב מבקר.
אתם מוזמנים להוריד את התוסף וליהנות ממנו כל עוד שאתם יכולים, מכיוון שההערכה שלנו היא שהשירות לא יאריך ימים וגוגל תפעל בקרוב מאוד להפסקתו. ויש לה את כל הסיבות לעשות זאת. ראשית, התוסף מתחרה בשירות YouTube Music Key שהשיקה לאחרונה שמציע אפשרויות דומות מהאנדרואיד תמורת תשלום; שנית, ברגע שאתם משתמשים בתוסף אתם נהנים מהמאגר העצום של המוסיקה שקיים כבר ביוטיוב, מבלי להיות חשופים לפרסומות שבאתר, ואת זה גוגל לא יכולה להרשות לעצמה. אנחנו שואלים את אנדרסון מה יגיע קודם: דרישה להסיר את התוסף או הצעת Acqhire? אנדרסון משיב שאינו יודע, אם כי הוא מקווה להירכש על ידי הענקית, שרכשה לאחרונה את Songza. לדבריו, התוסף שלו טוב לא פחות וגם ה-Music Key של גוגל עצמה לא ממש מעורר הד ולא זוכה להצלחה.
ומה התוכניות לעתיד? אדרסון עובד עכשיו על תמיכה בכרומקאסט, אינטגרציה עם Last.fm, לעבוד עם ה-API של SoundCloud, אפשרות לממשקים בצבעים אחרים ועוד מאות שיפורים אחרים. בינתיים, התוסף עדיין זמין דרך חנות התוספים של גוגל או דרך אתר המפתח. התוסף זמין כרגע רק לכרום ולאופרה. ומה עם פיירפוקס וספארי? אנדרסון אומר שלא בקרוב כנראה, בעיקר בהתחשב בנתוני השימוש.
הכתבה פורסמה במקור ב-Geektime